Basit Forum

Tüm Mesajlar Görüntüleniyor › Ziyaretçi Defteri

Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!

Ziyaretçi Defteri Arşivi

Ara

• ÇAYYOLU TİYATROSU

Bu tiyatroya 6 yılda 2 kez gittim şöyle adamakıllı bir oyun getiremediler gitti. ("Keşanlı Ali Destanı" gibi.)Bir öğrenmişler "NARNİA GÜNLÜKLER " isminden bile birşey anlamadığım bu oyun sanki kadrolu, Bu oyundan başka oyun yokmuş gibi Ankara'nın en güzide Tiyatrosunda aylarca değil yıllarca Bu oyun sahneleniyor bir de "Benim Tatlı Meleğim"
    Şimdi Tiyatro nedir? Bölgesine kültürel katkı sağlayan bir kurumdur. Hiç mi güzel oyunlarımız yok ya da oyuncularımızın ezberi mi kısıtlı bıktık şu NARNİA GÜNLÜKLERİNDEN....!
    Tarih: 04 Ocak 2012 12:29 Ekleyen:

•    BEN SPORCUNUN TARAF(TAR)SIZINI SEVERİM
    OYSA HAKAN  ARTIK BİR SPORCU DEĞİL
    DÜPE DÜZ  PATİLİDİR
    Tarih: 04 Ocak 2012 09:47 Ekleyen:
  • ■ İsmi saklı

Üsttad , zamanın kavaklıdere saunasında
    buz kesen ankara  akşamlarında 
    saunanın gökyüzüne açık açık havuzunda
    sanat güneşi olarak yükselen alevlerini söndürebilmek için yakamoz'dan dostlarına büyük buz kalıpları sipariş eder, gönderilen bu buz kalıplarını saunanın şok havuzuna attırıp  ancak öyle şok havuzuna girerdi ...

Kanun nasıl yapılır sorusunun yanıtına gelince
    Sayın Ateş 'in zamanında verdiği kanun tekliflerinin
    içinde yatar !

ÇAYYOLU  İLÇE OLACAK
    KANUN TEKLİFİ

YILMAZ ATEŞ
    CHP ANKARA MİLLETVEKİLİ

Tarih: 04 Ocak 2012 09:46 Ekleyen:
  • Sayın Aslı Coşkun;

Göndermiş olduğunuz anketi görünce; bugün yaşadığım bir konuşmayı size aktarmak istedim.
    Arkadaşımla sabah işe gitmek için sitedeki park yerine gittim. Arkadaşımın ilköğretime, benimse liseye giden çocuklarımızla arabaya bindik.
    Çocuklarımızı okula bıraktıkdan sonra, işimize gitmek için Eskişehir yolunda ilerlerken aramızda şu konuşma geçti.
    Ben bu sene kış gelmediğini havaların iyi gittiğini söylerken, arkadaşım tam tersini söyledi.
    Bana "sen evde heryer aynı sıcaklıkta, işte kezza öyle ve evden işe, işten eve araba ile gidiyorsun havaların soğunu nasıl hissedesin ki ahkama kesebiliyorsu" dedi.
    Doğruydu bizler toplumdan, insanlardan ve hatta yaşadığımız ortamdan bile uzakta yaşaıyorduk.
    Utandım, gerçekten utandım; bizler kendimizi ailemizi dış ortamdan izole etmişiz haberimiz yok. Dışarda zemheri kışı var biz bahar havasındayız. Dikkat etmezsek kış hiç gitmiyecek.
    Kömür torbaları alanlar, torbaları verenleri başımızdan eksik etmeyecek.
    Tarih: 04 Ocak 2012 00:05 Ekleyen:
  • yurttaşlık dersi
    ders notları  :

KANUN NASIL YAPILIR?
    1. Yasama (kanun yapma) yetkisi TBMM’ye verilmiştir.
    2. Kanun tasarısını Bak Anlar Kurulu hazırlar, kanun teklifini ise milletvekilleri verir.
    3. Kanun tasarısı ve teklifleri, TBMM Başkanlığı’na sunulur. TBMM Başkanlığı’nca doğrudan ilgili komisyona gönderilir.
    4. Tasarı ve teklif üzerindeki görüşmelerini tamamlayan komisyon konuyla ilgili hazırladığı raporunu Genel Kurul gündemine alınmak üzere TBMM Başkanlığı’na sunar.
    5. Kanun tasaır ve teklifleri, Genel Kurul’da madde madde görüşülür. Görüşmelerin tamamlanmasından sonra tasarı veya teklifin tümünün oylaması yapılır. Genel Kurul’da kabul edilen tasarı veya teklif kanunlaşmış sayılır.
    6. TBMM’den çıkan kanunlar Cumhurbaşkanı’na gönderilir. Cumhurbaşkanı, kanunu 15 gün içinde imzalayarak TBMM’ye gönderir. Cumhurbaşkanı kanunu kabul etmezse 15 gün sonunda meclise geri gönderir. Eğer kanun, mecliste değişikliğe uğramadan geri gönderilirse Cumhurbaşkanı kanunu kabul etmek zorundadır. Eğer kanun, değişikliğe uğrarsa Cumhurbaşkanı kanunu 15 gün içinde meclise geri gönderebilir (Cumhurbaşkanının kanunu kabul etmeyip meclise göndermesine “veto hakkı” denir).
    7. Cumhurbaşkanı tarafından imzalanıp meclise gönderilen kanun, yürürlüğe girebilmesi ve uygulanabilmesi için Resmi Gazete’de yayımlanır.
    NOT: Cumhurbaşkanı tarafından kabul edilmeyen kanunlar, meclisten değişikliğe uğramadan Cumhurbaşkanına geri gönderilirse Cumhurbaşkanı kanunu kabul etmek zorundadır. Ancak kanunun iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvurabilir.
    NOT: Bütçe tasarıları ile ilgili kanunu, Cumhur
    Tarih: 04 Ocak 2012 00:05 Ekleyen:
  • YOL AÇ !

