Basit Forum

Tüm Mesajlar Görüntüleniyor › Ziyaretçi Defteri

Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!

Ziyaretçi Defteri Arşivi

Ara

• Şimdi size bir Hikaye anlatacağım ;

Bir baba çocuğum mahalle de takıma girsin diye futbol topu alır oğluna verir, arkadaşları bakarlar çocuğun futbol topu var oynamasını bilmese bile direk santrafor mevkiinde takıma alırlar. Diğer bir baba oğluna Halı saha kapatır , oğlum arkadaşlarıyla maç yapsın diye halı sahanın ücretini öder tabi ki oğlu yine santrafor mevkiindedir.
    Bir diğer baba da oğluna Takım satın alır ama parasını vatandaşın ödediği vergilerden aldığı takıma Bırakın santrafor mevkiini takımın Başkanı yapar Anonim şirket kurar Şehirde ne kadar park alanı varsa, ne kadar moloz döküm yeri varsa buraların gelirlerini, Otogarın otopark gelirlerini bu Futbol kulübüne bağlar. Hikaye bu ya artık gerisini sizler de biliyorsunuz ya!!!
    Tarih: 12 Kasım 2011 21:29 Ekleyen:
  • isterseniz çayyolu temsilciside park caddesinde oturan biri yardımcısıda  alrızada oturan biri olsun

Tarih: 12 Kasım 2011 21:27 Ekleyen:
  • EMLAK VERGİSİ

Belediyenin hangi gerekçe ile Emlak Vergisini  bizden tahsil ettiğini anlamakta zorluk çeken birisiyim.2011 yılı için ödeyeceğim emlak vergisinin toplamı 350 Tl. Belediye’ye bu oranda bir vergiyi neden ve niçin ödediğimi bir türlü anlayamıyorum. Elbette Belediyenin de kendi harcamaları için kaynak’a ihtiyacı var ve bunun içinde vergi toplaması gerek. Ama karşılığında bende şunu söylüyorum: Belediye getirdiği hangi hizmete karşılık bir yılda benden 350 Tl para talep ediyor? Getirilen elektrik, su veya doğalgaz hizmetleri içinmi?…Bunlarla zaten belediyenin  ilgisi yok.Apayrı fasıllar. Sözkonusu  hizmetlerin karşılığını  katmerli şekilde zaten ödüyoruz. Örneğin 23 Tl. lik elektrik faturasına şu veya bu hizmet bedeli/ katkı payı ilave edilerek toplam 44 Tl ödediğimiz gibi.  Peki o halde toplanan çöpler içinmi?  Bunun vergisi de zaten su faturasına “Çevre Temizlik Vergisi”adı altında yansıtılmıyormu?.. Yoksa cadde veya sokaklara yapılan/ yenilenen asfaltın karşılığımı? E, bunun bedelini de o çevrede oturan vatandaşlardan “ Asfalt Katılım Payı“adı altında alınmıyormu? Bütün bu sorulara cevap vermekte zorlanırken birde her yıl bu verginin miktarı TEFE ve TÜFE’nin oldukça üzerinde neden arttırılır? Bu artışın gerekçesinide ne anlamak mümkün, nede bilmek. Birde emlak vergisi ile beraber ödediğimiz “Kültür Varlıkları Katkı Payı “ na ne demeli.Sanki Kültür Bakanlığının bir bütçesi yokmuş gibi.
         Bu köşenin değerli okuyucuları. Yukarda yer alan hususlara kendi çapımda bir açıklama getiremiyorum ve bu bulmacayı çözmekte ciddi şekilde zorlanıyorum.
    Tarih: 12 Kasım 2011 21:26 Ekleyen:

• CHP Yenimahalle İlçe yönetimine başarılar dilerim. Güzel bir Yenimahalle (Çayyolu) hepimizin arzusu olup  İlçe Başkanı Sayın Şerafetdin TERZİ ve çalışma arkadaşlarına bu uzun ve aydınlık yolda iyi çalışmalar temenni ederim.
    Tarih: 12 Kasım 2011 21:24 Ekleyen:
  • Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürlüğü tarafından geçen yıl yapılan 'stajyer sanatçı sınavı'nı ikinci sıra yedekten kazanan eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar'ın kızı Gerçek Sağlar'ın, sınav duyurusunda yer almamasına karşın Antalya DT'ye atanması tepkilere yol açtı.
    Tarih: 12 Kasım 2011 21:24 Ekleyen:
  • chp cayyolu temsilciliğine  batıkentten temsilci tayin edilmesin  bizim   köyün   sorunlaını  iyi bilen bölge gençleri   çayyolu temsilcisiğine atansın
    Tarih: 11 Kasım 2011 23:07 Ekleyen:
  • Böyle sık sık yazıp,herseye maydonoz olan bir ihtiyar resmi çizdiğimin farkındayım ama ben yurdunu,yurdunun değerlerini çok seven,sanki tek başına başarabilecekmiş gibi bu değerlere sahip çıkmaya çalışan biriyim.İsterimki yurdumda insanlar birbirine saygılı olsun,değer versin.Çevremdeki çirkinlikler olmasın.Betonlaşmanın kaçınılmaz olduğunu biliyorum ,isterim ki bu soğuk malzeme yeşillerle dengelensin.Sitem eteklerine kadar manto giydirilerek bloglar çirkinleşmesin,sağındaki solundakıyle uyum içinde olsun.
    Her ağaç kesildiğinde ...
  • Şekilcilik  :

Törende 'Atatürkçü' olduğunu iddia eden
    saçı açık bir kadın başörtülü bir kız öğrenciye sözlü tacizde bulunmuş ; senin burnunda küpen var,senin tirnagin uzun,senin saçin neden uzun aklın kısa ,senin saçin niye kisa,sen niye solcusun,sen niye sagcisin,sen niye türbanlisin,sen niye mini eteklisin,sen niye $unu okuyorsun,senin niye sakalin var,sen niye kosesin, sen neden pisişleri sevmiyorsun ,sen neden bunu okuyorsun,sen neden l dinliyorsun,sen neden arabesk dinliyorsun kro musun,sen neden vivaldi dinliyorsun entel misin....vb. tipindeki bütün genellemelere tabii hastalikli davrani$ biçimi.

bu davrani$a kim maruz kaliyorsa ondan yanayim ben
    ben.
  • MemRektimden i(nisa)n manzaRalaRı  ::
  • Çuk GÜZEL HAREKETLER BUNLARRR

Atanmışlardan Meclis İdare Amiri Uslu'nun,
    Seçilmişler Meclisinin  uslanmaz  çocuğu Tunceli Milletvekili Genç'i itmesi üzerine gerginlik
    yaşandı.
Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!