Haberler


BOTANİK SEĞMENLER LOKANTA OLMASIN
  • Yorumlar: 0
  • 23 Ağustos 2011 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2131
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

BOTANİK SEĞMENLER LOKANTA OLMASIN

0 0

 

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi’nin Botanik ve Seğmenler parklarına yönelik yapılaşma kararına Peyzaj Mimarları Odası’ndan da sert tepki geldi. Basın toplantısı düzenleyen Peyzaj Mimarları Odası Genel Sekreteri Redife Kolçak parkların Ankara için nefes kaynağı olduğunu bu yerlerle ilgili karar geliştirilirken hassas olunması gerektiğini söyledi. "Botanik ve Seğmenler bir park değildir, oralar kent ekosisteminin iki önemli unsurudur" diyen Kolçak şöyle konuştu:

Nefes almasını sağlamakta
"Peyzaj mimarları Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce peyzaj alanları üzerinde bu güne kadar yapılmış uygulamalar nedeniyle güven sorunu yaşamaktadır. Botanik ve Seğmenler parkları Ankara’nın nefes almasını sağlamakta, doğal ve yapay risklere karşı tampon işlevi üstlenmektedir. İklim denetiminin sağlanması gibi kent ekosisteminin sağlıklı işlerliği kapsamının yanı sıra kentsel karakterin tanımlanmasını sağlayan rekreasyon alanlarıdır. Dolayısıyla üzerinde karar geliştirilirken son derece hassas davranılması gereken alanlardır. Bu alanların yeme, içme, eğlenme gibi ticari faaliyetlerle ve küçük ölçekli ticari kaygılarla doldurulması sadece alanın değil Başkent Ankara’nın kimliğini zedeleyecektir."

Koruma kurulu kararları taraflı
Belediyelerin parkları ticarileşmenin önünü kesen kullanım alanları gördüğünü iddia eden Kolçak koruma kurullarının verdiği kararları da eleştirdi. Kararların taraflı olduğunu öne süren Kolçak şöyle devam etti: "Koruma Kurulu Botanik ve Seğmenler parkları konusunda getirdikleri kararı hangi ölçütleri ya da beklentileri göz önünde bulundurarak aldıkları tarafımızca soru işaretidir. Koruma Kurulu hatalı kararla açık alanlara müdahale plan değişikliğini onaylayarak kendilerine duyulan güven ve saygı zeminini zedelemektedir."

Suç duyurusunda bulunacağız
Peyzaj Mimarları olarak Kuğulu Park ve TCDD önü katlı kavşaklardaki plan değişikliklerini de yargıya taşıdıklarına dikkat çeken Kolçak, yargının Koruma Kurulu’nun verdiği kararları kamu yararına aykırı bulduğunu ve reddettiğini hatırlattı. Kolçak, Botanik ve Seğmenler parkları ile ilgili Melih Gökçek’e soru göndereceklerini 60 günlük süre içerisinde cevap gelmemesi durumunda savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

İhalelerle ilgili tereddütümüz var
BELEDİYE Başkanı Melih Gökçek’e yapılan bazı ihaleler ile ilgili sorular yönelten Oda Sekreteri Redife Kolçak, ihalelerde yasalara aykırılık bulunduğunu ileri sürdü. Kolçak, Ankara Saray’da yapılmak üzere Ankara Büyükşehir Belediyesi Eğitim, Spor, Konaklama Tesisleri inşaatının ihalesini ANFA Ankara Altınpark İşletmeleri Limited Şirketi’nin aldığını belirterek, "Bir belediye şirketi olan dolayısıyla kamu kurumu niteliğindeki ANFA’nın süreç yönetimini yasal çerçevede mi yoksa bireysel inisiyatiflerle mi gerçekleştirdiği konusunda tereddütler yaşıyoruz" dedi.

İşlerin büyük bir kısmının faaliyet konusu peyzaj mimarlığı hizmetleri olmayan şirketlerce yapıldığını iddia eden Kolçak Gökçek’e yönelik "Kamu kaynaklarının israfı ile ilgili bir sorumluluğunuz yok mudur?" diye sordu. "ANFA’nın denetimlerini kimler yapmaktadır" diye seslenen Kolçak, Hacı Bayram-ı Veli Camisinin restorasyonu ihalesinde de yasalara aykırılık bulunduğunu savunarak, ihaleye "asli amacı ekmek üretmek olan Halk Ekmek Fabrikası" üzerinden çıkıldığını ve 2010 yılı içinde Hacı Bayram-ı Veli Camii ile ilgili üç ihaleye ilansız çıkıldığını anlattı.

Murat Yılmaz
Hürriyet-Ankara

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.