-
EĞİTİM
"Milli Eğitim'in gayesi yalnız hükümete memur yetiştirmek değil, daha çok memlekete ahlâklı, karakterli, cumhuriyetçi, inkılâpçı, olumlu, atılgan, başladığı işleri başarabilecek kabiliyette, dürüst, düşünceli, iradeli, hayatta rastlayacağı engelleri aşmaya kudretli, karakter sahibi genç yetiştirmektir. Bunun için de öğretim programları ve sistemleri ona göre düzenlenmelidir."
Mustafa Kemal ATATÜRK
Tarih: 03 Nisan 2012 13:17 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Ne kadar üzücü bir durum bilemezsiniz. yıllarca gönül verdiğin, uğrunda kavga durumuna kadar gelecek tarmışmalara katıldığın partinin belediye başkanı ve yardımcısı çıkıp biz tüm partilere aynı mesafedeyiz diyip partisinden ayrılmaya kalkıyorlar.
Artık sizler için geç, ayrılmasanızda; ayrılma düşünceniz bırakınız aklınızdan geçmeyi, dilinizden bile geçmiş olması sizlerin siyasi hayatınızı bitmesi demektir. Ama ne yazık ki, sizler gibi gelip geçici kişiler yüzünden bu ülke hep zaman kaybetti. Ben 73 yaşındayım, hep içimde bir CHP iktidarı vardı yaşatmadınız. Siz şeçimi kazandığınızda, belki ben sizden daha çok sevindim. Çünkü benim yüreğimde CHP sevgisi vardı, sizinkinde para sevgisi.
Siz şeçimi kazandığınızda, ben bir sosyal demokrat parti nasıl olurmuş şu yobazlara gösterelim dedim en yakınımdakilere. Gördümde siz ve sizin gibileri tanıdım kendi düşüncelerimden soğudum.
Artık iki ismi unutmayacağım. biri Fethi YAşar diğeri Şenol Balaban ikinizede yazıklar olsun.
Tarih: 03 Nisan 2012 13:15 Ekleyen: Beğenme: 0
-
VEFA ZAMANIDIR!
Tarık Şengül, özellikle Ankara Büyükşehir Belediyesinin yanlış uygulamalarına karşı verdiği mücadeleyle temayüz etmiş olması nedeniyle son yıllarda CHP il başkanlığına yapılmış en isabetli atamaydı.
Nitekim, il başkanlığına atandıktan sonra da fedakarca çalıştı ve Ankara'nın sorunlarını da çok iyi bilen birisi olarak, önemli konuların üzerine cesaretle gitti.
Ne var ki, tamamen şanssız bir konjonktürde görev yaptı ve sonunda o konjonktürün kadrine uğradı.
Attığı doğru adımlar, kimi çevrelerce, bilerek partiyle çatışma noktasına taşındı ve genel merkez o günün koşullarında kendi atadığı il başkanını görevden almak gibi bir talihsizliği yaşamak durumunda kaldı.
Ama her şeyin ilacı olan zaman, sonunda kimin ne olduğunu, ak koyunu, kara koyunu gözler önünde serdi.
Tarık Şengül' ün aleyhine açılan davalar kaybedildi. Bir anlamda, boşa konuşmadığı ortaya çıkmış oldu.
Bulanık suda balık avlamaya çalışanların yarattığı toz duman içinde görevinden alınmasının haksızlık olduğu görüldü.
Bugün, geçmişte yaşananlar nedeniyle Tarık Şengül haklı olarak kırgın olabilir, ama halkına hizmeti görev sayan bir partili olarak herhalde küskün değildir.
Öyleyse Şimdi zaman, Tarık Şengü'e yapılan haksızlığın telafi edilmesi, deyim yerindeyse itibarının iade edilmesi zamanıdır.
Tarık Şengül, İl başkanlığına aday olursa, CHP' yi halkın CHP si yapmaya çalışan delegelerin bu vefayı göstererek onu il başkanlığına taşımaları sürpriz olmayacaktır.
Adminin Notu:
M. T. Nin yazısı sitemizde yayınlanan “Gürsel Tekin, eski CHP Ankara İl Başkanı Tarık Şengül hakkında açtığı tazminat davasını kaybetti” başlıklı haber üzerine yazılmış olduğu kanısındayım. Bu haberimiz 23/03/2012 tarihinde yayınlanmış olup, arşivimizde mevcuttur. Habere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
http://www.cayyolum.com/haberDetay.asp?id=3777
Tarih: 03 Nisan 2012 12:59 Ekleyen: Beğenme: 0
-
UYUMA!
"Mutlu olanların hepsi uyuyor simdi"...
-Mutsuz olanlara selam olsun..
Tarih: 03 Nisan 2012 10:37 Ekleyen: Beğenme: 0
-
UĞUR DÜNDAR NEREDESİN?
