Haberler


Çayyolu Haber Bülteni’nin geçen on yılında neler oldu?
  • Yorumlar: 0
  • 11 Aralık 2009 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 28726
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Çayyolu Haber Bülteni’nin geçen on yılında neler oldu?

7 1

On yıl önce bugün çalışmalara başlarken önü yağmaya ve talana açık bir Çayyolu vardı. Planlarda görünen orman alanlarının hemen hepsinin üzerinde siyasetin ve bürokrasinin entrikaları oynanıyordu ve bu alanlar parsel parsel planlanmıştı.

- Ali Rıza Bey Ormanı’nın tepesi imara açılmış, önde gelen bir inşaat firması ile kat karşılığı anlaşılmıştı. Üzerlerine gittik. Üç kez mahkemeye verildik. Altı ay içinde alandaki tapular iptal edildi, alan orman kimliğine döndü. (*)

- ÇABA Derneği’ni kurup bu alanların ağaçlandırılmasında öncü olmaya çalıştık. On yıl içinde 50 binin üzerinde fidan diktik. Bunların bakımlarını yaptırdık.

- Çayyolu’nun örgütlenmesinde, projelerimizle öne çıktık. Bugün varlığını sürdüren (Çayyolu Platformu)nun(**) temellerini attık. Örgüt ayakları üzerinde durana kadar maddi ve manevi tüm desteğimizi verdik, çabamızı kattık. Her olumsuzluğun karşısında olduk, büyük ölçüde başarılı da olduk.

- Kurulan örgütün ayakta durduğuna inandığımız noktada çekilme özverisini gösterdik.

- Daha önce iki kez kurulan fakat yürümeyip kapanan Atatürkçü Düşünce Derneği’nin temellerini yine biz attık. Ayakta kalması ve örgütlenmesi için yine maddi ve manevi tüm desteğimizle ADD’nin arkasındaydık. Bugün ADD, aktif 700 üyeli dev bir örgüte dönüşmüşse bizim de çorbada tuzumuz olduğu unutulmamalı.

- Bölgede gelişen her olumsuzluğun karşısına büyük bir dirençle çıktık. Bu arada adliye koridorlarını da ezberlemeye başladık. Ardı arkası kesilmeyen tehditlere şantajlara boyun eğmedik.

- Bölgede çıkan asayiş sorunlarını çözme amacıyla pek çok girişimde bulunduk.

- Çayyolu için çalışıp sonuca gitmek isterken konutumuzda huzursuz, kabus dolu günler yaşadık. Ama yaşadıklarımızı hiç bir zaman yazmadık.

- Çayyolu’nun bağımsız bir ilçe olması konusunda birçok başarılı çalışmalar yürüttük. İlçe olmayı Çayyolu’nun önüne hedef olarak koyduk.

- Bölgedeki örgütleri, insanları bir araya getirip birlikte hareket edilmesini sağladık. Bölgenin önde gelenleri ile bir danışma kurulu oluşturup fikirlerini de alarak geleceği kurgulama konusunda bir hayli yol aldık.

- Bölgedeki dokunun korunması için çalışmalar yürüttük. Aksaklıkları yerel yönetimlerle ilişki kurup çözmeye çalıştık.

- Toplumu gelişmeler konusunda halkı uyarmayı görev bildik. Acil durumlarda taşın altına değil elimizi, gövdemizi sokmaktan kaçınmadık.

- İşleri bozulan, sıkıntı çeken Çayyolu esnafının yanında olduk, onları reklamlarla destekledik.

- Çayyolu Haber Bülteni’nin yanında, çıkardığımız “Ümitköy-Çayyolu Telefon Rehberi” ve “Çayyolu Haritası” ile bölgede yaşayanların hayatını kolaylaştırmaya çalıştık.

- Kurduğumuz web sitemiz “www.cayyolum.com”la günlük gelişmelerden herkesi haberdar ettik. “Ziyaretçi defteri”ne girip not yazanların sayısı 12.500’ü aştıysa Çayyolu’nda büyük iş başardık anlamını çıkarabiliriz.

- Haberlerimiz sadece Çayyolu Haber Bülteni’nde değil, ulusal basında da geniş ölçüde yer aldıkça bölgenin değeri arttı. Bugün eğer, Bahçelievler, Çankaya, Ayrancı ve Gaziosmanpaşa gibi Ankara’nın diğer seçkin semtlerinde yaşayan pek çok kişi Çayyolu’na yerleşmeyi planlıyorsa burada Çayyolu Haber Bülteni’nin işlevi unutulmamalı.

- Ocak 2001 tarihi itibariyle çıkan Çayyolu Haber Bülteni, Ocak 2010’da da umarız sizlerle beraber olur ve oluşturduğumuz bu bu dayanışma daha uzun yıllar da sürer.

- Bu başarıda sizin desteğiniz ve ilginizin yattığını unutmadık. O nedenle de size sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz...

- Sevenlere de kızanlara da mutluluklar ve esenlikler diliyoruz...
____________________________
(*) Bu mücadelede ÇDP (Çayyolu Demokrasi Platformu) vardı. Çayyolu Demokrasi Platformu’nu bölgedeki siyasi parti temsilcilikleri ve sivil toplum örgütleriyle birlikte kurmuştuk (1999).

(**) Çayyolu Platformu Kasım 2004’de sadece derneklerin bir araya gelmesi ile kuruldu. Bu örgütlenmede siyasi partiler yoktu. İlk aşamada bölgede faaliyetini sürdüren 11 dernek bir araya gelerek “Dernekler Üst Kurulu”nu oluşturdu. Şubat 2004’te Çayyolu Platformu olarak değiştirildi. Dernekler aralarında oluşturdukları bir protokolle Çayyolu’nun geleceğini şekillendirmeyi planlayarak işbirliği yapmaya karar verdiler.

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.