Haberler


Ateş: Silahlı kişiler mahkemeye giriyor
  • Yorumlar: 0
  • 26 Mart 2010 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2075
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Ateş: Silahlı kişiler mahkemeye giriyor

0 0

Çankaya’da doğalgaz faciası sonucu hayatını kaybeden yedi gencin davasına CHP’li Ateş’in ‘silahlı kişiler aileleri korkutuyor’ iddiaları damgasını vurdu. Duruşma sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ateş, “İhsan Fincan ve Veysel Karani Demir’in silahlı adamları ailelere gözdağı veriyor. Hatta bu kişiler mahkeme salonuna kadar girdi. Bu nasıl oluyor. Ankara’yı mafya mı yönetiyor?” dedi.

BİRLİK Mahallesinde 7 üniversite öğrencisinin öldüğü doğalgaz faciasıyla ilgili, eski EGO Genel Müdürü İhsan Fincan ve eski BAŞKENTGAZ Genel Müdürü Veysel Karani Demir’in de arasında bulunduğu 13 sanık hakkında açılan davanın dünkü duruşmasına ‘silahlı kişiler’ damgasını vurdu.

Adliyeye gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, silahlı bazı kişilerin ailelere göz dağı verdiğini öne sürdü.

Adliye önünde gazetecilere açıklama yapan Ateş, davanın püf noktasının gençlerin ölüm saati olduğunu ifade ederek, olayın üzerinden 15 ay geçmesine rağmen bu konunun halen belirlenemediğini kaydetti.

Doğalgaz kaçağı ihbarının olay sabahı 05.09’da yapıldığını, 15 dakika içinde eve gitmesi gereken ekibin 05.39’da ulaştığını ve telkinlere rağmen, gençlerin bulunduğu evi kontrol etmeyerek, 3 dakikada binadan ayrıldığını anlatan Ateş, “Böyle bir ihmalkarlık sonucu 7 gencin hayatını kaybettiğini” söyledi.

Mafya mı yönetiyor?
Davanın üzerine gideceklerini söyleyen Ateş, “ihmalin hesabını soracaklarını” kaydetti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ateş, bir gazetecinin, “Silahlı bazı kişilerin olduğunu söylediniz. Bu, bugün mü oldu?” sorusu üzerine, “Bütün duruşmalar böyle geçiyor. Ben de bu duyumlar üzerine geldim. Neymiş bu Ankara’nın merkezinde, yakınlarına ceketleri açarak, silah göstererek. İhsan Fincan ve Veysel Karani Demir’in silahlı adamları ailelere gözdağı veriyor. Hatta bu kişiler mahkeme salonuna kadar girdi. Bu nasıl oluyor. Ankara’yı mafya mı yönetiyor? Burası çete devleti mi? Silahı olan silah göstererek mi, aileleri, yargıyı etki altına alacak? Buna kesinlikle müsaade etmeyiz” diye konuştu.

Bilirkişiye göre herkes kusurlu
BİLİRKİŞİ heyeti, sanıklardan evdeki kombinin bakımını yapan teknik servis yetkilisi Levent Kuzu ve Erdal Us’un görevlerini tam olarak yapmadığı, ev sahibini kombinin ve baca bağlantısının eksikleri konusunda bilgilendirmedikleri iddiasıyla 2. derecede kusurlu buldu.

Ev sahibi Cemal Özdemir’in, ömrü 2 yıl olan kombinin spiral borusunun değişip değişmediğinden haberinin olmadığını ileri sürdüğü ifade edilen raporda, bu borunun eve 2002’de ilk takılan boru olabileceği, Özdemir’in borudaki ezik ve deliklerle, boruda sızdırmazlık bandının olmadığını görmesi gerektiği, bu nedenle 3. derecede kusurlu olduğu savunuldu.

Rapora karşı beyan
Kiracı Okşan Rabia Attila (ölen gençlerden Turan Özgür Attila’nın annesi) yıpranmış spiral borunun kullanılması nedeniyle 3. derecede; müteahhit Emre Kaan Karadağlı ise bacanın gerektiği gibi yapılmaması nedeniyle 1. derecede kusurlu olduğu öne sürüldü.

İnşaat Mühendisi Hasan Işıldak, Makine Mühendisi Halil Dalak ve Makine Mühendisi doğalgaz uzmanı Erdal Çetiner’in oluşturduğu bilirkişi heyeti, diğer sanıkları kusurlu bulmadı. Sanıklardan müteahhit Karadağlı’nın avukatı, mahkemenin delil toplamadan bilirkişi raporu aldığını öne sürdü. Duruşma, sanık ve müşteki avukatlarına, bilirkişi raporuna karşı beyanda bulunmaları için süre verilerek, ertelendi.

Hürriyet/ANKARA

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.