küçük hanımlar, küçük beyler !
cayyolu' nda bir haftadır bir yaygaradır kopartıldı
gitti; çayyolu ' nun deniz aşırı (jet) sosyetesi bizim belediyenin tepe yönetimiyle kolkola girip uygun adım marş ancak 500 metre bile yürüyemedi ...
tabi bu yürümeye de yürüme denirse
sirenlerin içinde
oysa ki atalarınız olacak babalarımız zamanında bize ne güzel söylemişlerdi
"yollar yürümekle aşınmaz"
kortej ata park tören alanına sloganlar eşliğinde
sahne amirinin mikrofonundan yüksek sesle defalarca dillendirile farklı bir anonsla
yaşasın cumhuriyet
nidaları ile girdi ama , yanımdaki pamuk prensesin bir itirazı oldu ve dudaklarından şu cümleler döküldü
Ne cumhuriyei ????
İçini doldurun !!!
Sscb cumhuriyetimi ,enver hocanın cumhuriyetimi ,
muz cumhuriyetimi , adil düzen (islam sosyalizimi)cumhuriyetimi , bırakınınız yapsınlar bırakınız geçsinler cumhuriyetimi , cayyolu cumhuriyetim yoksa
ATATÜRK CUMHURİYETİ mi
ACABA hangisi ki?
Tarih: 07 Haziran 2012 11:21 Ekleyen: Beğenme: 0
ÇANKAYA BELEDİYESİNE;
Çankaya'nın bir parçası,semti olan Ümitköy'ün Spor kulubü Ümitköysporun desteklenmesi için 10 HAZİRAN 2012 günü ücretsiz otobüs seferi koyarsanız bizleri çok mutlu edeceğinize eminiz.
Bu yazımız Yenimahalle için de geçerli olur, 1. Amatör kümeye çıkma şansı çok fazla olan kulübümüze destek olalım... Maçta kendilerini yalnız bırakmayalım.
Haydi Belediyelerimiz bu güzel günde Ümitköyspor futbol takımını yalnız bırakmayalım...
Tarih: 06 Haziran 2012 13:42 Ekleyen: Beğenme: 0
korsan çöpcüler çöpleri resmen araklıyorlar
Tarih: 06 Haziran 2012 13:41 Ekleyen: Beğenme: 0
Nalan hanım
Platformun seçimi bildiğim kadarıyla bu sene sonunda olacak. Fakat bu seçim zaten antidemokratik. Kimseyi bu seçimde dinlyeci bile almazlar. İlhan hanıma telefon açıp biz dinleyici olarak katılmak istiyoruz deyin. Bakın bakalım size ne cevap verecek. Size bir sürü bahane bulur. Zaten orada siz söz alıp aleyhte bir şey konuşamazsınız. Sizi hemen sustururlar. Platformun 4 yönetim kadrosundaki kadından başka kimse yok zaten. Platform bir an önce kapatılıp yeni bir oluşumla yola çıkılmalıdır. Bakın platform bu kadar yazıya cevap verecek gücü bile yok. Bir platform sözcüsü var toplasın 32 denegi bir basın toplantısı yapsın. Ama o toplantıyada ancak 5 bilemediniz 8 kişi katılır. Platformdan kurtulmanın zamanı geldide geçiyor. Çayyoluna yeni bir kan lazım. Bu yeni bir oluşum olarak çıkmalı ve herkezi kucaklamalı. Platform gibi cılız etkisi olmayan olmamalı.
Tarih: 06 Haziran 2012 13:41 Ekleyen: Beğenme: 0
Büyüksün cayyolum.com;
04 Haziran 2012 tarihinde, cayyolum.com ziyaretçi defterine "Cumhuriyet Gazetesinde Çayyolu'ndaki şenlikten bahsetilmiş ama içinde Çayyolu Platformu yok." diye yazmıştım. Hemen bugün Cumhuriyet gazetesi orta sayfaya Platform'un bir resmini basmış ve resimde bütün yaramaz çocuklar olmak üzere (CHP den istifa etmiş belediyeciler ve Etkisiz platform yöneticileri) haber yapmıştır.
