Asker Mustafa Kemal...
"23 Nisan 1920 tarihinde Ankara'da Büyük Millet Meclisi daha yeni açılmıştı. Memleketin her tarafından birçok mebus gelmişti.Gelenlerin bir kısmı, Ankara'da hiçbir şeyin olmadığını görünce yeise düştüler. Ne para var, ne yatacak otel, eski bir şehir. Buna mukabil İstanbul'da Dolmabahçe'de oturan bir Padişah, hazine, ordular ve cephane. Burada ise bir tek adam var. O da Mustafa Kemal Paşa Bazılarına bu dava çürük gelmiş olacak ki, memleketlerine dönmeye karar verdiler.Bunlar geri dönerlerse Meclis'te bir huzursuzluk olacağını anlayan Atatürk bir oturumda kürsüye çıktı. O gün pek heyecanlı idi. Belki Atatürk'ün hayatında böyle canlı bir tablo daha doğmamıştı. Mebuslara hitaben: İşittim ki bazı arkadaşlar yoksulluğumuzu bahane ederek memleketlerine dönmek istiyorlarmış. Ben kimseyi zorla Milli Meclis'e davet etmedim. Herkes kararlarında hürdür. İstedikleri gibi hareket edebilirler. Bunlara başkaları da katılabilir. Ben bu mukaddes davaya inanmış bir insan sıfatıyla buradan, bir daha bir yere gitmemeye karar verdim. Hatta hepiniz gidebilirsiniz.Asker Mustafa Kemal! Mavzerini eline alır, fişeklerini göğsüne dizer, bir eline de bayrağı alır, bu şekilde Elmadağ'a çıkar Orada tek kurşunum kalana kadar vatanımı müdafaa ederim. Kurşunlarım bitince bu aciz vücudumu bayrağıma sarar, düşman kurşunlarıyla yaralanır, temiz kanımı, mukaddes bayrağıma içire içire tek başıma can veririm. Ben buna and içtim. Deyince herkesi bir heyecan aldı ve bir daha O'nun yanından ayrılmadılar."
(*) Her Yönüyle İnsan Atatürk-İlknur Güntürkün Kalıpçı
Tarih: 05 Kasım 2011 00:43 Ekleyen: Beğenme: 0
sevgili çayyolu sakini
eğer bu siteyi takip ediyorsanız aslında ne kadar sansürcü olduklarını sanırım biliyorsunuzdur unutmadıysanız avrupa mahallesinden bi beyzade vardı arasıra abrupa mahallesinden farklı görüşlerini bu deftere karalamak isterdi ama
adamı burada hekleye hekleye siteyle ilişkisini kestiler mesajlarını sildiler herhalde o mesajlarla şimdiye kadar kelek turşusu kurmuşlardır
onun için şimdi de silinen ya da yayına bırakılmayan mesajlara doğrusu hiç şaşmıyorum
Tarih: 05 Kasım 2011 00:41 Ekleyen: Beğenme: 0
Ümitköy Bankalar Civarındaki PARK sorunu;
Ümitköy'de Osmanağa konakları civarına kümeleşen Bankalar bölgeyi cazibe merkezi yapsa da evveliyatı Villa olarak tasarlanıp sonradan verilen HAR(ç)LAR ile birlikte iş yerine çevrilen bu Villaların hemen hemen çoğunun Otoparkı yoktur.
Yol üzeri, ara sokaklar, kaldırımlar araçlardan geçilmiyor, yürümek için cambaz olmak gerekiyor.
Eeeee o zaman otoparkı olmayan Villaya'ya İş yeri Ruhsatını nasıl ve neden hangi HAR(ç) parası alınarak verilmiştir diye sorasım geliyor ama sanırım çoğunun da iş yeri ruhsatı bile yoktur gibi me geliyor.
Şimdi sıkı durun soruyorum?
Yoğun bir müşteri akımının olduğu bu işyerlerine otoparkı yok ise neden işyeri ruhsatı verildi, eğer işyeri ruhsatı yok ise ruhsatsız nasıl çalıştırılabiliyorlar ?
Şimdi halen iki adet Villa daha yapılıyor bunlara acaba ruhsat verilirken Otoparkının olup olmadığı araştırılacak mı? Yoksa Har(ç)ını yatırırsan Trilyonluk İş yerine ruhsat alabilir misin?
Ne demek sen Harç'ını yatır bak bakalım nasıl veriyorlar...
