-
... Bekirin yeri ( lokante ) bana eski başkent günlerimni anımsattı bir an ...
ne günlerdi o hoş günler ...
eskiden biz daha HD nedir bilmeziken
başkent Ankara 'da FULL HD servis veren
HD Restaurantlar mevcut idi...
Tarih: 01 Şubat 2012 16:58 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Belli ki bu işlerin otoritesi, üslubu öyle gösteriyor. İşin aslı diye Şöyle diyor;
"Semt sakinleri tartışa dursun, paydası din olan kuruluşlar, Türkiye'nin her yerinde örneği olduğu gibi özellikle büyükşehir belediyeleri ile el ele istedikleri yeri kendilerine göre kullanıyorlar.Yaptıkları her caminin altına marketi de ihmal etmiyorlar. Çayyolu-Ümitköy'de örneği çok; Park caddesinde de aynısı olacak.Konut veya eğlence yeri kriterleri önemli değil.'Okurların' nedense görmediği veya görmek istemediği, esas fiili durumu yaratanlar."
Ve ekliyor; tartışın da görelim.
Büyükşehir belediyesince yapılan neredeyse tüm imar plan değişikliklerinin, bizim İlçe belediyesince süresi bile beklenmeden ve hiç bir itiraz yapılmadan derhal 1/1000 lik uygulama planı yapılarak hayata geçirildiğini, bu cami inşaatı için ruhsatı hangi belediyenin verdiğini, Yunus marketin bulunduğu cami için kimin verdiğini hiç söylemiyor.
Ve belki daha da önemlisi, bu işleri sadece Büyükşehir belediyesine yıkıp geçerken, hep şikayet eden ama hiç bir girişimde bulunmayan semt sakinlerinin,dolayısıyla kendisinin veya sivil toplum kuruluşlarının da bu imar planlarına, askı süresi içinde itiraz edebilecekken etmediğini de söylemiyor.Orası konut alanı olsada, O, önemli görmüyor, eğlence yeri veya konut kriteri farketmez diyor.
Ama herkesi tartışın da görelim diye, adeta korkmakla suçlamayı ise ihmal etmiyor.
Boşa paralanıyor, Mücadele edenleri de laf üretenleri de herkes biliyor.
Yoğunluklar artırılırken, doku bozulurken karşı çıkanlar, günlerce yazanlar ile tek kelime yazmayanları herkes hatırlıyor.
Tarih: 01 Şubat 2012 16:50 Ekleyen: Beğenme: 0
-
hizmete ÖZEL
24 Ocak 2012
Orduevlerinde rütbe ayrımına son verildiOrduevleri, askeri gazinolar ve lokantalarda rütbe-sınıf ayrımı sona eriyor. Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in emriyle 16 Ocak’ta yayınlanan genelgeye göre, personelin “sevgi, bağlılık, dayanışma, moral ve motivasyonunu arttırmak” amacıyla, askeri tesislerde rütbeye göre bölümleme yapılmayacak.
Otel, oda, masa, koltuk grubu, asansör, plaj, deniz bar, şelale plajı, batı plajı yemek salonu, berber, kuaför gibi yerlerde statüleri gösteren her türlü yazı ve işaret kaldırılacak ve tüm personelin kullanımına açılacak. Ancak ortak kullanım alanlarında TSK geleneklerine uygun tavır ve davranış konusunda personel gereken hassasiyeti gösterecek.
General kuaförü artık olmayacak
Mevcut uygulamada, “Subay plajı”, “General Kuaförü” gibi tabelalarla tesislerde rütbeye göre hizmet veriliyordu. Bir teğmen eşi bir general eşiyle aynı masada yemek yiyemiyor, aynı kuaföre gidemiyor , aynı kır gazinosunda oturamıyor , aynı antik barda demlenemiyordu . Yeni uygulamayla sınıf ayrımı da kaldırılmış olacak. Böylelikle bir subay komutanıyla berberde yan yana tıraş olabilecek.
Tarih: 01 Şubat 2012 16:47 Ekleyen: Beğenme: 0
-
NEZAKETE NE OLDUl
Altmış küsürlük yaşamım boyunca hiç bu kadar kabalaştığımızı, saygısızlaştığımızı hatırlamıyorum. Meclisteki beyefendilerin, hanımefendilerin birbirlerine hitap şekli yüzümü kızartıyor, utanç duyuyorum torunlarımın yanında. Hele de yönetmeyi güdeceği koyun sayısı ile değerlendirenler beni gerçekten çok üzüyor. Diyeceksiniz ki TEŞBİHTE HATA OLMAZ, işte orada durun. Ben burada bir beceriksizliğin ifadesinden çok yönetmeye çalıştıklarınıza nasıl bir gözlükle baktığınız sonucuna varırım.
