Haberler


Mülkiyeliler’de 5 adaylı seçim
  • Yorumlar: 0
  • 19 Mart 2012 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2015
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Mülkiyeliler’de 5 adaylı seçim

0 0

TOPLAM beş adayla girilecek olan genel kurulda 66 yılını geride bırakacak olan Mülkiyeliler Birliği, 24. başkanını seçecek. Genel kurul ise 25 Mart Pazar günü saat 10.00’da Siyasal Bilgiler Fakültesi Aziz Köklü Salonu’nda gerçekleşecek.

Mülkiye’ye kadın aday

Genel Kurul’a bir haftadan kısa bir süre kala adaylar, Mülkiyeliler Birliği ile ilgili plan ve proje hazırlıklarını tamamladı. “Gelenekten Geleceğe” grubunun başkan adayı olarak seçime girmeye hazırlanan tek kadın aday Sevilay Çelenk, Mülkiyeliler Birliği’nin 66 yıllık tarihinde bir defa kadın başkan çıkardığına dikkat çekerek, “Tarihinde sadece bir kadın başkan çıkarmış bir örgüt söz konusu ise kadınların yönetici pozisyonlara gelmeleriyle ilişkili engellerle dolu hayatlarını bile dikkate alsam adaylığa tam gönüllü olmam gerekirdi. Ben de öyle yaptım” dedi. Çelenk, projeleriyle ilgili şunları söyledi:

İlk hedef  gerilimi çözmek

“İki yılı aşkın bir süredir devam eden gerilim, öncelik vermemiz gereken en acil görevimiz. Birlik binaları üzerinden uzun zamandır sürdürülen gerilimin de farkındayız. Hep beraber bu binaları da güçlendireceğiz, bizlere ve Ankara’ya yakışır bir biçimde mekanlarımızı düzenleyeceğiz. Önemli olan binalarımızı, duvarlarımızı korumaya çalışırken, birliğimizin omurgasının sarsılmaması için birarada durabiliyor olmamızdır. Diğer her sorunu hep birlikte aşarız.”

Mülkiye’ye çipli uygulama

“MÜLKİYELİ Sesimiz” grubunun desteklediği Nejad Kumbasar, Mülkiyeliler Birliği’nde yönetim zaafiyeti olduğunu ve kontrolsüz giriş-çıkışların birliğe “ticarethane” görünümü kazandırdığını belirterek, “Öncelikli amacımız giriş ve çıkışları kontrol altına almak. Bunu sağlayabilmek için çipli kart uygulamasını hayata geçirmek istiyoruz. Bu kart aynı zamanda Mülkiyeliler Birliği üyesinin bilgilerini ve gereki indirimi hesap aşamasında sağlayacaktır” dedi.

Restorasyon ve barış dönemi

“YENİDEN Mülkiye” ve “Siyasal Mülkiye” grupları tarafından desteklenen Ülkü Ekren ise adaylığıyla ilgili şöyle konuştu: “Mülkiye’nin son yıllarda içine düştüğü durum içimizi acıtıyor. Sürekli bir kavga ortamı vardı, bu nedenle barışı ön plana çıkararak aday oldum. Önümüzdeki dönem bir restorasyon ve barış dönemi olacaktır. Bunu gerçekleştirmek için bir çok projemiz var. Ülkemizin içinden geçtiği sıkıntılı dönemde Mülkiye’nin söyleyecek sözleri var.”

Öncelik huzur ve Mülkiyeli duruşu

“ÖNCE Mülkiye” grubunun verdiği destekle yaklaşan Genel Kurula başkan adayı olarak giren Erdal Eren, öncelikli hedefinin Mülkiye’nin huzurunu ve Mülkiyeli olmanın gerektirdiği duruşu yeniden sağlamak olduğunu söyledi. Eren, şöyle devam etti: “Önemli bir nokta ise Mülkiye duruşunun gerektiği gibi sergilenmesi. Mülkiye Camiası’nda başta tüm üyeler, mezunlar ve SBF öğrencileri olmak üzere genel merkez, vakıf, şubeler, spor kulübü, fakülte arasındaki kaybolan güç birliğini oluşturmak, bina çekişme ve davalarından arındırmak amacındayız.”

Mevcut başkan Fevzibeyoğlu yeniden aday

MÜLKİYELİLER Birliği’nin mevcut başkanı İhsan Fevzibeyoğlu, yeniden aday olduğunu açıkladı. “Birlikte Yönetelim” grubunun desteğini alan Feyzibeyoğlu ise adaylığıyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Mülkiyeliler Birliği’nin binalar konusu bir dönem gündeme gelmişti. Yönetim olarak bu binaların Ankaralılar’a da hizmet verdiğini ifade ederek yıkılmasına engel olduk. Ankara’da o bölgede 40’lı yılların yapıları yıkılarak yerine çirkin binalar dikildi. Mülkiyeliler olarak binamıza sahip çıktık, ayrıca kullandığımız bina tescil edildi. Tescil edilen binalarımız için kamu kaynaklarından yararlanmak için başvurduk. Bu son iki yıldır bir yandan bina restorasyonu için girişimlerde bulunduk ve proje hazırladık.”

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.