cadır sohnetleri
arkadaşlar sizler yine benden duymyş olmayın ama ona heykeli dikilecek kadın" diyorlar
kendi kulağımla duydum...
Tarih: 06 Haziran 2012 11:09 Ekleyen: Beğenme: 0
Çayyolunun Gruru Arda BÜYÜKSA(Ü)N,
Leyla Turgut Lisesi 3. sınıf öğrencisi Arda genelde öğrencilerin zorlandığı Fizik alanında öyle bir başarıya el attı ki, anlattığı projeler aklımızın ucundan bile geçmezdi.
Henüz bu yaşta Doktora tezi olacak çalışması ile Ülkemizde ve Dünyada Binlerce öğrenciyi geride bırakarak dereceler alması yaptığı deneylerde başarıyı yakalaması Muzaffer Arda Büyüksan'a soyadı gibi büyük bir bilim adamı olacağını gösteriyor.Bilim yolunda büyük başarılar diliyorum.
Tarih: 05 Haziran 2012 12:01 Ekleyen: Beğenme: 0
Çayyolu Platformunu belediye defterden sildi. Aynı çatı altındaki dergi daha ağır bastı. Bundan böyle ek binada yeniler söz sahibi olacak. DDG diyorlar. Dergici de onları izleyecek. Çünkü karar verildi, bilet kesildi. DDG parti içinde daha iyi muhalefet geliştiriyor. Adamlar Batıkent'te de örgütlendiler. İlim, irfan sahibide Platformdan desteğini çektiğine göre, işler kötü.
Tarih: 05 Haziran 2012 12:00 Ekleyen: Beğenme: 0
Belli bir süredir bu sayfalardan Platforma sürekli sataşmalar olmaktadır. Platform içinde sözde bir köstebekten söz edilmekte, yönetici dört bayanla adeta alay edilmekte, birbirine düşürülmeye çalışılmaktadır.
İzlediğim kadarıyla, belli bir noktadan “reklamların bir araya, belli bir dergide toplanması gerektiği” yönünde baskı oluşturulmaya çalışılmakta, üstelik Platform dergisinin bir daha çıkmayacağı yönünde iddialar da bulunmaktadır.
Platformun çadırlardan topladığı paralar sorgulanmakta, işe “MALİYE” karıştırılmaya çalışılmaktadır.
Çayyolu Platformu bir demokratik kitle örgütüdür. Şöyle ya da böyle bölgenin derneklerinin bir araya gelişi ile oluşturulmuştur. Yaşamaktadır, yaşatılmalıdır.
Çayyolu Haber Bülteninin reklamları belediye eliyle kestirilme yoluna gidilmiştir.
Burada biraz duralım ve soralım.
1- Reklamların bir araya toplanmasını kim istemiştir? Amacı nedir?
2- Böyle olduğu takdirde bundan kim yararlanabilir?
3- Oturulup sakince düşünüldüğünde ortada bir köstebek değil, bir provakatörlük olayının bulunduğu açık seçik şekilde ortaya çıkacaktır.
Tarih: 05 Haziran 2012 11:53 Ekleyen: Beğenme: 0
4+4+4 UYGULAMALARI BAŞLIYOR!
Bölgemizde artık İlköğretim ve Orta öğretim okullar birbirlerinden ayrı ayrı planlanıyor. Bu düzenlemelerde örneğin Göktürk İ.Ö.Okulu İlkokul olarak 5. sınıfa kadar, Münevver Öztürk İ.Ö.Okulu ise Orta okul olarak 6,7,8. sınıf olarak planlanmış ancak daha Bölgemizde hangi okulu imam hatip orta kısmı yapılacağının belirlenemediğinden resmi açıklamalar için birilerinden emir bekliyormuş muş, muş, muş.... Aldığımız duyumlar bunlar artık yorumlar size kalmış...
Tarih: 05 Haziran 2012 11:45 Ekleyen: Beğenme: 0
Arda'yı kutluyorum. Geleceğin Oktay Sinanoğlu olmasını diliyorum. Leyla Turgut Lisesi başarınız güzel ve şaşırtıcı. Lisenin en kısa zamanda Anadolu Lisesi olması dileğiyle.
