Bıktım artık bu çayyolu trafiğinden.
Sabah saatlerce otobüs ve dolmuş beklemeyle başlıyor hayat. Tanudık yüzler olmasına rağmen, selam vermemeye dikkat gösteren insanlarla başlamak hayata. Genelde aynı ötobüs ve dolmuşun denk gelmesi tesadüf mü yoksa bir ayarlama mı. Her durakta hep aynı insanlar. Kulaklıklı ve dışarıyı seyreden, yaşlı geldiğinde omuzları çok yorgunmuş gibi aniden çöken gençler. Saatlerce kıtım kıtım ilerleyen vasıtalar. Daha önceleri ODTÜ önünde sıkışırdı trafik, şimdilerde Bilkent köprüsünde sıkışıyor. Kolay değil, biz bir şekilde araba içinde oturuyoruz veya dikiliyoruz. Ama şoför kardeşim ne yapsın. Hem arabayı kullanacak, hem içindekilere müdahale edecek, hem de dışarda zikzaklar çizenlerle araba sürmeye devam edecek.
Şoför kardeş allah sana kolaylık versin. Şoför kelimesi her halde; sabır keimesinden türemiş olsa gerek. Tüm dolmuş, belediye (EGO), halk ve taksi şoförlerine selam ve saygılar…
Tarih: 05 Aralık 2011 13:00 Ekleyen: Beğenme: 0
Sayın P.C.
Bu sayfalarda yazanlara saygım sonsuzdur,
Neden mi en azından çevresine , yaşadığı yere saygısı vardır, birşeyler görüyordur da bu sayfalarda gördüklerini paylaşıyordur diye....
PARK caddesi öncelikli olarak konut, mesken olarak yapılan lüks Villalarla donatıldı sanıyorum ki siz de oralarda oturuyorsunuz.
Bu lüks meskenler(Villalar) yatırılan Har(a)çlarla aniden işyerlerine çevrildi ve alkolün su gibi aktığı bir işyerleri zinciri oluşturuldu.
Şimdi bu caddede son model lüks araçları ile gelenler alkol alıp, alkol kontrolü (Trafik kontrolü)' de olmadığından trafiğe çıkmakta idiler.
Demek istediğim şey ben 5 yıl bu caddededen geçtim ama bir defa trafik kontrolüne rast geldim...!
(Jandarmaların kontrollerini hesaba katmıyorum? O zamanlar kontrol yapılıyordu.En azından trafik araçlarının ışığı gözümüzü alıyordu...)
(BU NE DEMEKTİR? Bu bölgeye devlet hakim olamamıştır)
Bunu yazdığımda sanırım herkes ANLADI da bir tek siz mi anlayamadınız? Rica ederim...
Ve bu aydınlatıcı yazımı yazmaya da beni zorunlu kıldığın için teşekkür ederim.
Tarih: 04 Aralık 2011 23:41 Ekleyen: Beğenme: 0
ben yazıda adı geçen taxsi durağının konut kent kurulduğu günden beri abonesiyim ve iddia ediyorum o duağında konut l durağınında şöförlerinin çoğu gökçeğin muhaliflerindendir . ancak buaya bu kadar modern bir durak inşa ettiğine göre demek ki taksici arkadaşlar chp li çayyolu müşeterisine şirin görünmek için melih gökçeğin arkasından atıp tutmuşlar
bu anlaşılıyor
yoksa melih gökçek bu modern durakları çayyoluna asla yaptırtmazdı ki ispatı aynen çayyolu metrosunda olduğu gibi
Tarih: 04 Aralık 2011 23:40 Ekleyen: Beğenme: 0
İçimizdeki İrlandalılar
hadi küreselcileri boş verin onların zaten ne düşündükleri açık saçık ortada ,
ama ya çayyolu o ortada mı !?
güya merkezin sözde tam solunda ...
ulusalcılığı , milliyetciliği , devletciliği kimselere bırakmayan bazı silahşörler bedelli askerliğe bu kadar sevineceklerini hiç tahmin etmezdim ...
çayyolu burjuvasisi bu konuda köylüler kadar bile olamadı çok yazık
çünkü ; köylerde askerliğini yapmayan yada askerden kaçan adama kız bile vermezler .....