Tarih: 05 Kasım 2011 00:39 Ekleyen: Beğenme: 0
kim o !????
blokta zemin katta oturmakta
ve blogun giriş kapısının sağ tarafında oturmakta daha doğrusu uyumaktayım.
üstümde kaç kat varsa bu dairelere gece gündüz gelenler her zile basışta yukarıdaki dairelerden
avazı çıktığı kadar bağırıyorlar .
kim o !!!!?
oysa , sitenin bloklarında girişte kameralı
görüntülü diyafon sistemi var
Tarih: 05 Kasım 2011 00:38 Ekleyen: Beğenme: 0
ithal etlere neden bu kadar karşısınız anlayamıyorum
bu etler kaçak mı yurda sokuluyor yo serbest piyasa ekonomisi içerisinde nasıl olsa her $ey mübah
eğer bu ithal etler olmasa
sektörel bazda yerli malı etlerin yanına bile yanaşılmaz
Tarih: 04 Kasım 2011 20:07 Ekleyen: Beğenme: 0
organik pazar
ayşa bacının bazlaması , aysu bacının gözlemesi nur
ten kadının mantısı , teyzemin tarifleri , halanın bıyıkları gibi sıradan markalarla organik pazar olmaz
pazara gelen ankara armutlarının
yetiştiği toprakların ada parsel numarası , ürünün paketlendiği çiftlik , çifttcinin kısa künyesi ,anbalajların üstünde yazılmışsa biz bu pazara ancak o zaman organ ik pazar deriz ve gideriz ..
Tarih: 04 Kasım 2011 20:05 Ekleyen: Beğenme: 0
Sayın Engin Uç,
Yapmış olduğunuz karikatürleri hergün internet üzerinden izliyorum. Özellikle bir gün önceki Ertuğrul Günay ve Erdal İnönü bukadar mı güzel çizilir. Bu gün çizdiğiniz kurban karikatürü gibi hepsi güzel. Sizden bir şey istiyebilirmiyim.
cayyolum.com sitesinde haberleri çizerek yapabilirmisiniz. Bizlerde birbirimize yollar güleriz.
Örneğin Fethi başkan besili çayyolundaki köpeklerle (Köpeklerin kulakları küpeli) bir çizin konuşma balonunada şöyle yazın,
- Çayyolulular size iyi bakmış kulağınızdaki küpeler olmasa Anduz veya Limozin olarak satardık siz. sevgili kuzucuklarım...
Tarih: 04 Kasım 2011 16:41 Ekleyen: Beğenme: 0
sevgili çayyolu sakinleri kendinizi düşündüğünüz kadar lütfen başkalarınıda düşünün ve alış veriş yaparken arabalarınızı park ettiğiniz yerlere biraz daha dikkat edin.saygılar
Tarih: 04 Kasım 2011 15:49 Ekleyen: Beğenme: 0
Ne demesinler
güya bizim için çalışınca oluyomuş ...
eski belediye başkanı uyar 'ın ürettiği
"çayyolu çalışıyor yenimah. kazanıyor"
sloganını beğenmeyen yeni yeni mah. beediye başkanı yasar beyin ürettirdiği
"sizin için çalışınca oluyo "
sloganını
8. caddeye postahanenin karşısındai
yüksek gerillim direğine hemde sadece yazı olarak değil fotoğrafıyla beraber direğin altına astı
Tarih: 04 Kasım 2011 15:47 Ekleyen: Beğenme: 0
ORGAN NAKLİNDE SON DAKİKA.
Yakında domuz organları kullanacağız
Acaba domuzdan alınacak organlar, Müslümanlara takılabilecek mi? Domuz etini 'dinen yasak olduğu' gerekçesiyle yemeyen Müslüman ...
koç , sabancı ve eczacıbaşı gibi köklü aileler gibi
içine sindiremedikleri ve paraşütle aniden zengin oldukları için sonradan görme bir hayat tarzı ile karşı karşıya kalıp bocalamaya başladılar.
Paraları har vurup harman savuruyorlar . oysa bu artık değerleri biraz da SAĞLIK KONUSUNA ayırıp arge çalışmalarında sponsor olup müslümanlara helal kılınmış hayvanlardan insanoğluna organ nasıl nakil edilir
oturup biraz kafa yorsunlar ....
Tarih: 04 Kasım 2011 15:46 Ekleyen: Beğenme: 0