Basit Forum

Tüm Mesajlar Görüntüleniyor › Ziyaretçi Defteri

Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!

Ziyaretçi Defteri Arşivi

Ara

• KİMİ DİNLEMELİ !..     (2)

Bu sonuçlara göre, halka, özellikle de oylarıyla destek verip, zirveye taşıyanlara kulak vererek, "Şu işler yanlış, şu işler tepki alıyor" demek suretiyle yapıcı eleştirilerde bulunanları, "aman efendim ne kadar da güzel şeyler yapıyorsunuz, vallahi başka kimse böyle yapamıyor, yaşa, varol” diyerek etrafta çember oluşturanlardan daha çok dinlemek gerektiği ortaya çıkıyor.

Yani başarının yolu, ilk önce “yalan çemberini” kırmaktan geçiyor!..

Tarih: 04 Mart 2012 00:27 Ekleyen:
  • KİMİ DİNLEMELİ !..     (1)

Nerede olursa olsun, bir ilçe belediye başkanının,  kendi ilçesinin kongresinde, ilçe başkanı adaylarından birisini desteklediğini söylemesi, hem de bunu şaşalı bir basın toplantısı yaparak ilan etmesi, demokratik teamüllere aykırılığın ötesinde, taraf olup, risk alması demektir.

Çünkü o "benim adayım" diye "eli havaya kaldırılan"  aday seçilebileceği gibi, seçimi kaybedebilir de..Ki, kaybetmesi, seçilmesinden daha kuvvetli olasılıktır; Zira, bu tip çıkışlar genelde her seçmen üzerinde olumsuz etki yapmakta ve ters tepmektedir.

Yazılı olmasa da bu kuralı bilmek için, yıllarca siyaset yapmaya veya kahin olmaya gerek yoktur.

Demiştik demeyi hiç sevmem ama, kongreden önceki son yazımızda, "belediye başkanının ilçe kongresinde bir adaya arka çıkması bir skandal tabi ki. Bu aslında o adayı da sıkıntıya sokar ama, görüyorum ki o aday da bundan oldukça mutlu...Ama bunun delegeler nezdinde ters tepeceği ve tepkilerin sandığa yansıyacağı kanısındayım." diye yazdığımı da belirtmeden geçemeyeceğim.

Nitekim aynen böyle olmuş ve bu sonuçla sadece belediye başkanının desteklediği o aday değil, belediye başkanı da kaybetmiştir.

Elli yıldır siyasetin içinde olanların bu “hatayı”” ve “neticesini” iyi okuması gerekir.

Demek ki, demokratik teamülleri hiçe saymakla, ben başarılıyım deyip, bildiğini okumakla, başarılı olunmuyor.

Son yapılan ilçe kongresi sonuçları, bunu açıkça gösteriyor!

./..
  • hayatında CHP'ye oy vermemişler bu defterde "duayen" gibi ahkam kesiyo,hayret bir şey
  • CHP TÜZÜK

İLÇE BAŞKANI
    Madde-28 (26.02.2012 tarihli 16. Olağanüstü Kurultay kararıyla değişik)
    İlçe başkanı, ilçe kongresince "gizli " oyla seçilir. İlçe çevresinde Partinin
    temsilcisidir.
    İlçe yönetim kuruluna, ilçe ve belde belediye meclisleri
    gruplarına başkanlık eder.
    İlçe başkanı, ilçe yönetim kurulunun, ilçe çevresindeki belediye meclisi grubunun, ilçe düzeyinde kurulmuş çalışma gruplarının, belde başkanları ve belde yönetim kurullarının, muhtarlık bölgesi görevlileri çalışma gruplarının, kanunda ve Tüzükte belirlenen ya da parti
    organlarınca verilen görevleri yerine getirmeleri için uyumlu ve verimli çalışmalarını sağlar.
    İlçe başkanı, başkanı olduğu ilçenin ekonomik, sosyal ve yöresel sorunlarını inceler, bunların çözümüne yardımcı olur, belde başkanlarıyla düzenli olarak toplanır, parti örgütüyle, meslek ve sivil 22 toplum örgütleriyle, sendikalarla, yaygın ve yerel basınla ilişkileri
    sağlıklı tutar; onların sorunlarıyla ilgilenir; çözümlerine katkıda bulunur; bu kuruluşlarda Partililerle işbirliği yaparak başarılı olmalarına yardımcı olur.
    İlçe başkanı, belediye çalışmalarında etkinlik ve başarı sağlamak için Partili belediye başkanlarıyla sürekli ilişki içinde olur.
    Tarih: 04 Mart 2012 00:26 Ekleyen:
  • ÇAYYOLU KAZANDI, CHP KAZANDI...

