Vatandaşı unuttular vekilleri zamladılar
MOTORLU taşıtlar, içki, sigara, cep telefonunda ÖTV zamlandı. Doğalgaz ve elektrik zamlarından sonra fiyat artışları kaçınılmazdı. Nitekim birbirini tetikleyen zincirleme zamlar devreye giriyor, devamı da gelecektir. Bu arada milletvekillerine 3 maaş tutarında yıllık ikramiye verilmesi karara bağlandı. TBMM Başkanlığı savunmasında ‘giderlerin ağırlaştığından’ bahsetti. Vatandaşın giderleri zamlardan dolayı ağırlaşmadı mı? Artık hiçbir şeye yetişemeyen dar gelirli, sadece hayatta kalmanın derdinde, can çekişiyor. Vekilden esirgenmeyen anlayış neden vatandaşa gösterilmiyor? AKP’nin sosyal adaleti demek buymuş!
Hürriyet-ANKARA
Tarih: 15 Ekim 2011 13:39 Ekleyen: Beğenme: 0
4. cami yapılırken okulu unuttular mı?
YAŞAMKENT, lüks konutların olduğu yeni bir semt. Şehir merkezine uzak bir noktada. Çeşitli sorunları var. Büyükşehir Belediye hizmetleri yeterli değil.
Yaşamkent’te 3 cami var, dördüncüsünün de temeli atıldı. Ama hiç okul yok, en yakını Çayyolu’nda...
Hürriyet-ANKARA
Tarih: 15 Ekim 2011 13:37 Ekleyen: Beğenme: 0
METRO-MUZ
Bu sayfalardan ne kadar çok dile getirsek de Metro bir başka seçime kaldı. Bunların Metro falan yapacağı yok ama benim lafım dolmuş ve otobüslerde özellikle sabah ve akşam mesai çıkış saatlerinde tıkış-tepiş birbirinin üzerine binercesine bu ulaşımı tercih edenlere.
1. Çayyolu'nun değerli yolcuları bu 45 dakikalık yolculuğunuz sırasında aklınızdan neler geçiyor?
2. Ayakta, onlarca insanın arasında havasızlık ve yorgunluk ve de ter kokularınının içerisinde yolculuk yapmak size ne hissettiriyor?
3. Bu yolculuğun bitişi ve asfata ayağınızı değeceğiniz dakikaları düşlerken neler hissediyorsunuz?
Hiç de iyi hisler beslemediğinizi, kötü kötü hayallere kapıldığınızı ve böyle insanlık dışı bir yolculuğun AVRUPA başkentine yakışmadığını söyleyeceksiniz öyle değil mi?
Neyse sizi sıktım galiba, bak! dolmuş geliyor bu sonuncusu kaçırırsanız işe geç kalacaksınız galiba.....
..........Söylene söylene gitme bak bu sayfalar sizlere ait ve 24 saat açık, fikirlerinizi yazın ve bu konuda ne düşünüyorsanız lütfen yazın. KAMUOYU oluşturmazsanız kimse bizi saymaz çünkü seçtiklerimizin ulaşım derdi yok ki bizi sizi hatırlasın....
Bu arada şunu da belirteyim ki Metro istasyonlarımız yapılmış ama işletilmediğinden dökülmeye ve tünelleri de su basmaya başlamış haberiniz ola...
Tarih: 15 Ekim 2011 12:06 Ekleyen: Beğenme: 0
Sorunu çözmeye çaba 'larız. Çözemediklerimizi de İnternet sayfamız olan www.cayyolum.com’a, yine de gelişme olmamışsa Çayyolu Haber Bülteni’ne taşırız.
Tarih: 15 Ekim 2011 12:05 Ekleyen: Beğenme: 0
AZAP İÇİNDE KIVRANIYORUM!
