polis evlerinin lokantaları halka açıkmıştı
demokrasi gelecekmiş böylelikle diyenlerin zorlamasıyla askeriyenin orsu evleride halka açıldı
ancak esas demokrasinin beşiği olması geregen meclis lokantası halka hala açıllamadı gitti
Tarih: 01 Ağustos 2012 12:06 Ekleyen: Beğenme: 0
Nereden nereye;
6 yıldır Hürriyet gazetesi okuruyum, her gün tüm köşe yazılarını okur beğendiklerimi keser saklarım, bana neden sakladığım sorulduğunda günü gelince nereden nereye gelmişiz , geçmişin muhasebesini yaparım derim.
Eskiler gittim biraz, çok eski değil canım, 2010-2011 YAKIN ÇAĞ YANİ!
-Oktay Ekşi (Basın Konseyi eski Başkanı ve Hürriyet gazetesi eski Başyazarı)
-Tufan Türenç (Hürriyet Gazetesi Yazı işleri Müdürü köşe yazarı)
-Rahmi TURAN (Hürriyet Gazetesi köşe yazarı)
- Uğur DÜNDAR (Hürriyet Gazetesi araştırmacı gazeteci,spor yazarı, Star Haber ve Arena Programı sunucusu)
- Bekir COŞKUN (Hürriyet Gazetesi 10. Köy Köşe yazarı)
- Özdemir İNCE (Hürriyet Gazetesi Köşe yazarı)
Farkındamısınız bunlar artık ya Sözcü'de ya da İlk Kurşun isimli internet sayfasında YAZI/YORLAR.
Beğenirsiniz beğenmezsiniz, okur ya da okumazsınız yani fikir üreten bu kadar değerli köşe yazarları ya işlerinden kovuldular ya da istifa ettirildiler.
NEDEN?
Bir düşünürümüz ne demiş;
"Beni kötü insanların zulmü değil, iyi insanların sessizliği korkutuyor"
Bu gazetecilerimiz yine yazıyor gerek Sözcü gerekse İnternetten okumaya devam edelim.
Che Guevar'nın dediği gibi; "İnsanlar birşeyler kazanmak için birşeyler kaybedebilirler. Kaybettikleri zaman değil vazgeçtikleri zaman yenilirler."
Tarih: 31 Temmuz 2012 16:24 Ekleyen: Beğenme: 0
Belediye başkanları kendi reklamlarını yapamaz, sadece hizmet üretir…
http://cerideimulkiye.com/?p=26029
Tarih: 31 Temmuz 2012 16:22 Ekleyen: Beğenme: 0
hostesiniz bildiriyor
düşmekte olan bir uçakta ateist yokdur!
Tarih: 31 Temmuz 2012 16:21 Ekleyen: Beğenme: 0
hacamat
eski çağlarda kiraz mevsimi gelmeden
kan sulanmadan kanı temizlemek ve kış kanını temizlemek için kan verilirdi
Tarih: 31 Temmuz 2012 12:02 Ekleyen: Beğenme: 0
Sn. Hasan TUZCU'nun yazdıklarına katılmamak mümkün değil. Bunları zaman,zaman ben de dile getirdim.Ama gel gör ki zaman,zaman tahriklere kapılıp ben de sert eleştirilerde bulundum.
Bunu yaparken her ne kadar kişisel düzeyde olmamasına,kişilik haklarına zarar gelmemesine,hakaret içermemesine özen gösterdiysem de girmek istemediğim ereksiz tartışmalara sürüklendim.
Oysa ki,Çayyolu'muza yakışır seviyede yayıncılık hepimizin hedefi,eleştirilerimizin de bir seviyesi olmalıydı.
Enerjimizi, gereksiz bir şekilde kişisel meseleler üzerinde harcamamalı,ülkenin gidişatını da göz önünde bulundurarak,daha çok demokrasi, daha çok insan hakkı, dha çok ifade ve düşüce özgürlüğü ve semtimizin sorunlarının çözümü için kullanmalıydık.
Umarız her iki siteye de gönderilen bu yazılar hepimiz için durup düşünmeye,bu kısır çekişmelerden ve kişisel meselelerden arınmamıza vesile olur.