Cayyoluna hitap eden İnternet siteleri Yenimahalle CHP İlçe Bşk.Lığı seçimleri yapıldı bitti haberiniz va mı?
    Hatta KALE falan da kalmadı kaleci bile seçildi ama....!
    Ne yazık ki Demokrasi kazandı. Sandıktan ne çıkacağı bilinmez, bilrsen sen zaten Demokrat olamazsın ki!!!

Tarih: 04 Mart 2012 00:25 Ekleyen:
  • YENİMAHALLE CHP İLÇE BAŞKANLIĞINA SEÇİLEN

Sayın Şerafetdin TERZİ'yi kutluyor, yeni dönemde Yenimahalle ve özellikle Çayyolunda CHP 'ye yapacağı katkılarıyla Üye sayısında tavan yapacağına inanıyor.

Bundan sonraki görevinde başarılarının devamını temenni ediyorum.
    HER ŞEY DEMOKRASİ İÇİN, YARINLARIN CHP'Sİ İÇİN...

"Çayyolu İlçe Olacaktır"
    Tarih: 04 Mart 2012 00:25 Ekleyen:
  • FETHİİİ !

HELAL SANA KUTLUYORUZ SENİ
    BİLDİĞİN YOlDAN SAKIN ŞAŞMA !
    BU SATIRLAR SANA !

BU SATIRLARDA YENİMAHALLENE
    VE ÇAYYOLU 'NA

BİZİM FETHİ  GENÇLİK YILLARIMIZDAN BERİ  HEP BÖYLEDİR TARAFSIZ KAL(a)MAYAN  KULİS  ENTRİKALARININ İÇİNE DÜŞMEYEN YANLIŞ OLSA BİLE SONUNDA BUNUN CEZASINIDA ÇEKEN FAKAT  BAŞLANGIÇTA KALBİNİN SESİNİ DİNLEYİP YERİNİ BELLİ EDEN  NADİR  BULUNABİLECEK BİR SİYASET VE DEVLET ADAMI  OLUP  ARKADAŞIMIZDIR .

ÇAYYOLU' NDA BİRÇOK İŞ ADAMI GİBİ
    BANA DOKUNMAYAN YILAN BİN YIL YAŞASIN DİYEBİLECEK SUYA SABUNA DOKUNMAYAN İŞ ADAMLARINDAN ASLA OLMAMIŞTIR

ZAMANINDA ÇAYYOLUNU İKİ KERE SATIN ALABİLECEK
    BİR SERVETE SAHİPKEN
    O HALKA HİZMET HAKKA HİZMET  YOLUNU SEÇMİŞ 
    6  DA  6  BİR VATANDAŞTIR ...

ENGİN BU MESAJI YAYINLAMANI BEKLİYORUZ
    SAKIN YAYINLAMAMZLIK ETMEYESİN  ...
    Tarih: 03 Mart 2012 22:51 Ekleyen:
  • Kongre biteli kaç saat olmuş, saat 22:15 hala tek kelime yok.!!

Sahibinin "sesi", ilçe kongresini haberden mi saymıyor, yoksa manşetine taşımaya eli mi varmıyor.???

Halbuki alışmak lazım.....daha bunlar başlangıç, geride neler var neler...

Sel gider kum kalır,

Hamiler hepten gidince ne olacak?

Hazırlanmak lazım!!!!

Tarih: 03 Mart 2012 22:50 Ekleyen:
  • iddia

benimle iddiasına giren olurmu bilmem ama 
    bizim  devlet  bi hevestir yurdun dört bir yanını hızlı trenlerle  buluşturmaya gözünü dikti ve tapacak gibide görülüyor.

ancak bu trenleri zamanla tüketicilerin arzuları doğrulrusunda işletemeyeceğine  bahse girerim

diğer kitler dede olduğu gibi işletemeyip kitleri yok pahasına ellderindenmçıkardıkları gibi

bu sebeble  , bu hızlı trenler çoğaldıkca 
    büyük zararlar görmesi muhtemel iki nadide 
    milli burjuvazimiz varan ve ulusoy seyahat şirketlerini
    devlet şimdiden karşısına alıp  bir baba gibi konuşmalı ve demeliki bu hızlı trenlerin işletmesini ben sana vereyim amma sende  rayların altına  ( taşın altına ) elini biraz koy  alt yapıya biraz sahip çık bakalım .......

Tarih: 03 Mart 2012 22:48 Ekleyen:
  • Delegeyi kutluyor,
    Şerafetdin Terzi ye de hayırlı olsun diyorum.

Şimdi artık var gücüyle seçimlere hazırlanmalıdır. Kaybedecek zamanı yok.

Belediye de şapkayı önüne koyup düşünmelidir. Kendilerini değil, partilerini düşünerek,
    Neden bu kadar tabandan koptuğunun nedenlerini araştırmalı, yanlışlarını düzeltmelidir.
    Tarih: 03 Mart 2012 21:51 Ekleyen:
Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!