Haberler


Mülkiyeli Sesimiz Grubununun Duyurusu
  • Yorumlar: 0
  • 02 Mart 2012 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2076
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Mülkiyeli Sesimiz Grubununun Duyurusu

0 0

Mülkiyeliler Birliği bünyesinde son zamanlarda açığa çıkan sorunlara çözüm üretme amacıyla ortaya konulan görüşler içerisinde finansal yönetimde karşılaşılan zafiyete ilişkin doğru verilerle hesap verebilecek yeni bir yönetim anlayışına ihtiyaç duyulduğu görülmektedir. Mülkiyeli kimliğini esas alan sosyal platform ve faaliyetlerin sürdürülmesi ve  karşılaşılan eksikliklerin giderilmesinde gerek yapısal, gerek idari anlamda sinerji yaratabilen bir dönüşüm hayata geçirilmelidir.

 

Tarihten gelen kolektif misyonu ile halka önderlik eden bir kurum niteliğinde olan Mülkiyeliler Birliği (MB) aldığı sorumluluğu liyakatle taşımalı ve bu değerleri yeni kuşaklara kolaylıkla devredebilmelidir. Başkanlık için adaylığını açıklayan Nejad Kumbasar öncülüğünde  “Mülkiyeli Sesimiz Grubu”; MB’nin geleceğini olumsuz etkileme potansiyeline sahip kritik konularda sunacağı çözüm önerilerini hayata geçirmek için 25 Mart’ta yapılacak Genel Kurulda değerli üyelerden yetki istemektedir. 

 

Hesap verebilirlik ve şeffaf yönetimle sınırlı olmamakla birlikte, Birliğin kalite standartlarının oluşturulması gibi kısa sürede hayata geçirilebilecek alternatif öneri ve girişimler, yapısal reform niteliği taşıması yönünden tayin edici olacaktır. Diğer yönden, Birliğin işlevselliğinin artırılması bağlamında, genç SBF’liler ve mezunların söz sahibi olacağı farklı konu başlıklarında analiz yapabilecek komisyonların oluşturulması ve bu komisyonlardan örneğin birinin  faaliyet gündemini; AB, TÜBİTAK, AB Bakanlığı v.b. diğer fon sağlayıcı kurumlardan edinilecek imkanların oluşturması, bu şekilde Birliğe maddi imkan ve prestij kazandırılması faydalı addedilmektedir.

 

Farkındalık düzeyi yüksek genç grupların, bu projelere katkıda bulunmalarını sağlayarak kurumun ilerici geleneğini korumak ve dinamik vizyonunu sürdürmek mümkün görülmektedir. Bu platformun çok disiplinli altyapısını oluşturmak için güncel ülke sorunları konusunda konferans, panel, söyleşi ve yayınlarla ortak etkinlik çalışmaları gerçekleştirilecektir. Bu şekilde rasyonel yaklaşımı dikkate alan kolektif grupların ortak çabası ve uzmanların rehberliğinde hazırlanacak Mülkiyeliler Birliği Kurumsal Kapasite Geliştirme Programının esasları belirlenecek ve hayata geçirilmesi için düzenlemeler yapılacaktır. 

 

Bunun için öncelikli olarak gerçekleştirilecek bir çalıştayla, üyelerin görüş ve önerilerinin alınacağı  “Mülkiyeli Sesimiz” görsel nitelikli bir iletişim ağı (internet gazetesi dahil) kurulacaktır. Kurumsal yapıyı güçlendirecek böyle bir yaklaşıma uzun zamandır ihtiyaç duyulduğu aşikardır. Kurumun işleyişinde verimlilik ve gelecek kuşakların istikrarlı bir şekilde MB faaliyetlerine katılımı böylece sağlanmış olacaktır.


Kısa vadede mevcut sorunları gidermek bakımından  alınacak tedbirler:
 
1)  Üyelik sisteminin gözden geçirilmesi, üye olma ve aidat ödeme konusunun   yeniden düzenlenmesi ile genç mülkiyelilerin üyeliği için her dönemden sorumlu üye tesbiti,
2)   Kontrollü girişler için  son teknoloji cipli kart sistemine geçilmesi,
3) Üye bilgilerini içeren kartın, hesabın ödenmesi aşamasında gereken indirimi sağlaması,
4) SBF dahilinde ve/veya haricinde kartlı üye sayısının artırılarak, Birlik gelirlerine katkı getirilmesi,
5) Yıllık aidat ödentisine duyarlık göstermeyen üyelerin uyarılması, durumda bir değişiklik olmaması halinde, MB Tüzüğüne aykırılık göz önüne alınarak onur kurulunun görüşleriyle  üyeliğin sona erdirilmesi,
6) SBF ve MB arasındaki mevcut ilişkilerin geliştirilmesi, tanışma, kaynaşma, dayanışmayı sağlayıcı ortak faaliyetlerle  bunun daha da güçlendirileceği yeni ortamların oluşturulması,
7) MB’ye ait mevcut sosyal tesislerinin onarım ve donanım açısından gözden geçirilmesi,
8) MB’nin olası ihtiyaçlarına göre,  kiralama hizmetinin yeniden incelenmesi,
9)  Öğrenci ve yeni mezunlar için kariyer yönlendirme projelerinin geliştirilmesi,
10) Mülkiyeliler Birliğinde halen devam edegelen davalarda adı geçenlerin, sorunların çözümünü sağlamak için yönetim kuruluna daveti edilmesi, sonucun olumlu olmaması halinde, taleplerinde haklılığın saptanmadığı üyelerin gözden geçirilmesi ve gerekirse onur kurulunun uygun görüşleriyle Tüzüğe aykırı davranışlarından dolayı üyeliklerinin sonlandırılması,
öngörülmektedir.


Sonuç olarak, Yönetimimizin amacı; Mülkiyeliler Birliğinin  itibarını önceki dönem kurullarında emeği geçen  Mülkiyelilerin de deneyimlerinden yararlanmak suretiyle  ilkeler bazında yeniden kazandırmaktır. Mülkiyeli Sesimiz Grubumuz, donanımlı ve gönüllü üyelerle ortak aklın oluşturacağı önerilerin hayata geçirilmesi için çaba sarfetmek hususunda kararlıdır. Mülkiyeli Sesimiz; MB’nin özüne yabancılaşan bir ticarethane konumunu terk etmesi için yeni düzenlemelerle saygıdeğer üyelere hizmet vermeyi istemekte ve böylece kamuoyu nezdinde MB’in öncü rolünü başarıyla temsil edeceğini düşünmektedir. Grubumuzun nihai hedefi; Birliğin halihazırda içinde bulunduğu kısıtlayıcı, dar çevrelerin menfaatini gözeten bir ortam olmaktan çıkarılarak, demokratik ve rasyonel aklın faaliyetlerinin sürdürüleceği bir “Kültür Merkezi” oluşumudur.

 

Mülkiyeli Sesimiz Grubu 

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.