Herkes genel ve yerel meseleler üzerindeki görüş ve eleştirilerini medeni ölçüer içinde yazar ama görüş farklılığı nedeniyle kişisel sürtüşmeye girmekten kaçınırsa hiç bir sorun kalmayacaktır.
Unutulmamalı ki,Veysel'in dediği gibi "koyun kurt ile gezerdi fikir başka başka olmasa."
Elbette bir konuda farklı düşünceler olacaktır. Önemli olan Voltaire'nin dediği gibi. "Düşüncelerine katılmasam da onları savunabilmen için hayatımı veririm." anlayışında olmak,bunu greçekten içselleştirmektir.
Düşünce ve fikir açıklama özgürlüğüne saygılı olmak, aynı fikirlerde olmasak da birbirimizi anlayabilmektir.
Umarım ki,gerek Hasan Tuzcu gerekse Mine F. isimli semtdaşlarımızın çok haklı eleştirileri,bunun için milat olur.
Hasan Tuzcu; cayyolum.com sitesiyel tanışmanız 4 yıl olmuş, benim tanışmam daha eskidir. Bu site sayasinde bir çok etkinliğe katılmış, hatta ücretsiz tiyatro bile seyretmişliğim var. "Keşanlı Ali" oyununu yıllar sonra tekrar Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesinde seyretme fırsatını cayyolum.com sitesiyle mümkün oldu, çünkü o oyun kapalı gişe oynuyor karaborsa biletler satılıyordu ama ben ücretsiz izlemiştim. Cayyolum.com sitesiyle bir çok eyleme katılmış Cumhuriyet Mitinglerine yine bu site sayesinde gidebilmiştim.
Hasan bey çayyolunu seviyorsanız ve bölgenizideki sorunları takip etmek istiyorsanız; cayyolum.com'u izleyeceksiniz. Öteki siteyi izlerseniz seviyesi bel hizasını geçmez. Öğreneceğiniz "İt, Hoşt,ruh hastası" gibi kelimeler olur. Benden söylemesi.
Degerli basın mensupları, ben yaşamkent yaşam sitesinden yazıyorum.Bölgenize geleli 4 yıl oldu bu süre zarfında cayyolum.com haber sisitesi ziyaretçi sayftesi ile sonradan olma sizi tanıdım.Heriki siteninde ziyaretçi sayfalarını ve haberlerinizi okuyorum da aman tanrım bu nedir,ne kadar hoş olmayan kelimeler sarfediyorsunuz öyle..
Amacınız nedir bizlerin yaşadığı bu yaşamkentin sorunlarını dile getirmek değilmi adınızı bile çayyolundan almışsınız ama...Değerli basın mensupları ve özellikle siz! yeni kurulan site nedir öyle İt, Hoşt,ruh hastası gibi nahoş kelimeler takma adlarınızın ardına sığınarak bu sözleri sarf etmenizi yakışıksız buluyorum.
Bu yazıları ancak ve ancak 15-17 yaşlarında kişiliği oturmamış kişiler yazabilir.Lütfen üsluplarınıza dikkat ediniz sadece ve sadece çayyolunun sorunlarını ve çözüm önerilerini dile getirmeniz kafi bu üslup hiç birinize yakışmıyor.
Tarih: 30 Temmuz 2012 23:25 Ekleyen: Beğenme: 0
18 temmuz 2012
ÇAYYOLU BURADA;
http://www.cayyoluburada.com/hirsizlar-cayyolunda-cirit-atiyor.html
Mehmet G./cayyoluburada
Tarih: 30 Temmuz 2012 23:23 Ekleyen: Beğenme: 0
platformun siteye bakın, bir aydır aynı, hiç değişmiyor.
çayyolunun hiç bir sorunu yok gibi.
hepsi tatilde.
yarın sonbahar gelince başlarlar toplanmaya.
göstermelik konferanslara falan.
ne de olsa boş vakit değerlendiriyorlar.
hani dostlar alış verişte görsün hesabı.
ahları gitmiş vahları kalmış, ağlayanları eksik.
Tarih: 30 Temmuz 2012 23:23 Ekleyen: Beğenme: 0