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yaptığı kontrollerde "%100 dana etinden üretilmiştir." ibaresi olmasına rağmen bazı ürünlerde,tavuk ile hindi eti çıkmış.Aynı yetkili, "%100 dana eti"diye satılan bazı ürünlerde tavuk eti çıktığını doğrulamış ve eklemiş"Sağlığa aykırı ürün üretilmesinin yanı sıra tüketicinin kandırılmasına hiç tahammülümüz yoktur.Zincir marketlerin kendi adlarına yaptıklar ürünler başta olmak üzere incelemelerimiz sürüyor. Denetimlerimiz sadece pazar yerleri ve bakkallarla sınırlı kalmayacak."demiş.Ürünlerinde hile yapıldığının tespit edilmesinin ardından para cezası kesileceğini iletmiş.Ürünlerin sağlıksız çıkması halinde üretim yapan firmanın deşifre edileceğini,Tüm Yurttda o markalı ürünlerin toplatılmasının sağlanacağını söylemiştir. Bakan "Mehdi Eker'in" gıda güvenliği konusuna özel önem verdiğini aktaran yetkililer vatandaştan da kendilerine yardımcı olmalarını talep etmiştir.
Sayın Bakan ,Talep etmeye gerek yok ki hangi Markete girerseniz girin ucuz,daha da ucuz diyerek fiyatlar aşağı doğru inerken daha ucuz olması bakımından markasız ürünlerin Market isimleriyle pazarlandığı ve biz tüketicilerin ucuz olduğu için satın aldığımız içinde bir damla süt olmayan PEYNİR,Soya sosuyla doldurulmuş plastik içindeki kırmızı renkli SUCUK,SOSİS, Sütsüz soya ve maya ile yapılmış YOĞURT, 2 haftada yetiştirilen kendi etini yem diye yiyen PİLİÇ, Domates görünümlü kırmızı yuvarlak bir şey, Dış Kabuğuna zehirli ilaç sinmiş Almanya'dan geri gönderilen Dolma Biberler v.s. ne diyelim ki?
Değerli Uğur DÜNDAR da yok sizden kim hesap soracak ki?
Tarih: 03 Nisan 2012 10:37 Ekleyen: Beğenme: 0
-
YAZIK OLUYOR YENİMAHALLEYE;
CHP YE VERİLEN OYLARLA SEÇİLEN BELEDİYE YÖNETİMİ 2 AYDIR AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ NE SÖYLEDİĞİNİ BİLMEDEN İLÇE YÖNETİMİNE VE GENEL MERKEZE DEVAMLI SALDIRI İÇİNDE YÖNETİCİLERİ BEĞENMEZLER AMA KENDİLERİNİN NE OLDUĞUNU BİLMEZLER SÖYLEDİKLERİNİZLE İYİCE BATTIĞINIZI GÖRMÜYOR MUSUNUZ SİZLER KİMDİNİZ ŞİMDİ NE OLDUNUZ ÇAYYOLU HALKI SİZLERİ İYİ BİLİYOR SİZİN SEVİYENİZE İNMİYOR TIPKI BEĞENMEDİĞİNİZ GENEL MERKEZİNİZ GİBİ CAHİL VE ÜRETKEN OLMAYAN İNSANLAR GÖLGELERİYLE KAVGA EDERLER GÖLGENİZDEN KORKMAYIN, SİZLERİN EĞİTİMİ VE HAYAT TECRÜBENİZ NEDİR BİR BAKIN HAYATINDA DEVLET DAİRESİNDE İDARECİLİK YAPMAYAN 5.MT KUMAŞ SATMAYLA, 3-5 DERGİYİ ADRESE ULAŞTIRMAKLA VEDE KAHVEDE ÇAY SATIP KUMAR OYNATMAYI BİLMEKLE BELEDİYE YÖNETİLMEZ İŞTE SİZLER BUSUNUZ. ŞİMDİ KALKMIŞ AYNAYA BAKMADAN ÖNÜNÜZE GELEN HERKESİ KARALAYIP BİRŞEY BİLMEDİKLERİNİ SADECE KENDİLERİNİN BİLDİĞİNİ RADYOLARDA ANLATIP DURUYORLAR RADYODA KONUŞTUKLARINIZI ALIN SİZDE BİR DİNLEYİN AMA NE SÖYLEDİĞİNİZİ SİZDE AYLAYAMAZSINIZ. 2 AYDIR CHP DEN AYRILMAYI SÖYLEYEREK GÜNDEMİ DEĞİŞTİRİP NE YAPIYORSUNUZ BİLMEM AMA HALKI OYALAMAYIN GİDECEKSENİZ GİDİN DÜNÜR KIZIŞTIRIR GİBİ HA GİTTİK HA GİDECEZ DİYE DÜNÜR BEKLEMEYİN TARİHİNİZ BELLİ DİYORSUNUZ DEVAMLI SALLIYORSUNUZ. BU KARARSIZ HALİNİZLE BELEDİYEYİ YÖNETEMEZSİNİZ. KULLUK ETMEYİZ DİYORSUNUZ AMA BİRİLERİNE BİAT ETTİĞİNİZ BELLİ. CHP Lİ OLMAK HERKESİN HARCI DEĞİLDİR BUNU SİZ TAŞIYAMAZSINIZ. CHP DE KULLUK VE BİAT KÜLTÜRÜ YOKTUR AMA MALASEF SİZLERDE OLDUĞUNU GÖRÜYORUM YÜREKLİ VE ONURLU İSENİZ VERİN İSTİFANIZI GİDİN OYALAMAYIN. DAHADA REZİL OLMADAN ÇÜNKİ VERDİĞİM OYA ÜZÜLÜYORUM.
