Sn. liberal muhafazakar bu defterde büfe kimin diye sorulurken, serbest girişim özgürlüğü yargılanmıyor. Tersine haksız rekabet ve kamu görevlileri ve ekipmanlarının bir serbest ticaret birimine neden katkı verdiği sorgulanıyor. Büfe sahibinin kim olduğu işte bu ayrıcalık nedeniyle merak ediliyor.
Fırın sahibine de belediyece koltuk çıkılırsa o da sorulur bu çok doğaldır.
neyse ki, şimdilik böyle ayrıcalıklı bir fırın çayyolunda yok...
Tarih: 13 May 2012 17:57 Ekleyen: Beğenme: 0
bizim belediyenin işlettiği fırındamı var bi yaşımıa daha girdim
Tarih: 13 May 2012 17:56 Ekleyen: Beğenme: 0
solcu star köşesinden ballandıra ballandıra anlatıyodu
bal tutan parmağını yalar arkadaş ab bir tenis kulubudur amna ab ye en yakın duran bölge çayyolu olmasına rağmen belediyeye ait bi tane bile tenis sahası yok
Tarih: 13 May 2012 17:55 Ekleyen: Beğenme: 0
hediye verme sanatı
diğer partilerinyedek parçası olmaya cesared edemeyip evliliğe yanaşmayan yeni mahalleninin müzelik kızlarına hediye ile mesaj verme ...
Lenin diyor ki ...
nASIL Sosyal (demokra) Muhafazakar olunur
Tarih: 13 May 2012 17:51 Ekleyen: Beğenme: 0
BELEDİYE YENİMAHALLEDE NEKADAR YEŞİL ALAN VE PARK VARSA BURALARI BİRİLERİNE MECLİS ÜYELERİ ARACILIĞI İLE BELLİ ÜÇRET KARŞILIĞI BÜFE YAPIP SATIYOR YEŞİL ALANLARIMIZA İSE BİRİLERİNE YİNE MECLİS ÜYELERİ ARACILIĞI İLE TESİSLER YAPIP KİRAYA VERİYOR YEŞİL ALANLARA YASA GEREĞİ TESİS YAPILAMAZ ANCAK YENİMAHALLE HALKI UYUDUĞU GİBİ İLGİLİ MAKAMLARDA (KAYMAKAMLIK VE İÇ İŞLERİ BAKANLIĞI) HİÇ BİRŞEY DEMİYOR BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAÇI BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKINI YEDİRMEYECEĞİM DİYEREK VEDE ÜSULSÜZ YAPILAN BİNALARA RUHSAT VERMEYECEĞİM DİYEREK SEÇİMLERİ KAZANDI ŞİMDİ BAKIYORUZ TÜM YEŞİL ALANLARI İNŞAAT ALANI YAPIP SATIYORSUNUZ VE BELEDİYE ARSALARINIDA YİNE UCUZA BİRİLERİNE SATIP MECLİS ÜYELERİNİZE KOMİSYON ALDIRIYORSUNUZ. MEHMET AKİF ERSOY MAHALLESİNDEN ÇOK KÖTÜ KOKULAR GELİYOR SONRA ATİSAN ALTINDAKİ OTO GALARİSİ YAPILAN YERDEN DE MECLİS ÜYELERİNE DÜKKANLAR VERİLİYORMUŞ MAŞALLAH BAŞKAN YETİMİN HAKKINI YEDİRMİYOR YİYORSUNUZ BUNLARI CAMİDE NAMAZ KILARKEN DÜŞÜNDE ÖBÜR TARAFTA BARİ YETİM HAKKIYLA UĞRAŞMA. ÇAYYOLU HALKI YEŞİL ALANLARIMIZA BİR ÇİVİ DAHİ ÇAKILDIĞINI GÖRDÜĞÜNÜZDE BELEDİYEYE VE KAYMAKAMLIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNARAK ÇEVREMİZİ KORUYALIM YEŞİL ALANLARIMIZA SAHİP ÇIKALIM YOKSA BU BELEDİYE HEPSİNİ GİDERAYAK PEŞKEŞ ÇEKİP GİDİYOR. ÜMİT KÖY GİRİŞİNDEKİ CAMİ İLE TÜRK TELEKOM LİSESİ ARASINDAKİ İNŞAAT HALA DEVAM EDİYOR KAYMAKAMLIK DA BİRŞEY DEMİYOR BURADA DAHA ÖNCEDE YAZILDIĞI HALDE BELEDİYE CEVAP VERMEDİĞİ GİBİ İNŞAATI İZİNSİZ KAÇAK YAPI OLARAK YAPMAYA DEVAM EDİYOR YAKINDA ORAYA TATLICI TAŞINIR İKİ MECLİS ÜYESİDE KÖŞEYİ DÖNER.
Tarih: 13 May 2012 17:48 Ekleyen: Beğenme: 0
"Futbol hapı", bu gece yine büyük çoğunluk tarafından yutulunca, kutlama ve eğlenme anlayışımızın güzelliği de (!) ortaya çıktı.
Her yerdekiler gibi çayyolundaki "restoranların tirübünleri" de doldu,
Sonra sokağa taştı...
Şampiyon belli oldu...
