Çayyolu’nda bir şube açtık. Reklama ihtiyacımız vardı. Nasıl reklam yapabileceğimizi çevredekilere sorduk, bölgenin yayın organı Çayyolu dergisi herkes tarafından takip ediliyormuş. Birkaç kişiden aynı şeyi öğrenince verdik reklamı. Sonra hiç bilmediğim biri gelip bizi belediyenin de adını kullanarak tehdit etti. Oturup düşündük, bizim belediye ile ne işimiz olabilirdi ki. Reklama devam ettik. Karşılığı geliyordu çünkü. Sonra ne oldu, bizim ruhsat gitti. Peşine takıldık, belediye memurları, başkandan özür dileyeceksin, dediler. Ne yaptık ki, özür dileyeceğiz dedik. Meselenin dergiye verdiğimiz reklam olduğunu öğrendik. Bu belediye ne yapmaya çalışıyor.
Tarih: 02 Temmuz 2012 10:05 Ekleyen: Beğenme: 0
Ben Çayyolu’nda sadece bir esnafım. Ucundan kenarından geçimimi sağlamaya çalışıyorum. Kimi zaman evime eli boş döndüğümde oluyor. Engin Abinin çıkardığı gazeteye reklam veriyordum. O benim halimi bildiği için para da almazdı. Birgün zabıtalar geldi ve ceza yazdılar. O para vermediğim reklam için ceza yazdıklarını söylediler. Çok yalvardım, bu ceza parası çocuklarımın rızkı yapmayın dedim. Lakin emir büyük yerdenmiş. Hatta gelenlerden biri Engin Abi için “partiyi yıpratıyor” dedi. CHP’ye hiç oy vermedim. Bu olay karşısında CHP den nefret etmiştim. CHPden Engin Abiye verilen ödülle partiyi kimin yıprattığı ortaya çıktı. Eğer bunları tekrar aday göstermezlerse Belediye seçimleri geldiğinde oyumu CHP ye vereceğim.
Tarih: 02 Temmuz 2012 10:04 Ekleyen: Beğenme: 0
ataparktaki yazık sinemaya portatif Loca yaparsanız annanemde gelirmiş plastik sandalyalara oturamazmış
Tarih: 02 Temmuz 2012 10:03 Ekleyen: Beğenme: 0
kasaba
1. pursaklardan küçük , köyden büyük, henüz kırsal özelliklerini yitirmemiş olan yerleşim merkezi, belde
Örnek: köyün bir ucu mezarlığa vardığı hâlde öteki ucu daha yaşam kentin dar sokaklarında birbirini eziyordu.
2.Ülkemizde, nüfusu 2000 ile 400.000.arasında değişmekle birlikte, İngiltere'de 5.000, öteki ülkelerde de değişik niceliklerde olan, bir bölüm kent işgörülerini kamuya sağladığı halde, kırsal özelliklerini henüz yitirmemiş bulunan küçük yerleşim yeri.
kurtarılmış bölge
Tarih: 02 Temmuz 2012 10:03 Ekleyen: Beğenme: 0
İyi pazarlar her gün yazacağımı söylemiştim işte Pazar yazım
Çayyolu’nun Baldır Bacak Sitesi (BBS) yazarları bir araya gelip bir yerlerde yemeli içmeli bir toplantı yapmış. Masada oturanlara bir bakarsak ahval ve durum şöyle; Masanın ortasında bir kelaynak, elinde bir telefon ve şövalye yüzük. Neden kelaynak çünkü bu görüntüde kişi toplumda kalmadı.
Masadakiler ne hikmetse hepsi yazar; arkadaş sizin şimdiye kadar, ne yazmışlığınız var ki. Hadi masanın uçlarındaki iki kişi, kasaba sitesinde yetişmiş kişiler; ama sağ baştaki el bence divan görüntüsü sol baştaki ise eh işte 19 mayıstaki 19 kişinin dışındaki 20. kişi.
Ama beyaz gömlekli abi çok karizmatik. Bu lafı ben söylemiyorum. BBS’nin yorumlarında yazıyor “Sağdaki beyaz tişortlu yazar çok karizmatik.”. Büyük olasılıkla kendi kendini karizmatik bulan bir kişi.