TÜM YAŞAM ŞAHİTLERİN HUZURUNDA
    EVET - HAYIR OYUNU DUR !
    İZMİR MARŞIYLA GELİRSİNİZ
    ANKARA  MARŞI İLE GİDERSİNİZ ...

İzmir'in dağlarında çiçekler açar

Ankara'nın dardır yolu
    düşman aldı sağı,solu.
    sen gösterdin paşam bize
    böyle günde doğru yolu.

Uyuma sevgili halk
    vatana bir hayrınız dokunsun
    Tarih: 03 Ocak 2012 23:16 Ekleyen:
  • Platform, sitesindeki acil sağlık hizmetiyle ilgili yazıyı  düzeltmiş.

Doğru yapmış....
    Tarih: 03 Ocak 2012 23:15 Ekleyen:

•      DEVLETŞN İLGİLİ BİRİMLERİ VE SÖZDE , TÜKETİCİYİ KORUMA DERNEĞİ , NEREDESİNİZ?

Türk Telekom,ve GSM öperatörleri,vatandaşın cebinde ne varsa alma konusunda ellerinden geleni ardına koymuyorlar.Devlet ,altın yumurtlayan kurumları satarak zaten gelir fukarası olan halkını, bu gözü doymaz firmaların ınsafına terkedeli,taciz edilircesine mesaj bombardımanına tutulmuş durumdayız.Amaç vatandaşın cebinden devamlı daha fazla para çekmek,olmadıysa 'yeni paket' diye faturalara zam üstüne zam yapmak!Bu ne rezalettir!Neden devlet arenanın yüzde doksandokuzu tüketici olan halkını korumuyor?Neden bankalar ve Enerji piyasası düzenleme gibi kurumları  iletişim sektörü için oluşturmuyor? Neden Enerji-Sa nın Ankara'daki elektrik sayaçları soygununa 'dur' demiyor? Sonra Hükümet otaya çıkıp 'ülkeyi iyi idare ediyorum!' diyor.Hadı be sen de!
    Tarih: 03 Ocak 2012 23:13 Ekleyen:
  • DÜZELTMEK GEREK

Platformun sitesinde, çayyolunda acil sağlık hizmetini olmaması eleştiriliyor ve devamla;
    " Nedenini araştırdık.
    Özel hastanelere, özellikle gece hizmetlerinde, devletin uyguladığı ağır maddi ve manevi baskı ve bu nedenle özel sağlık kuruluşlarının gece acil hizmetlerini iptal etmek zorunda kalmaları." deniliyor.
    Platform, bu konuda, Özel hastanelere, özellikle gece hizmetlerinde, devletin uyguladığı ağır maddi ve manevi baskı iddiasına ilşkin olarak, ilgili mevzuat kaynak gösterilerek yapılan sağlıklı açıklama ve uyarılara da kulak asılmıyor.
    Burnundan kıl aldırmıyor. Platform ya öyle olur...Herşeyi o bilir, kimseden öğreneceği bir şey yoktur.
    Ama çok bilen çok yanılır.
    Ne diyor platform?, " Özel hastanelere, özellikle gece hizmetlerinde, devletin uyguladığı ağır maddi ve manevi baskı..." yani adamlar açık kalacak ama, ağır baskı yapılıyor kapanıyorlar. Kim yapıyor baskıyı devlet?.
    İyi ki, devletin yetkilileri platformu ciddiye almıyor, yoksa gerçek olmayan açıklamalar yapmaktan hakkında işlem yapar.
    Yahu kardeşim, mevzuata göre HASTANE ruhsatı olmayan tıp merkezleri acil servis işletemiyor. Çünkü donanımı, yani teşekkülü yeterli değil. Yoğun bakımı yok v.s.
    Çayyolunda da hastane yok! dolayısıyla acil servis de yok. peki şimdi kim, kime baskı yapmış da acil servis kapanmış.
    Yani, acil servis olabilmesi için ciddi kriterler arayan mevzuat olmasın da acil servisimiz de var diyen uyduruk "ticarethaneler" parsa mı toplasın. Bunları ciddiye alıp, acil durumlarında koşup gelen insanlar suiistimal edilsinler veya hayatlarını mı kaybetsinler.

Tarih: 03 Ocak 2012 23:12 Ekleyen:

•      BEN DE SENDEN UTANIYORUM !

Atatürk'çü olmayı kendine hakaret addeden Mümtazer Türköne ,soyadından da utanç duyuyorsan hemen değiştir,çünkü ben de soyadından ve seninle ayni şehirde yaşayıp ayni havayı soluduğum için utanç ve üzüntü duyuyorum.
    Tarih: 03 Ocak 2012 23:08 Ekleyen:
Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!