Çayyolunda yaşayan ve görev yapmakta olan bir hekimim. Yaklaşık altı aydan bu yana çalışmakta olduğum böylesine seviyeli bir semtte dikkatimi çeken en büyük unsur açık söylemek gerekirse her geçen gün daha çok farkına vardığım, insanların ruhsal dünyalarındaki bezginlik ve yorgunluk. Bunu otobüs duraklarında bekleyen insanların yüzlerinde, bir “merhaba” ya bile gönlünü açamamış komşunun vücut dilinde yakalayabilmek mümkün. Geçtiğimiz günlerde hastalarımdan bir tanesi depresyonu “doktor bey bu acıyı anlamanız çok zor, bu adeta bir ruh kanseri” diye ifade etti. Ne acıdırki “anti depresan” dediğimiz ilaçların tüketimi bölgemizde çok fazla,malesef her derdin çareside eczanelerde satılmıyor. Teknolojinin refah ve mutluluk getirdiğini düşündüğümüz Amerika Birleşik Devletlerinde yapılan istatistiklere göre bir baba ile oğulun günlük ortalama sözlü iletişimi 45 saniye ye gerilemiş durumda. Evet sadece 45 saniye. Pek çok yönü ile örnek aldığımız “yeni dünya” yoksa bu konudada bizim için yön belirleyicimi olacak.
Derginizde ve internet sayfanızda Çayyolunun sorunları için yazmamız isteniyor, benim sorun diye tesbit ettiklerimin çaresini belki hiçbir belediye yada tüzel kişilik çözemez ancak insanların iç dünyalarına uzanan yolların kaldırımlarının, bozulmaya yüztutmuş zeminlerinin de bir elden geçirilmeye, dikkate alınmaya ihtiyacı var diye düşünüyorum. İnsanların bu ihtiyaçlarına yönelik kıvılcımlarında derginizde yer alması onlara nefes aldıracak kanısındayım.
Tarih: 14 Aralık 2011 00:07 Ekleyen: Beğenme: 0
akp merkeze kaçıyor
naçizane fikriyatım şu dur ;
sayın koru ' nun işaret ettiği gibi ak partinin 4 eğilimli bir arı kovanı olması şimdilik mümkün görülmemektedir.
belki çankayada nöbet değişiminden sonra düşünülebilir
Tarih: 13 Aralık 2011 21:59 Ekleyen: Beğenme: 0
zigzag çizen halk otobüsü şöförü senin muavininde bilet te vermiyormuş doğru mu
sizin çift katlı otobüsler zamanında bizim durakta oğlu çalışan yücel abibib hacettepede beş kişinin canına mal olan halk otobüsü trafik kazasını ne çabuk unuttunuz
durak olarak
gözünde astiğmat ( gölgeli görme / çift görme ) kusurun varki arabanı öyle sürüyorsun bakayım
eski duraktan nadir
Tarih: 13 Aralık 2011 21:58 Ekleyen: Beğenme: 0
dere beylik
böyle müteahhitleri ne demek lazım !?
insanoğlu "unut - kan"
Çok Doğur ki…
Bakın Cumhurbaşkanı da söyledi size:
“Çok çocuk yapın…”
Başbakan dedi, önemsemediniz…
Çok doğurun ki düz yerlerde yer kalmadığı için derenin içinde otursunlar…
Sel götürsün…
Tarih: 13 Aralık 2011 20:59 Ekleyen: Beğenme: 0
BELEDİYE OTOBÜSÜ ÇAYYOLU HATLARINDA ÇALIŞAN ŞÖFÖRLERDEN ÇOK MEMNUNUZ ANCAK AYNI MEMNUNİYETİ HALK OTOBÜSLERİNİN BAZI ŞÖFÖRLERİ İÇİN SÖYLE YEMEYİZ . BUNLAR ESKİŞEHİR YOLUNDA DAHİ YOL TUTMASINI BİLE BİLMİYORLAR
ANA YOLDA ZİGZAGLAR ÇİZİYORLAR VE KOCA OTOBÜSÜ BİR İLERİ BİR GERİ
ADET (A) FIRLATIYORLAR
Tarih: 13 Aralık 2011 20:58 Ekleyen: Beğenme: 0
BEN BİR SOKAK LAMBASIYIM. GÖREVİM HAVA KARARDIĞINDA SOKAKLARI AYDINLATMAKTIR.