Ben ve cayyolum.com olmasa kim takar sizi.
Hadi dua edin bana...
Tarih: 06 Haziran 2012 11:28 Ekleyen: Beğenme: 0
Çayyolu Jandarmasından haberler;
Dikkat! Dikkat
Alirızabey Ormanının arkasından Eskişehir yolundan giriş yapan Dozerler yolu açarak hemen buradaki spor alanlarının üzerinde ormanın içine Okul Binası temeli açıyorlar...
Hani 2008 ve 2011 Şubat ayında bu sayfalardan yazarak vatandaşı uyarmıştınız ya! İşte Bu alana Taaa İstanbullar'dan gelen Bilfen Okullar orman arazisi üzerine dozerlerle temel açıyor...
Hayırlara vesile olur İnşaallah....!
http://www.cayyolum.com/haberDetay.asp?id=1783
http://www.cayyoluburada.com/606-sokaga-kampus-geliyor.html
http://www.cayyoluburada.com/tags/bilfen-okullari
Tarih: 06 Haziran 2012 11:19 Ekleyen: Beğenme: 0
Daha önce mesaj yazmış hasan topçu
Konu ne ajanlık, ne kimin kaç lira kazanacağı olmamalıdır bence. Konu Platformun artık bir işe yaramadığıdır. Kim reklamı kimin için kazanacak beni ilgilendirmez ama Platform benim yaşadığım semtin adını kullanarak bir iş yapıyor ve sonrada bunu çayyolu halkı için kullanmıyorsa buradan onu sorgulayalım. tabiki pravakötörler çıkacak. Konuyu saptırmadan Engin Beyin "Platform nedir ne değildir" başlıklı haberi üzerinden tartışalım. asıl konu arada kaynayıp gitmesin. Konu bence Çayyolu Platformunun ne olduğu ve ne yapmadığıdır. Bizler bunun üzerine odaklanalım. Maliye, ajan, pravakotör bunlar işi sulandırmaktan öteye geçmeyen şeyler. Çayyolu Platformu artık çok ciddi bir şekilde sorgulanmalı gerekiyorsa yeni bir oluşum, yeni bir kan, yeni bir başlangıç yapılarak bu hantal yapı sonlandırılmalıdır. Benim önerim bu kadar yazılandan sonra İlhan hanım ve diger bayanlar derhal istifa etmeli. Yeni bir seçimle bu konu düzeltilmelidir. Koltuklar ilelebet kimseye kalmaz.Bunu anlamak çok önemli bence. Bir çagrı ile yazımı noktalayım.
İlhan hanım ve diger bayan arkadaşlar; bugüne kadar yaptıklarınız için teşekkür ederiz ama artık sizin dinlenme zamanınız geldi. Bırakın bu işi daha dinamik bayan bay arkadaşlar yapsın.Gelin yarından tezi yok makamlarınızı yenilere terkedin.Bizlerde sizi alkışlarla uğurlayalım.Artık sizlerin resimleriniz duvarda asılı kalsın.Bakın o zaman sizler ne kadar takdir edileceksiniz. Gelin hemen yarın yeni bir başkan seçelim.
Tarih: 06 Haziran 2012 11:18 Ekleyen: Beğenme: 0
Bu deftrde yazılanlardan sonra ajancılık oynamak çok yanlış. Asıl iş biz ağaçlara bakarken ormanı görmüyoruz. Platformun kuruluş amacı neydi ne oldu? Bu günkü kadrolarda olan kimseler cayyolu sorunları için neler yapıyorlar. Güçleri ne? Bir miting yapsalar kaç kişiyi harekete geçirirler? İşte sorulması gerekenler bunlar. Bakın neredeyse 15 gündür platformdan ses seda yok. Neden acaba? Yazılanlar doğru mu yanlış mı bilmek için muhatap platformun cevap vermesi lazım. Daha önce biri yazdı. Bünyesindeki derneklerde kimler kimin üyesi? Kimler kimin başkanı? Bence platforma şu öneriyi getirmek lazım. Siz her 3 ayda bir olmadı 6 ayda bir ne yaptınız neler yaptınız sitenizde açıklayında bizde bilelim. Yoksa orada odalarda oturup birşey yapmadan yapıyor görünmek çok yanlış. Bence platform kapatılıp DDG ye destek vermek lazım. Platform tarihin tozlu sayfalarında yerini alsın. Dergiside zaten resimli roman gibi. Çıksa ne olur? Çıkmasa ne olur? Kim okuyor hep merak etmişimdir zaten. Platformun seçimi ne zaman bilen varsa buradan yazsında bizde o gün toplantıya katılıp bu gerçekleri o bayanların yüzlerine söyleyelim. Belki o zaman bu tepkileri ciddiye alıp şapkalarını önlerine koyup ciddi ciddi düşünürler.