Tarih: 04 Aralık 2011 23:39 Ekleyen: Beğenme: 0
yürüyüş esnasında merakım yenemedim ve inşaatta çalışan kalfaya sordum ve bende şu ilginç cevabı aldım
"ablam bu binalardan daha 10 15 tane daha
dikeceğiz "
bu cevaptan iki şık cevap çıkıyor paylaşıyorum :
1- muhtarlığımızın bulunduğu in cin top atıldğı iddia edilen bu caddesinde hiç alışveriş merkezi olmadığından mehtarlığımızın ufak tefek ihyiyaçlarını karşılamaları için oy deposu muhtarlıklara
belediyemiz tarafından muhtarlığın hemen bitişiğine büfe jesti yapılmış olabilir ,olamıyabilir de
2- oraya gene bir bira büfesi kondurulur ve bu zula yola araçlar gece yarısı sıra sıra park ederler hatta tel örgülein arasından atatürk ormanına sızıp ya sızarlar ya aynı caddede yarışlara kaldkları yerden devam ederler yada bira lı piknik sırasında bu seferde bizim ormanı yakarkar
Tarih: 04 Aralık 2011 23:38 Ekleyen: Beğenme: 0
HEP BİRLİKTE AĞAÇ DİKME ŞÖLENİNE....Varmısınız?
Hani derler ya hayatta tek dikili ağacım yok diye işte herkesin dikili bir ağacı olması için önünüzde hemen ulaşabileceğiniz bir fırsat .Şahsen ben ziyaretçi defterinde okuduğum mesajı okuyunca naylon bir çama servet dökeceğime
yılbaşından sonra kendi siteme dikmek üzere bir çam ağaçısayın aldım şimdi balkonda çok da hoş duruyor.
Artık benim de dikili bir ağaçım var diyebilirim.
Saygılarımla...
Tarih: 04 Aralık 2011 23:37 Ekleyen: Beğenme: 0
Miyawww !!! Miyawww !!!
Ankara Yenimahalle Çayyolu semtinde bulunan eski 8nci cadde devamı (yeni 2432 nci cadde) olan ve Çayyolu’nu Yaşamkent’e bağlayan bulvarın alt yapısı bitirildiği halde neden asfaltlanıp halkın hizmetine sunulmadığını Çayyolulular olarak merak etmekteyiz.
Tarih: 04 Aralık 2011 23:36 Ekleyen: Beğenme: 0
şerife hanımın tenkitlerini destekli yorum :
bu sitenin kuruluş amacı iç çamaşırları ortaya çıkarmaktan ziyade kirli çamaşırları ortaya bırakmaktır
saygılar
Tarih: 04 Aralık 2011 23:34 Ekleyen: Beğenme: 0
tabii tabii ne demezsiniz ;
hem bu şekilde muhtarlar bireysellikten kurtulur ve ayni binada birbirleriyle rekabet ederek neticede o yayın organının tesiri altında kalıp tarafsızlıklarını yitirip sadece onun için çalışırlar ve muhtarlar birbirleriyle kaynaşacaklarına hiç kaynaşlaşmasınlar
Tarih: 04 Aralık 2011 23:34 Ekleyen: Beğenme: 0
damlaya damlaya GOL olur !
işi bilenle bilmeyen bir oluyor mu olmuyor tabi .
ben çayyol' na taşınalı 14 sene oldu bu senele birlikte ve ve her sene yönetimin blancolarında siteye çağrılan elektirikçilerin gider makmuzlarına yazdığı fahiş rakamlar
( yılbaşı süslerini site içi aydlatma direklerinden hat çekip çamları aydınlatma ) hep genel kurullarda sorun oluyordu ..
geçen sene seçtiğimiz yöneticimiz cin gibi biri seçilince siteye ilk iş yılbaşı süslermelerinden başladı ; site içi aydınlatma direklerinin her birine muhafazalı bir kutu yaptırıp soketli jaklı bir sistem yaptırdı . simdi bu sene yılbaşı süslemesi için hiç servis çağrılmadı . site görevlileri çam süsleri ledli lambaları direk olarak fiş gibi elektirik direğine taktılar . yılbaşı bitincede kolayca toplatacaklar.
sitemizde bu sene geçen senenin denetim raporuna göre sadece bu işten dolayı 1150 lira karda kalmış oldu
Tarih: 04 Aralık 2011 12:39 Ekleyen: Beğenme: 0