AMA ENERJİ-SA NIN VURDUMDUYMAZ YETKİLİLERİ NEDENİYLE ÇAYYOLU SOKAKLAINI AYDINLATAMIYORUM
HEMDE BİR AMPULÜN İKTİDARDA OLDUĞU BİR DÖNEMDE
SAYGILARIMLA ...
Tarih: 13 Aralık 2011 20:58 Ekleyen: Beğenme: 0
büyük paralar ödeyerek bir kon-ak satın alırsın
tüm yakınların sana şaşkınlıkla bakar ve bu kadar parayı nereden bulduğunu sorgular.
sen aldırmazsın, önceleri yakınların ak tür(k)lerden gelen tepkilere ama
subay evleri bando sokakta oturan ak(r)abaların
senin peşini bırakmadığı gibi dedikoduyada devam eder .
derki ; bu ani zenginliğin nerden geldiği fazla belli olmasın diye gidip solcu çayyolu sitelerinden konak bile satın almayı göze alıp
zamanla asimile olup önce
değişip sonra da dönüşüp
anaplı oldular ....
Tarih: 13 Aralık 2011 20:57 Ekleyen: Beğenme: 0
Dere yatağına çok katlı yapı olur mu
ANKARA-Çankaya, Angora Evleri bitişiği, Saltoğlu ve İncek caddeleri arasındaki
dere yatağının park olmasını beklerken, Büyükşehir imar değişikliği yaparak
burasını çok katlı yapılaşmaya açıyor.
Çankaya Belediyesi’nin açtığı iki dava devam edip, bilirkişinin bu yapılaşma
aleyhindeki raporuna rağmen...
Ne yazık ki hafriyat başladı.
Yapılaşma karşısında hiç kimse ne oluyor diye yoramıyor.
Binalar bitince geçmiş olsun!
Böyle müteahhitleri ne demek lazım, duyarsız mı, vicdansız mı, rantçı mı?
Büyükşehir mi, onun kime yararı var ki?
Tarih: 13 Aralık 2011 20:37 Ekleyen: Beğenme: 0
Sağlık Kösesi
Randevu almak artık cep yakacak
Yeni yılla birlikte hasteneden randevu almak isteyen vatandaşlar Alo 182 MHRS Çağrı Merkezi'ni arayacak
GÖRÜŞME BEDELLİ 4 TL
Tarih: 13 Aralık 2011 12:59 Ekleyen: Beğenme: 0
sözün bittiği yer :
kardeşim burası dinar değil ki burası başkent
ankara
öyle her kafasına esen yetkili ben yaptım oldu
diyemez
sayın gökçekde dahil
ben teleferik yapıcağım diye tutturmaya başladı ama bu konuda esas konuşması gereken teşkilat
ankaramın güvenliğinden sorumlu emniyet
emniyet konuşamıyor ama ikinci üçüncü derecede ilgili kişiler kurumları adına her kafadan bir ses konuşuyor ; neden konuşamıyorlar sorusunun cevabı şu manşette yatıyor
siteler karacakaya esnafı nerdeyse halk devrimini sonuçlandırıyordu ve bu eylemler gökyüzünde ücan helikopterlerin verdiği hassas bilgilerin sonucunda kalabalıklar tepeden izlendi ve siteler önder gazi
darbesi helikopterler sayesinde önlendi .
yarın helikopterler bu teleferik tellerinin ve direklerinin arasında nasıl uçacak . buna cevap verecek biri varsa bir adım öne çıksın
Tarih: 13 Aralık 2011 12:59 Ekleyen: Beğenme: 0