Sayın Süheyl Batum,şu anda okadar üzgün ve kızgınım ki ,eğer yazılanlar doğru ise ,sizin gibilerin TBMM'inde olmalarından dolayı kahroluyor,sizin gibileri TBMM'ne taşıyan CHP yönetimine de 'yazıklar olsun hepinize' diyorum.Nedenini sizlerin asili olan bir sade vatandaş olarak şöyle haykırıyorum:.Siz bunca pasifliğinize ve siyasi silikliğinize ilaveten,bu durumunuz azmış gibi.şimdi de Anayasadan 'Türkllük' ibaresi kalksın,'Yurttaşlık' ibaresi konsun diyorsunuz.Allah aşkına siz şaşırdınız mı?Siz hiç gazete okumuyorsanız ben yönlendireyim:Hürriyet Gazetesinin logosunun altına bakın!Orada 'Türkiye Türklerindir' diye yazar.Yahu siz Atatürk'Ün Cumhuriyetine de Partisine O kadar uzaktasınız ki! Daha önce belki uyanır,toparlanırsınız diye buradan seslenmiş,biçok CHP'linin hissiyatına tercuman olmuştum.Ama okuyan,gören mi var!Konuştukça eriyorsunuz!Yüce Türk Ulusu sizi, Türk Sılahlı Kuvvetlerine,Atatürk Cumhuriyetine,O'nun ulusal kuruluşlarına,Türklüğün paha biçilemez değerlerine sahip çikmadığınız için asla affetmeyecektir! Çünkü sizler bu asil Türk Milletinin temsilcisi olmaktan uzak ama çok uzaktasınız! Hiç olmazsa bu asil milletin Milli duygularına bir nebze saygı duyun! Ve bu Asil Türk Milletine yaraşır bir Anayasa için çalışın!
çayyolu zabıta amirliğinin hiç bir caydırıcığı yok
örnek : araçlarının tepe lambaları çok soluk yanıyor
Sahi, Engin bey'in gazetecilik ödülü var mı? Kim vermiş.?
Maksat Muhabbet Olsun!..
HİÇ BİR ŞEY BİLMEYEN CAHİLDİR, AMA BİLİP DE SUSAN AHLAKSIZDIR.
BERTTOLT BRECHTB
Şeklindeki mesajı dikkatli okuduğunuzda, pek de anlamı olmadığını görüyorsunuz.
Doğru yazılımıyla, Bertolt Brecht böyle bir söz etmiş midir? diye düşünüyorsunuz.
Nedeni şu; "hiç birşey bilmeyen cahildir." tamam da bu, öğrenim bilgilerini mi, yoksa, hayattan çıkartılan dersleri mi, birilerinin sırrını mı bilmek anlamındadır.
Öğrenim bilgileri anlamındaysa, cahilliğin kademelerinin oacağı ve buna göre, okuma yazma bilenin de en azından bunu bildiği için cahil sayılamayacağı açıktır.
Yok, bir sır bilmek birilerinin eksiğini yanlışını bilmek, hayattan ders çıkartmak anlamındaysa, o zaman da herkes herşeyi bilemeyeceği gibi, farklı hayat yaşayacağı, birinin sırrını bilmemenin cahillikle hiç ilgisinin olmayacağı ortadadır.
Örnek, evinin yolunu bilen birisi bir şey biliyor demektir, cahil sayılmamalıdır.
Üçgenin alan formülünü bilip de susan birisi de sustuğu için alçak değildir.
Uzatmayayım,
Bu söz hiç de özlü bir söz değildir.
Hadisi şerif olduğu rivayet edilen "Haksızlık karşısında susan, dilsiz şeytandır." sözü meramı çok daha iyi anlatmaktadır.
Tarih: 15 Ekim 2011 12:04 Ekleyen: Beğenme: 0
HİÇ BİR ŞEY BİLMEYEN CAHİLDİR, AMA BİLİP DE SUSAN AHLAKSIZDIR.
BERTTOLT BRECHTB
Tarih: 14 Ekim 2011 16:35 Ekleyen: Beğenme: 0
Çayyolunun Güzel insanları;
Ben güzele güzel demem
Güzel çayyolu benim olmadıkça ....
Tarih: 14 Ekim 2011 16:35 Ekleyen: Beğenme: 0