Küçükken annemden öğrenmiştim.
Yerde ekmek görünce ''yükseğe koy, kuşlar yer'' derdi. Sevdiklerimizi hep yükseklerde tuttuk.
Hiç sesleri yok. Acaba kuşlar mı yedi?
Can Yücel
Eyyyyy!!! Sesi soluğu çıkmayan yazılarını hasretle beklediğimiz Çayyolum.com'un güzel yazarları, düşünürleri nerelerdesiniz?
Acaba sizleri de kuşlar mı yedi?
Tarih: 12 Ocak 2012 10:37 Ekleyen: Beğenme: 0
Dikkat!
Polisten çok önemli uyarı
"+393 koduyla bırakılan cevapsız çağrılara sakın geri dönmeyin!"
Tarih: 12 Ocak 2012 10:37 Ekleyen: Beğenme: 0
Çankaya Belediyesi ve Cumhuriyet Gazetesi, duayen gazeteci ve deneyimli bir siyaset insanı olan Altan Öymen ile insan hakları ve kadın sorunları hakkında yazdığı yazılarının yanı sıra seri röportajlarıyla sayısız ödül sahibi olan gazeteci-yazar Zeynep Oral'ı Ankaralılarla buluşturuyor.
Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek söyleşinin konusu "Basın Özgürlüğü ve Basın Emekçileri" olacak. Tüm yurttaşların katılabileceği söyleşi 13 Ocak Cuma günü saat 18.00'de düzenlenecek.
Tarih: 12 Ocak 2012 01:07 Ekleyen: Beğenme: 0
Devlet
menuru
rozetsiz YAŞAR !
Tarih: 11 Ocak 2012 20:18 Ekleyen: Beğenme: 0
ÜZGÜN YÜZÜM
Gazete okuyorum, satırlar siliniyor, karşımda Heinrich Böll...Televizyon haberlerinde Heinrich Böll... başımı yastığa koyuyorum gene Heinrich Böll! Taktım ben bu öyküye; ÜZGÜN YÜZÜM. Mutlu mu olsam mutsuz mu? Üzgün mü görünsem yoksa BEŞÜŞ MÜ? YOKSA GERÇEKTEN YÜZSÜZ MÜ?..
Tarih: 11 Ocak 2012 20:18 Ekleyen: Beğenme: 0
zaman zaman içinde
"zaman zaman içinde,
zaman zindan içinde,
biz mahpusda yatardık,
dostla düşman içinde,
getirdiler bir yiğit,
AK bir mintan içinde"
Tarih: 11 Ocak 2012 20:17 Ekleyen: Beğenme: 0
ben ve benim gibi 100 kişinin yaşadığı türkkonut gizem iletim siteleri çıkışındaki yolun kar temizleme araçlarının 2 senedir uğramadığı tarafımdan tesbit edilmiştir.(tarafımdan çünkü sizler buralara belediye olarak uğramıyorsunuzki tesbit edesiniz.)türkkonuttaki inşaatın yolu bile açılırken bizim sitenin yolu açılmıyor.yönetime sorduğumda belediye buradaki biriyle kavgalı olduğu için bu hizmeti yapmıyormuş.zaten imzada toplayacağız.YENİMAHALLE belediyesini kınıyorum.
Tarih: 11 Ocak 2012 09:36 Ekleyen: ahmetalmaz Beğenme: 0
Elektrikler Kesik
Amerikalı bir hükümet yetkilisi Şili'deki darbenin hemen sonrasında ülke hapishanelerini incelemek için Şili'ye gitmiş. Herhangi bir hapishanede bir süre inceleme yapan yetkili infaz yerlerini merak etmiş ve hep birlikte hapishanenin mahzenine inmişler. İner inmez çığlıklar duyan misafir yetkili görevlilere bunun nedenini sormuş. Görevliler de ölüm cezalarını uyguladıklarını söylemiş. Amerikalı yetkili, kendi ülkelerinde elektrikli sandalye kullandıklarını ve bu konuyu daha kolay hallettiklerini söylemiş, aynı uygulamayı yapabileceklerini uyarıcı bir dille ifade etmiş. Hapishane görevlisi "efendim, biz de elektrik kullanıyoruz ama elektrikler kesik olduğu için şimdilik mumla idare ediyoruz" demiş.
Tarih: 11 Ocak 2012 09:36 Ekleyen: Beğenme: 0
Devlet Sırrı
İçip kafayı bulan bir sarhoş, sokakta 'inekbaş bakan başbakan' diye sayıklıyormuş. İki polis adamı karakola götürmüşler. Sonra adam mahkemeye çıkmış. İdam cezası almış. İdam edilmeden önce cezasının nedenini sormuş:
-Bu ülkede demokrasi vardı hani? Herkes istediğini söyler.
-Senin suçun o değil ki..Devlet sırlarını açıklamak...
Sevimsiz bakan
Bir ülkede eski bir bakan , kendisini gazetecilere hiç sevdirememişti.Ne yapsa
makbule geçmiyor, basın hala hergün kendisiyle uğraşıyordu.Nihayet :
Öyle bir şey yapayım ki, gazeteciler mat olsun, diye düşündü ve ilan etti:
Pazar günü saat 10'da bakan denizin üzerinden yürüyerek geçeceğim. Pazar sabahı saat 10'da tüm basın mensupları toplandılar orada.
Bakan geldi ve elinde bastonuyla denizin üzerinde yürümeye başladı.Karşı kıyıya kadar da yürüdü geçti.Herkesin gözleri dehşetle açılmıştı.
Fakat ertesi günü tüm gazetelerde şu başlık okundu :
Bakan yüzme bilmiyor!