Basit Forum


Tüm Mesajlar Görüntüleniyor › Ziyaretçi Defteri

Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!

Ziyaretçi Defteri Arşivi

Ara

  • KURU SIKI (BÖLÜM 2)

    Bir taraftan zamma gelen tepkiler, gazın satış fiyatını arttırdığı için Rusya’ya bile tavır koyduk havası yaratılarak absorbe edilmeye çalışılmakta, bir taraftan da uzun zamandır uygulanmaya çalışılan kamu payının azaltılması projesi hayata geçirilmektedir.
    Yani, indirim olmazsa gaz almayız demek, en hafif deyimle, kamuoyunun yanıltılmasıdır.  
    Kaldı ki, Enerji Bakanı açıklamalarında “Biz uygun şartlar olmaması halinde kontratı iptal edip özel sektör eliyle yapmak istiyoruz. Bunu özel sektörün pazarlık gücüne bırakmak istiyoruz.” İfadelerini de kullanarak bu gerçeği itiraf etmiştir.
    Bu açıklamanın ertesi günü, “Kontratı iptal kararı aldık, indirim yapmadılar anlaşmayı bitirdik” şeklinde açıklama yapması, tam bir popülizm örneğidir.
    Zamdan etkilenen halka şirin görünme çabasıdır.
    Tabiri caizse,“Kuru sıkı” atmaktır.
    Zira, Rusya, diğer kontratlardan alınan gaz fiyatında bir indirim yapmadığı halde, o kontratlara dayanarak gaz alımına aynen devam edilmektedir.
    Bu kontratların iptal edilmesi ve Rusya’dan gaz alımına bugünün koşularında tamamen son verilmesi de hiçbir “babayiğidin harcı” değildir. 
    Bu nedenledir ki, Enerji Bakanının bu açıklamaları Rus yetkilerce “blöf ” olarak nitelendirilmektedir.

                             ****
    Tarih: 02 Ekim 2011 18:13 Ekleyen:
  • KURU SIKI    (BÖLÜM 1)

    Türkiye Rusya’dan 3-4 ayrı kontrata, bir başka deyişle sözleşmeye dayanarak doğalgaz ithal ediyor.
    İptal edildiği söylenen gaz alım sözleşmesi, ülkemize girişi batıdan olduğu için “Batı Hattı” olarak anılan,  Rusya’dan ilk gaz ithalatının yapıldığı, Ukrayna ve Romanya üzerinden gelen ve ülkemize malkoçlardan giren, Hamitabat, Ambarlı, İstanbul, İzmit, Bursa, Eskişehir güzergahını takip ederek Ankara'ya ulaşan hattan alınan sözleşmelerden birisidir.
    Rusya’dan doğalgaz alımın tümünün iptal edilmesi diye bir husus söz konusu değildir.
    Diğer gaz alım kontratları yürürlüktedir.
    Türkiye’nin doğalgaz ihtiyacının çok önemli bölümü Rusya’dan karşılanmakta olup, bu alımın ağırlıklı kısmı Mavi akım olarak bilinen, Karadeniz altından gelip, Samsuna ulaşan hattan yapılmaktadır.
    Bu hattan gaz alımı aynen devam etmektedir, ki, gaz alımın tümünün iptal edilmesi halinde, gerek sanayide, gerekse konutlarda çok ciddi kriz yaşanacağından, böyle bir durumun olması mümkün değildir.
    Türkiye, uzun zamandır doğalgaz ithalatı ve dağıtımı işini özel sektöre bırakmayı planlamakta, bu amaçla çıkarılan yasalarda, kamu kuruluşu olan BOTAŞ’ ın, piyasadaki payının %20 lere düşürülmesini ve ithalat ve dağıtım işinin özel sektöre bırakılmasını öngörmektedir.
    Dolayısıyla bugün, Enerji Bakanınca yapılan açıklamaların sadece bir bölümü olan “İndirim dahil teklifimiz kabul görmezse anlaşma yenilenmeyecek.”ifadelerinin ön plana çıkartılıp manşete taşınması gerçeği yansıtmamaktadır.
    Bu, bir taşla iki kuş vurmaya çalışmaktır.
                       ./..
    Tarih: 02 Ekim 2011 18:13 Ekleyen:
  • Çayyolu sizlerle gurur duyuyor. Çayyolu ile ilgili tek haber veren site sizsiniz, ama herkez sizle uğraşıyor. Hengi ağaç meyveli belli oluyor.
    Tarih: 02 Ekim 2011 18:12 Ekleyen:
  • kadın eykek eşitliğinin altını çizen  çayyolulu bazı panterler bakıyoruz hiç baba yasa felan olsun diye
    ortaya polemik yaratabilecek en ufak bir tioyu bile  yem olarak  atmıyorlar

    ehhh ne olsa yasa onların tasası

    ana tasa ana yasa
    Tarih: 02 Ekim 2011 18:05 Ekleyen:

  • muhteşem yy derken , başkanlık sistemi derken
    vatandaş olarak bizler  milli duygularımız kabarmı
    sanki ;
    başkanlık sistemine geçmişte
    komprador tekellci emperyalist nurcuvaziler gibi 
    üfürsek karşımızda uçacak ufak devletlerden gelecek ganimetlerin hazineye girmesini bekleriken ve böylece artık milli gelirimizin  4 e katlanmış hayallerini kurarken
    ne oldu böyle bize birden

    bu hükümet vatandaşın yarısınında desteğinide aldığı halde eski kokuşmuş   adetlerlerden vaz geçemeyip gene kendi vatandaşının tüylerini kaz gibi yolmaya başladı

    alışkanlık  işte !!!


    Tarih: 02 Ekim 2011 18:03 Ekleyen:
  • hüküm et bu zamlarından sonra sayın gökçek beyi bile isyan ettirecek gibi görülüyor

    artık  yapışan bu zamlardan sonra  çoğu insan  ne eletirikli  aletlerle ısınabilecek
    ne de kombiyle

    sonuç olarak sayın gökçek  bu kadar insana nasıl baksın
    hem bu kadar da kömür yok ki stoklarda ...
    Tarih: 02 Ekim 2011 18:02 Ekleyen:
  • cemaat imamdan izin almamış olsa
    o havai fişekleri atabilir mi sanıyorsunuz

    bu gösteri izinli
    Tarih: 02 Ekim 2011 18:01 Ekleyen:
  • ayın desidero halk için belediyecilik  direkleri sökmekle  pluyorsa birde şu yüksek gerilim hatlarının geçtiği büyük elektirik direklerini yıksanız ya

    söz verdiğiniz halde yıkmıyorsunuz 

     


    Tarih: 02 Ekim 2011 18:00 Ekleyen:


  • evet mi, hayır mı yarışmasına hoş geldiniz !

    - doğal gaz ve elektirik zamları
    enflasyon hesaplarında baz alınmalımıdır !?

    - evet ,evet !

    - hayır hayır sayılmaz !
    Tarih: 02 Ekim 2011 18:00 Ekleyen:
  • Açıklamalarım Yanlış Anlaşıldı
    Tarih: 02 Ekim 2011 18:00 Ekleyen:
Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!