Bakın yazarların biriyle ilgili yorumlardan biride şöyle yazılmış; “Laci ceket beyaz gömlekli abiye dikkat edin.Kendisini hep Tunalı da görürdüm.Sağ el cepte kızlara kesik atarak yürürdü.” Yorum ilginç ama yorum yazısındaki noktalardan sonra bir ara verin, lütfen bu imla hatalarını bütün yorumlarda yapıyorsunuz. Veya kendi yorumlarınızı başkalarına yazdırın; hatalarınız el yazısı gibi…
Bu ara CHP Yenimahalle Gençlik Koları’nı ve Engin Uç’u kutluyorum. Gençlik Kollarını kutluyorum, tarafsız ve cesaret verici bir ödül verdikleri için. Engin bey’i kutluyorum, hiç çizgisini değiştirmediği için. Ödülün üzerindeki yazıda çok güzel. “Üzerinizdeki her türlü baskıya rağmen, dürüstlüğünüz ve tarafsız basın anlayışınız için teşekkür ederiz.”
Herkes kasaba sitesinden çıkan böyle ödül alamaz.
Tarih: 01 Temmuz 2012 14:30 Ekleyen: Beğenme: 0
Çayyolu hiç bir zaman Kasaba Olmadı!
İlk Çayyolu Köyü olarak Ankara'nın mesire yeriyken birden kafa dinlemek isteyenlerin semti haline geldi, Devasa siteleri, AVM'leri ve nüfusuyla da siz istemeseniz de Türkiye'nin Bazı illerinden daha büyük konuma geldi.
Biz de bunun içi diyoruz ki; Çayyolunu ilçe yapacak kişide vizyon olmalı , ileri görüş olmalı, kendi katma değerimizi dışarıya değil kendi içimizde harcayan bir yapı oluşturulmalıdır.
İşte Vizyon sahibi olmayanlar Çayyolunu Kasaba olarak görmeye devam ederken bizler diyoruz ki daha iyi hizmet, daha güzel bir Çayyolu için ÇAYYOLU "İlçe" olmalıdır. Bazıları istemese bile!
Tarih: 01 Temmuz 2012 14:25 Ekleyen: Beğenme: 0
ataparkın ortasına
messajı olan süs hawuzu
Tarih: 01 Temmuz 2012 14:25 Ekleyen: Beğenme: 0
dünya hızla küreselleşirken bizm belediye
yerli malı yürkün malı her türk ancak onu kullanmalı zihniyeti misali çayyolu post modern sakinlerini eski yeşil çam filimleriyle oy-alıyor ama yazlık sinemada kapalı gişe oynuyor
özetle bu yazlık sinema işi biraz kendi pişir kendi ye işgüzarlığına benziyor
bir avuç 68 li 78 li eski uşaklar eski günlerini yad ediyolar
Tarih: 01 Temmuz 2012 14:24 Ekleyen: Beğenme: 0
bizde üçüncü katta oturuyoruk ama pas paslardan bizde çok muzdaribiz düşünebiliyor musunuz kadın her gün şaşmaz kalkmaz pas pasları bizim pencereye silkitiyo
zabıtadan göya demişlerki ön caddededeki pencere ve balkonlara bir işlem yapmıyoruz arka balkonları kamerayla görüntüye alın suç üstü pas pasları
Tarih: 01 Temmuz 2012 14:24 Ekleyen: Beğenme: 0
..... geriye dönük olarak zaman tünelinde
eskisehir yolunda karayolları genel müdürlüğünün
yol bakım ünitelerinin eskişekir yolununu 14 ile 16 ncı kilometreleri arasında eski süt fabrikasına gelmeden günlerce süren çalışmalarını ve eskişehir yoluna tepelerden düşen koca koca kayaları , bu kayaların yolda trafik kazalarına neden olduğunu yok kenarına örülen yüksek yüksek duvarları
ne çabuk unuttuk değilmi
ünsan oğlu adu üstünde unut - kan ama bu kadarınada pes doğrusu arkataş pes geri zekalılığın böylesine pes doğrusu
kendi ellerimizle yersiz bir rant uğruna bir heyalan bölgesine toplu mezar kazıyoruz toplu mezar .....!
Tarih: 01 Temmuz 2012 14:23 Ekleyen: Beğenme: 0