Tarih: 05 Haziran 2012 11:43 Ekleyen: Beğenme: 0
Metin bey doğru söylüyor. Ben Cumhuriyet Gazetesine baktım, Çayyolu Platform'un adı geçmiyor. Yenimahalle Belediyesi ve birçok şirketin katkılarıyla yapılmış. Metin bey tahmin ettiğim kişiyse yazdıkları son derece doğru, hatta haberi aşağıya yazıyım sizlerde görün. Platform'u bilen sadece semt birimindeki görevliler ve yaşlılar.
"Gençlik şöleninde yok yok
Çayyolu’ndaki festivalde dans gösterilerinden operaya kadar birçok kültür sanat faaliyeti gerçekleştirildi
Yenimahalle Belediyesi ve birçok şirketin katkılarıyla sekizincisi düzenlenen Gençlik Şöleni bu yıl da coşkuyla kutlandı. Çayyolu Atapark’ta gerçekleştirilen şölen 31 Mayıs - 3 Haziran günleri arasında düzenlenirken organizasyonda, Elbruz Halk Dansları Topluluğu, Anadolu Rock Grubu, TRT Çocuk Korosu, Çevik Kuvvet Köpek Eğitim Merkezi Gösterisi ve fener alayı etkinlikleri gerçekleştirildi. Festivalde en çok ilgi çeken grup ise “Latino” dans grubunun gösterisi oldu. Farklı tarzlarda uygulanan dans gösterileri, festival alanındaki izleyicilerden büyük alkış aldı. Ayrıca gün içerisinde yapılan tavla ve dart yarışmaları festivalin en heyecanlı etkinliklerinden oldu. Şölende, opera sanatçısı Ömer Türkmenoğlu konser verdi."
Tarih: 04 Haziran 2012 15:29 Ekleyen: Beğenme: 0
Bugün Cumhuriyet Gazetesinde Çayyolu'ndaki şenlikten bahsetilmiş ama içinde Çayyolu Platformu yok. Benim anlayamadığım bir şey var Çayyolu Platformu'nu artık kimse takmıyor siz çayyolum.com niye takıyor ki.
Tarih: 04 Haziran 2012 15:05 Ekleyen: Beğenme: 0
Mahmut Kışlalı'nın geçirmiş olduğu kazayı üzülerek öğrendim. Mahmut bey ve Tülay hanıma geçmiş olsun diyor, acil şifalar dilerken kısa sürede aramıza dönmelerini diliyorum
Tarih: 04 Haziran 2012 14:58 Ekleyen: Beğenme: 0
Platformla ilgili yazılanları okuduktan sonra gidip panayırdaki bir kaç dersane yöneticisi ile konuştum. Yazılanların hepsi doğru. Dersanelerden bağış makbuzu karşılığında para toplanıyormuş. Bunuda bir yaşlıları koruma derneği yapıyormuş. Peki bu işten belediyenin haberi var mı acaba?Dediğiniz gibi bu paraların maliyeye vergisi ödeniyor mu? O panayırda bir sunucu adam vardı. Sürekli reklam yapıyordu. İşte size açık açık ticari faliyet. Bunların vergisi ödenmiyorsa, bu paralar nerelere harcanıyor. Bunların bilinmesi lazım. Çayyolun da bile bunlar oluyor ve insanlar sessiz kalıyorsa çok ayıp. Platformun yetkilileri bu işlerden ne kazanç elde ediyorlar? Bu kazançların vergisini veriyorlar mı? Bu kazançları nasıl harcıyorlar? Asıl bunların bilinmesi lazım. Ben bu konuyu arkadaşım bir maliye Müfettişine aktardım. O konuyla ilgileneceğini belirtti. Gelişmelerden sizleri de haberdar ederim.
Tarih: 04 Haziran 2012 14:51 Ekleyen: Beğenme: 0