KÖTÜ SÖZ SAHİBİNİ ANLATIR!.
(2)
...mesajları yayınlarsa, aslında o siteden ziyade, yayın yaptığı bölgenin küçültülmesine önayak olur.
Rakip gördüğü sitede hasbelkader yazan çizenlerin “tümünü” aşağılayan bir ifadeyle, takma isimler uydurup, “hayatın sillesini yemiş birkaç Donkişot olmak üzere birkaç yaratık” diyen son derece çirkin mesajları yayınladığında, kötü ve yanlış davranışlara prim vermiş olur.
O halde, bu tür mesajları yayınlamamak, bölgede yayın yapan kuruluşların ortak hedefi olmalı, eleştiri ve tartışmalar ilkeler bazında belli bir seviyede yapılmalıdır.
Unutulmamalıdır ki, seviyesiz eleştiri, eleştirileni değil, eleştireni küçültür.
Çayyoluna yakışır bir üslubun herkesi kucaklaması dileğiyle...
Tarih: 09 Temmuz 2012 17:12 Ekleyen: Beğenme: 0
KÖTÜ SÖZ SAHİBİNİ ANLATIR!.
(1)
Bir sitenin ziyaretçi defterinde okuduğum “mesaj”, şahsımın da yazılarının yayınlandığı bir yayın organında yazan tüm yazarlara “yaratık” diyerek çirkin bir hakaret içermese üstünde durmayacaktım. Ama, medeni ilişkiler içinde bulunduğum, selam verip, aldığım insanların yönetiminde olan bir sitede durup dururken saldırıya uğrayınca, doğrusu üzüldüm ve birkaç satır yazmak farz oldu.
Öncelikle belirtmek gerekir ki, bir davranışın yanlış ve kötü olduğunun göstergesi illa ki mahkeme kararı değildir. Birisi hakarete uğradığı iddiasıyla dava açar ve mahkeme de o’nu haklı bulursa o hakaret, yargı kararıyla tescillenmiş olur. Bir başkası aynı tür bir hakaret için dava açmazsa ortada mahkeme kararı olmaz, ama hakaret olur. Yani mahkeme kararının olmaması yapılanın kötü ve yanlış bir davranış olmadığı anlamına gelmez.
Öyleyse, esas olan ve güzel ve ahlaklı davranmak, kişilik haklarına hakaret etmemek olmalıdır.
Eleştirilerde sert ve yıpratıcı bir üslup kullanılsa da bu kesinlikle kişisel haklara hakaret noktasına vardırılmamalıdır.
Hele bu hakaretler, isim veya soy isimlerin anlamları çarpıtılarak, benzetme yoluyla, bedensel engeller konu edilerek yapılırsa, iş hakaret olmaktan çıkar, çok daha vahim ve çirkin bir boyuta varır.
Bizim toplumumuz engellerle alay eden, onları hakaret konusu yapan bir toplum hiçbir zaman olmamıştır ve olmamalıdır.
Bölgede yayın yapan dergi ve internet siteleri görüş farklılıkları nedeniyle birbirlerini eleştirirken, karşısındakini küçümseyen bir ifadeyle, “kasaba sitesi” olarak tanımlayan “ziyaretçi”
./.
Benim yıllarca güvendiğim ve müptelası olduğum bir gazetem var. Bu gazete beni birçok yanlış karar almaktan, hata yapmaktan ve cahil kalmaktan korumuştur.
Yıllarca önce arkadaşlarım bankerlere para kaptırırken, ben tek kuruş kaptırmamışımdır. Birçok kişi ekonomik krizlere yakalanırken, ben yakalanmamışımdır. Kısacası her karar alma aşamasında hep yanımda olmuştur. Beni hiç yanıltmamıştır. Bunun sebebi dürüst, doğru ve tarafsız haberciliğinden kaynaklanmaktadır. Bu gazete CUMHURİYET Gazetesidir.
Şimdi bu Cumhuriyet gazetesinde bir haber beni çok şaşırttı. “CHP Yenimahalle’de siyaset durulmuyor” haberi beni çok üzdü; seçtiğim bir parti ve başkanının bu duruma gelmesi, belediye meclisi üyelerinin CHP den istifa etmesi, Bu belediye meclisi üyelerinin göreve devam etmeleri beni çok üzdü.
Ama sevindiğim tek şey Cumhuriyet bu haberi yazdıysa doğrudur ve CHP düzelme arifesindedir.
Züğürtleyen bakkal eski defterleri karıştırırmış...
Tarih: 09 Temmuz 2012 16:55 Ekleyen: Beğenme: 0
bizim arkamızdan sanki bizler bilmezmişiz gibi
dümen çevirenler bizim haklarımızı başkalarına devredenler yetimlerin hakkını bile savunmak gene bize düştü ya ne diyelimm.