Tarih: 03 Nisan 2012 10:35 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Gördüğüm kadarıyla, Yenimahalle belediye başkanı ve başkan yardımcısı Ş.B. artık gemileri yakmış vaziyatteler. Kendilerine nacizane tavsiyem, lütfen artık bir delikenlılık gösterin ve istifa edin, çünkü gittikce küçülüyorsunuz. Mikroskopik bir varlık olmadan bırakın CHP'yi gerçekden zarar veriyorsunuz.
Başkan yardımcısı "Bizler 1,5 ay evvel yol haritamızı çizdik" diyor. Ama esas bizler çizdik hemde üstünüzü.
Tekrar söylüyorum. lütfen artık bir delikenlılık gösterin ve istifa edin.
Tarih: 03 Nisan 2012 00:22 Ekleyen: Beğenme: 0
-
sitemizn ismini vermesem iyi olur çünkü bu hikayeyi okuyanlar yazılanları üstüne alıp alınabilirler
bazı teyzeler lokalde
"şekerim piliç etleriyle pek aram yok onun için genelde deniz ütünleriyle beslenmeyi tercih ediyorum" dedikten sonra masadan erken kalkıp gittikten sonra
aynı masada ki sohbet şöyle sürdü ....
yorumsuz :
kadın,sanırsın hergün havyarla besleniyor.
ben üst katında oturuyorum o daireden şimdiye kadar hamsi ve istavrit tavadan başka balkona gelen balık kokusu duymadım
Tarih: 03 Nisan 2012 00:22 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Bu orman tek bu sizin deyiminizle torpilli tepeden oluşmuyor orman işçileriyle evinizin karşısına ben ağaç diktim siz camdan izlerken, beni eleştirmeyin rica ediyorum bu arada ormanda dolaşmak tehlikeli diye bana aşağıdaki satırlarda saldırmadınız öyle mi. Çoluk cocuk dediğiniz ben 30 lu yaşlarıma yaklaşıyorum daha fazla hakaret etmeyin bana.
Tarih: 03 Nisan 2012 00:12 Ekleyen: Beğenme: 0
-
KISA, KISA
İlçe başkanının itibarını zedelemeye çalışacaksınız, toplantıyı siyasi hırslarınıza alet edeceksiniz ve kimse sesini çıkartmayacak.
Bu sosyal demokratlığın neresinde yazıyor?, Bir anlatında herkes öğrensin.
Sosyal demokratlar da biat kültürü var mı? önce onu öğrenin. Siz, haddinizi ve içinde bulunduğunuz ortamı bilmeyerek, muhalif düşüncelerinizi anlatıp, genel başkana yüklenmek suretiyle, oraya bir panel izlemeye gelenlere, saygısızlık yapacaksınız, herkes susacak öyle mi?
Dönüp kendinize sorun bakalım; Bu hırs niyedir, kimsiniz ve kim adına neyin kavgasını veriyorsunuz.?
2- Sonra bir ilçe belediyesinin başkanının muavini, kalkacak, konumunu ve cürümünü düşünmeden, o belediyenin siyasi duruşunu belirlemeye yeltenecek, hatta parti içinde bir hizbin lideriymiş rollerine bürünecek, aklına geldiği gibi, konuşup açıklamalar yapacak, koskoca parti ve ona sahip çıkan halk da bunu yutup alkış tutacak öyle mi?
Gülerler adama!
Kimler gelmiş kimler geçmiş, hiç kimse nehirleri geriye akıtamamıştır. Her zaman, birilerini adamı olanlar değil, halkın sesi ve halkın adamı olanlar kazanmıştır. Siyaseti ikbal kapısı olarak görenler eninde sonunda, hep kaybetmiştir.
Önemli olan kazanma hırsına sahip olunduğu kadar kaybetmeyi de içe sindirebilmeyi bilmektir.
Her şeyin olduğu gibi, siyasetin de bir adabı muaşereti vardır.
Tarih: 02 Nisan 2012 23:22 Ekleyen: Beğenme: 0