Yine naralar atıldı, Yine arabaların kornaları geç satlere kadar çalındı.
CD çalarların sesi sonuna kadar açılıp, sokak ortasında göbekler atıldı.
Ne gam, ne kesafet.
Herşey serbest, ne de olsa şampiyon olundu ya tamam caddelerin işgali başta olmak üzere her şey mübah..
Ne eğitimde 4+4+4, ne kentsel dönüşüm, ne düşünce ve ifade özgürlüğü, ne uzun tutukluluklar, hiç kimsenin umurunda değildi..
Eğlenme ve avazı çıktığınca bağırma özgürlüğü herşeyden daha önemliydi.
Sanki dünyanın en önemli işiymiş gibi, malum medyanın günlerdir uygun zemin oluşturduğu üzere futbol hapını yutup, dolmuşa binenler işin tadını yine kaçırdı.
İşin garibi, futbol kirlendikçe insanların daha da merak salmasıydı.
Bir yandan şike davası devam ederken, öte yandan Federasyon hiç bir şey yok diyebilmesinin, aslında yargıya müdahale olduğu hiç düşünülmedi.
Peki herşey temizse, savcılar o iddianameyi neden yazdı. birileri hala neden tutuklu diye pek çok kişi kafa yormadan kutlamalar yaptı.
Hep olduğu gibi, yolsuzluk, şike v.s kimsenin umurunda değildi.
Tutulan takım şampiyon olsun, gerisini koyver gitsindi.
Böyle bir toplum yapısının olduğu yerde, aslında bugün ülkenin içinde bulunduğu duruma çok da şaşırmamak gerekti.
Sonuçta toplumlar layık oldukları gibi yönetilirdi.
Futbol, sorunların üzerini örten bir şal olmaya devam ediyordu..
Tarih: 13 May 2012 00:34 Ekleyen: Beğenme: 0
Tüm Annelerin Anneler Gününü içtenlikle Kutlar, sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim.
Mehmet G./cayyolumcom
Tarih: 13 May 2012 00:33 Ekleyen: Beğenme: 0
ANNE KALBİ
Yoruldum bugün anne.. omuzlarım düşük, boynum ağrıyor yine. Sürüsüyle yüklenmiş sorumluluğun altında eziliyor bedenim. Sen yorulmayayım diye bir bardak suyu isterken çekinirdin benden, ben ise “ah!.” demeye çekiniyorum şimdi.. ah annem zor anlarda daha da bir anıyorum seni, sesini, şefkatini, gülümseyişini bana dua edişini.. ama sen bana dua et annem hiç eksik etme üzerimden nefesini.. ayakları altına cennet serilmiş olan sensin ben ise o cennetin kapısını sürekli çalan evladın.. o cennet kapısı önce sana açılsın sen zaten beni yanına alırsın, darda hiç bırakmazsın annem…
Tarih: 13 May 2012 00:33 Ekleyen: Beğenme: 0
Büfe işi çok can sıkmaya devam ediyor....
Şimdi Burada öncelikle Büyük ve Küçük şehir belediyeleri büfeler yüzünden birbirlerini hırpalamaya bu arada Büfe işletmecileri de arada kalmaya devam ediyor.
Şimdi Küçük şehir diyor ki Parkların içine Büfe açma yetkisi bana ait tabi Büfenin yönünü Ana caddeye açarsan Büyükşehir hemen devreye giriyor ve yetki bana ait diye Büfeyi kapatıyor. Alın Atapark'taki Büfelerin kavgası bundan.(Buradaki Büfe kapatıldı)
Y.Mah. Bld.si mantar gibi büfe açmaya başladı son zamanlarda da kapanmaya başladı. Bunların nedenlerinin açıklanmasını bekliyoruz.
Acaba ?.... işin içinde iş mi var diye....
Nasıl ki heyecanla Meydan yapmaya kalktılar ve Meydan yapma yetkisinin kendilerinde olmadığını sonradan anladılar ve sustular.
İşte Büfe işi de öyle bir şey, belediyemizin değerli bürokratları bir an evvel oldu bittiyle iş yapacaklarına biraz da yetkilerine baksalar. Ve hatta Büfeciliği bırakıp biraz etrafı gezseler. Bölgelerine sahip çıksalar.
Bakın Ümitköy'deki Ziraat Bankası karşısına açılan Serra Büfe neden Kapalı onun bir cevabını verseler iyi olacak galiba.
Sayın M.T. işler çooook karışık iyice karışmadan neyse susalım....
Tarih: 13 May 2012 00:32 Ekleyen: Beğenme: 0
Park caddesindeki büfenin parkın içine taşınması, o caddenin 20 mt genişliğinde olup, büfe koyma yetkisinin Büyükşehir de olmasından da kaynaklanmış olabilir.
İlla ki, büfeyi korumak için yenimahalle belediyesi parkın bir bölümünü gözden çıkmış ve büfeyi de büfeciyi de himaye etmiş olabilir.
bu da yanlıştır.
her ne sebeple olursa olsun, milletin parasıyla büfe yeri yapması, iş makineleri ve işçilerini bu işte görevlendirmesi çok yanlıştır.
Tarih: 13 May 2012 00:32 Ekleyen: Beğenme: 0