Tarih: 06 Haziran 2012 11:15 Ekleyen: Beğenme: 0
İSİM ÇOK ÖNEMLİ ! (2)
Ama bilenler bilir, eleştirilerimi açıkça ismimi yazarak yaptım.
Bugün yine eleştirecek olursam aynı şeyi yaparım.
Rumuzlar arkasına gizlenmeye gerek duymam.
Çünkü geçmişteki eleştirilerimde kimseye hakaret etmedim, etmem de.
Benim kişilerle işim olmaz eleştirilerimi sisteme yönelik yaparım. Böyle yaptığım için de ismimi yazmaktan çekinmem.
Son günlerde meydana gelen gelişmeler nedeniyle bu konunun önemine bir kez daha değinmeyi gerekli ve yararlı görüyorum.
Gereksiz yanlış anlamalara ve tartışmalara meydan vermemek, insanları zan altında bırakmak ve onurları kırmamak, incitmemek adına tüm ziyaretçileri bir kez daha isimlerini veya benim yaptığım gibi kendilerinin tanınmasını sağlayacak isimlerinin baş harflerini kullanarak yazmaya davet ediyorum.
Sevgi ve saygılarımla…
./..
Tarih: 06 Haziran 2012 11:10 Ekleyen: Beğenme: 0
İSİM ÇOK ÖNEMLİ ! (1)
cayyolu.com'un ziyaretçi defterini takip eden ve görüşlerini yazan değerli arkadaşlar, defterin en alt sayfasına bakınız bugün itibariyle tam 509. sayfaya ulaşılmış, bu on binlerce mesaj demektir. Önemli bir rakamdır.
Bu 509 sayfa içinde geriye doğru yaptığım bir incelemede gördüm ki, ilk yıllarda deftere yazı gönderen hemen herkes ismini ve soyadını açıkça yazmış veya isminin baş harfini yazıp soy adını yazmış..
İstisnalar yok mu? Var, ama kaide böyle sürmüş..
Bu çok önemli bir husus; özellikle de birlerini eleştiriyorsanız önemi daha fazla zira, isim veya en azından baş harfleriyle belli bir rumuz devamlı kullanılmadığında bu, yanlış anlamalara, hatta sahte isimler, başkalarının isim veya baş harflerinin kullanılması suretiyle belli kişilerin zan altında kalmasına neden olmakta, böylece gereksiz gerginlik veya husumetlerin doğmasına yol açılmaktadır.
Doğru olan, burada fikirlerimizi ve görüşlerimizi başkalarının kişilik haklarına saldırmadan hakaret etmeden medeni bir şekilde belirtmek ve isim ve soyadımızı veya bizim kim olduğumuzun anlaşılmasını sağlayacak bir rumuzumuz varsa (mesela isim ve soy isim baş harfleri gibi)yazmaktır.
Zaten böyle yapıldığında, isim yazmaktan çekinmek için hiçbir neden olmayacaktır.
Hatırlarsınız bu defterde bu konuyu daha önce de yazmış, önemine işaret etmiştim. Ama ne yazık ki, bu yönde bir gelişme olmadığı gibi, tersine daha da fazla isimsiz mesaj gönderildiğini gözlüyorum.
Mesela son günlerde platforma yönelik yazılanlar buna örnektir.
Ben şahsen platformu yeri geldiğinde eleştirmiş birisiyim.
./..
Tarih: 06 Haziran 2012 11:10 Ekleyen: Beğenme: 0