Tarih: 09 Temmuz 2012 16:43 Ekleyen: Beğenme: 0
gizli ayıplar
çayyolu mahhallelerinden gelen belgeye dayalı muhtar hikayelerini dinleyince eski bir ata sözümüz aklımıza düşüverdi birden
yiğidi döv hakkını ver
ne yalan söyliyelim
bizim muhtarımız bazan ufak tefek hatalar yapıp
koca ağalarıa ferman yazıyor ama sonrada hatasını kabul edip öncü olup bırakın orman arazini ağaçlandırmayı hızını almayıp vatandaşın arazisini "heyalan arazisini" bile korumak için
ormanında ağaç dikme seferberliği başlatıyor ve çabadan yıldızlı on numara alıyor
tabi bie gelen duyumlara görede DEĞİRMENİN suyu nereden geliyor denecekde bir şey kulağımı
Tarih: 09 Temmuz 2012 16:42 Ekleyen: Beğenme: 0
ÇAYYOLU BUNLARI HAKETMİYOR BELEDİYESİYLE MUHTARIYLA RANT PAYLAŞIMINA GİRMİŞLER BUNLARIN GÖZLERİ İYİCE DÖNMÜŞ BU GİDİŞLE ÇAYYOLU YAŞANMAZ HALE GELİR RANTCILARIN ÇIKARCILARIN ELİNE DÜŞMÜŞ BİRKERE BAŞKAN ÇIKIP BEN SAÇI BİTMMEMİŞ YETİMİN HAKKINI YEDİRMEM DİYOR HALKIN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKA BAKA VE HALKI KANDIRIYOR YANINDAKİLERDE SAÇI BİTMEMİŞ YETİMİN SAÇINDAN VAZGEÇTİK DERİSİNİ KAZIYORLAR BUNLARA KİMSE DUR DEYEMİYOR NE HUKUK TANIYORLAR NEDE ONURLARI KALMIŞ BİR YETKİLİ ÇIKIPTA SEN NEYAPIYORSUN DEMİYORLAR, BELEDİYENİN ARSALARINI UCUZA SATTIKLARI DUYUMLARI VARDI KİMSE ARAŞTIRMIYOR. YEŞİL ALANLARA BÜFE RESTORANT YAPIP YEŞİL ALANLARI KATLETTİLER. BELEDİYENİN ÇAYYOLU BİRİMİ İKİ KATI KİMDEN NASIL VE KAÇA KAÇ YILLIĞINA KİRALANDI DUYUMLARA GÖRE 10 YILLIĞINA YAPI SAHİBİ TARAFINDAN RUHSAT ALABİLMEK İÇİN VERMİŞ NEDEN 20 YILLIĞINA VERİLMEDİĞİNİ KİMSE SORMUYOR MAL SAHİPLERİ BİLİYOR AMA. İŞTE BAŞKAN YETİMİN HAKKINI YEDİRMEMEYE BURA BAŞLADI ÖYLE İNANDIRICI SÖYLÜYORKİ İNANMAMAK MÜMKÜN DEĞİL AMA ÇAYYOLU HALKI BUNU YUTMUYOR, MUKAYESE VE MUHAKEME ETMESİNİ BİLDİĞİ İÇİN BAŞKANIN TİYOTRO OYNADIĞINI GÖRÜYOR.ŞİMDİDE MUHTARLARLA BU OYUNUNA DEVAM EDECEĞİ GÖRÜLÜYOR MUHTARLARI LAPTOP VE BÜFE, RESTORANT VEREREK ETRAFINDA ZIRH OLUŞTURMAYA BAŞLAMIŞLAR.BİR AN ÖNCE BUNLARIN YAPMIŞ OLDUKLARI BU TALANLARA DUR DEYECEK MERCİLERİ UYARMALIYIZ YOKSA ÇAYYOLU, BATIKENT VE YENİMAHALLE PLANSIZ ŞEKİLLENECEK VE BİRİLERİNİN RANT KAPISI OLMAYA DEVAM EDİLECEK. PARTİ YÖNETİMİNİ VE İÇ İŞLERİ BAKANLIĞINI BİLGİLENDİRMELİYİZ. TEKNOPARKI BİLE BUHALE GETİRENLERE DUR DİYEMEYECEKMİYİZ. BAŞKAN SOKOĞA HANGİ YÜZLE ÇIKACAK AMA YÜZ YOKKİ ONDA
Tarih: 09 Temmuz 2012 11:16 Ekleyen: Beğenme: 0
makyajları akanlar tüy yola yola anıran konuda artık profosyonel olmuşlar anlaşılan onun için tüyü bitmemiş yetimin hakkınmı düşünecekler
Tarih: 08 Temmuz 2012 23:18 Ekleyen: Beğenme: 0
Limon gibi sıkılmaya daha gücünüz varmı unutulmaz "Limonlu" Muhalefeti
Tarih: 08 Temmuz 2012 23:18 Ekleyen: Beğenme: 0
hakikatleri konuşmak lazım ramazanda herşey apaçık ortaya çıkacaktır her sene olduğu üzere
eğer yeni mahhalenin büfelerinin önüne kaldırımlara işaret olarak bırakılan bira kasaları kalkmazsa belediye buna göz yumarsa o yasak bu yasakmı diyecez ne diyecez
Tarih: 08 Temmuz 2012 23:17 Ekleyen: Beğenme: 0