Basit Forum

Tüm Mesajlar Görüntüleniyor › Ziyaretçi Defteri

Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!

Ziyaretçi Defteri Arşivi

Ara

• DSİ uyuyor mu

Çayyolu 'nda günün yemeği
    KUYU kebabı
    Tarih: 28 Mart 2012 00:41 Ekleyen:
  • Unutmayalım ki;

Mahallemizde birbirimizin haklarına saygı duymak çağdaş bir toplum olmanın ilk adımıdır.

Yaptığımız küçük bir araştırma sonucunda 
    açılan kuyunun arka sokağındaki  her iki sitedede  kuyu
    bulundığu tesbit edilmiştir

Tarih: 27 Mart 2012 23:44 Ekleyen:
  • annanem yine  bana zorla yazdırttı daha öncede yazmıştık çayyoku 'nda niçin sadece çifliğin çiçek balı satışa açık ??
    Tarih: 27 Mart 2012 23:44 Ekleyen:
  • ŞEHİTLİK KAVRAMI İLE OYNANMASIN !

Çocukluğumdan beri vatan için canlarını feda eden şanlı şehitlerimizin hikayeleri ile büyüdüm. Bu gerçek hikayeleri dinlediğim gazilerimiz ile bunları gelecek kuşaklara aktaran kitaplar  benim çocukluk ve gençlik dünyamda vazgeçemediğim sevgililerim idi. Hala aynı duygu ve heyecanı gözlerim dolarak yaşıyorum. Benim gibi, bütün Türk ulusu şanlı geçmişimizi bizlere övünç kaynağı yapan aziz şehitlerimizi gün be gün minnetle ve rahmetle anmaktadır ve bu durum ilelebet devam edecektir.

Ancak son günlerde ülkeyi yönetenlerin bu kavrama da el atması inanılır ve kabul edilebilir bir davranış değildir. Biz 'şehit' dendiğinde vatanı için düşmana ve suçlulara karşı savaşarak can veren güvenlik mensupları ile askerleri hatırlıyor, onların aziz hatırası önünde saygı ile eğiliyoruz. Vatanın birlik ve dirliğine, kanunlarımızı hiçe sayarak karşı çıkanlar ile kanunlarımızın yasakladığı suçları işlerken ölenler ve görevleri başında can veren memurların şehit sayılabileceğine dair  haberlerin, bu kavramı ne derece sulandıracağı apaçık ortadadır. Kanun gölgesi altında böyle bir 'sivil şehitlik' düşüncesinin ortaya atılması son derece yanlıştır. O zaman bahçede ağaçtan meyve toplarken düşüp öleni, bir hırsız suç işlerken, kaçakçılık yaparken (Uludere benzeri ) öldüğünde şehit mi sayacağız? Bu durumları nasıl ayırt edeceğiz?

Yasama ve yürütme erkini uhdelerinde bulunduran sayın yetkililer, lütfen, halkımızın son derce önemli ve değişemez gördüğü kavram ve duyguları ile oynamayın. Şehit ana ve babaların kutsal duygularına dokunmayın.
    Tarih: 27 Mart 2012 23:43 Ekleyen:
  • şikayet mektubu

yeni mah. belediyesi yetkili organları  tandoğan mitinglerine katılmak isteyen personeline  izin vermekte nazlanmayı bırakın resmen izin vermiyor
    Tarih: 27 Mart 2012 23:29 Ekleyen:
  • CHP’ye taş atanlar... Demokratik hak aramasını sokağa çıkmasını kınayanlar,
    Erbakan’ın yalısında birkaç tuğlanız var mı? Mercümek’in servetinde? Kombassan’da? Nakit olarak Dünyada en zenginlerden olduğu konuşulan siyasetçinin 10 milyar dolarında? Spor bakanının eski ev tadilatında? Ortaya çıkmayan nice soygunlarda? Dinen caizdir,,,
    Sevaptır devam edin,,,,
    Cumayı kaçırmayın sakin,,,
    Tarih: 27 Mart 2012 23:29 Ekleyen:
  • Bugün toplanan herkes
    para ile , rüşvetlerle, değil
    bir kasabadan bedava otobüslerle değil
    makarna, bulgurla, kömürle değil
    menfaet içinde değil
    Herkes bu güzel yurdumuzu kurtarmak
    laik Cumhuriyeti, eğitimimizi
    kurtarmak için
    ama her şeyden önce
    ADALET için sokaklardadır.
    Tarih: 27 Mart 2012 23:20 Ekleyen:
  • koru sitesi belediye otobüslerinde yolcuların
    yanındakilerle neden fiskos  yaparak konuşmalarında  haksız değilmişler !
    Tarih: 27 Mart 2012 23:13 Ekleyen:
  • mehmetcik moda evi

aman efendim görgülü imaj sur eti altında  görgüsüzlüğün böylesinede hiç rastgelmemiştim avamların bindiği belediye otobüsü içinde

adam m'adama  yüksek sesle  vatandaşa  hava basmak için yüksek sesle emekli diplomat  vurgusu ve mimikleri içinde  enseyi bile  dans ettire ettire anlatıyor

küçük gelinin gelinliğini bilmem kaç euro ödemiş
    de 'paristen satın almış büyük gelinin gelinliğinide o kadar pahalı almamış o gelini biraz mütevazi imiş lonrdradan  satın almış 

meşrutiyennten koru sitesine kadar  bu hikayeyi dinlemek zorundamıyız  yüksek sesle karteşim

yanınızda bitişiğinizdek koltukta  yerli malı  modacı   oturuken değil mi üstadım

yani yerin kulağı vardor lütfen bu kadarda hava basılaz ki değil mi
    Tarih: 27 Mart 2012 23:13 Ekleyen:
  • Siyaset ve tarih  (2)

yapmadan öncelikle, bu durumun devletin yetkili organlarına bildirilmesi ve gereken tüm tedbirlerin  alındığından emin olunduktan sonra mitingin gerçekleştirilmesi gerekmez mi?

Bu yapılmadan, provokasyon yapılırsa kimin yaptığını açıklarız demek, tedbir alındığını ve korkulacak bir şey olmadığını söylemek yerine, tedbiri bizden çok devletin alması gerekiyor diyerek, alınıp alınmadığını muğlak bırakmak, bugünün koşullarında mitinge katılımı olumsuz etkilemenin ötesinde bir işe yaramaz.

Provokasyon yapıldıktan sonra kimlerin yaptığının kamuoyuyla paylaşılmasının hiçbir anlamı olmaz.

Şayet 1977 de CHP’nin Taksim mitinginden önce bizzat zamanın başbakanı Demirel’in,  Ecevit'e suikast yapılacağını bir mektupla bildirmesinden sonra Ecevit’in, suları tersine akıtmak nasıl mümkün değilse, mitinge katılmasının engellenmesinin de mümkün olmadığını, halkın düzeni değiştirme kararı verdiğini dursa, kendisini de aşacağını söyleyerek, mitinge katılacağını açıklamak suretiyle yürekli bir tavır koyarak, kitleleri daha da motive edip, olayı iktidarın aleyhine kendisinin lehine çevirdiği gibi yapılamıyorsa, bu şekilde insanları olumsuz etkileyecek açıklamalar yapmak yerine, mitingin yapılıp, yapılmaması gözden geçirilmek daha evladır.
    Siyaset, bazen tarihten ders çıkartmaktır.
    Tarih: 27 Mart 2012 09:49 Ekleyen:
Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!