Özellikle hanımların mahallede kavga edermişcesine güç gösterisine kalkmalarını, efelenmelerine tahammül edemiyorum.
Balık baştan kokar misali bu sahifelerde bile, yaşlı başlı insanlara hakaret içeren sözlerle eleştiri yaptıklarını sanan, aslında kendi tanıtımlarını yapanları ise hiç affetmiyorum. Bunun hukuki yolu olduğunu çok iyi biliyorum. Uğraşmaya değeceğine de inanmıyorum.
Rahmetli Bülent Ecevit, Sn İsmet Sezgin, iNÖNÜ AİLESİ, Sn Fahri Korutürk, daha gerilerde çocukken tanıdığım FAHRETTİN KERİM GÖKAY sizleri çok özlüyorum zarefetinizi, nezaketinizi, hitabetinizi ve Yüce Lider her hali ile örnek insan ATATÜRK'Ü çok özlüyorum.
Tarih: 01 Şubat 2012 13:38 Ekleyen: Beğenme: 0
-
hep Bey oğlu, hep Boğaz, hep "Ah; güzel x
tanbul..."
Aşağıda dramatik bir Ankara Belgeseli, bir Atatürk Bulvarı klasiği,
bir efsane mekanın gelecek kuşaklara mutlaka aktarılması gereken miras öyküsü var.
Avuçlarınızın içinden kayıp gidenlerin,
kayıp gitmekte olanların hüzünlü detayları, "Piknik Durağı"nda,
altından koşarak geçilen, serçelerden dalları gözükmeyen o ağacın karşı kaldırımında
sizi bekliyorlar.
** ** *
Şimdi odanızın kapısını içeriden kilitleyin;
ses düğmesini açıp, halıya sırtüstü yatın.
Perdeleri,
ışığı,
gözlerinizi kapayın
ve okumaya başlayın...
Tarih: 01 Şubat 2012 13:34 Ekleyen: Beğenme: 0
-
OTOPARK SORUNU
Sert geçen kış, otopark sorununu gene gündeme taşıdı. 8. CADDE Erzincan Mandra Osmanağa konakları arasındaki kaldırımlar otopark olarak kullanıldığınan Belediye gereken buz ve kar temizliğini yapamıyor, bunu kabuledilebilir bir durum addediyorum. Kabul edemediğim geçmişi çok eski olmayan bu yerleşim yerini planlarken neden otoparklara yer verilmediği veya konutların iş yerine çevrilirken yaratacağı sorunların düşünülmediği.
Kaldırımlarda yayalar arabaların esiri adeta. Hele de bu havada, güvenli bir yürüme yolu bulmakta zorlanırken bu seferde direksiyon başındakileri zora sokma tehlikesi ile karşı karşıyaysınız; zira yürünebilecek tek yol asfalt. Plansız büyümenin sıkıntılarını hem biz yayalar hem de sürücüler çekmekte.
Bu gün sokakta çektiğim sıkıntıdan, düşmemek için sarfettiğim gayretten, kaslarım ağrıyor ve sağ salim eve döndüğüme şükrediyorum. Şükür herkesin inancına göre bir teşekkür şekli, oysa bu şükrü ben yaya kaldırımları kullanan birey olarak birde Belediyeye teşekkür şeklinde
ifade etmek isterdim!..
Tarih: 01 Şubat 2012 13:31 Ekleyen: Beğenme: 0
-
ASKERLİK ŞUBELERİ OKUL OLACAK MIŞ!!!
Başbakan, Ülke genelindeki 181 askerlik şubesine ait binaların Milli Eğitim Bakanlığı'na devredileceğini açıkla mış!!!
Er Kişi niyetine!!!
Tarih: 01 Şubat 2012 11:12 Ekleyen: Beğenme: 0
-
BURADA YAZILANLARA BAKILIRSA ÇAYYOLU HALKI HERŞEYİN FARKINDA ANCAK BİZLERİ YÖNETTİKLERİNİ ZANNEDENLER BUNUN FARKINDA DEĞİLLER BİZ NE YAPARSAK O OLUR MANTIĞIYLA SONRADAN ŞIRINGAYLA SOKMA AKILLARIYLA RANT GELSİNDE NASIL GELİRSE GELSİN MANTIĞIYLA ÇAYYOLUNUN ÇEHRESİNİ KÖTÜ ŞEKİLDE DEĞİŞTİRDİKLERİNİN FARKINA VARDIKLARINDA ÇOK GEÇ KALDIKLARINI GÖRECEKLER VEDE ÇAYYOLUN DAN KAÇACAKLAR. ÇAYYOLU BUNLARI GÖRMEYE BAŞLADI.
Tarih: 01 Şubat 2012 10:21 Ekleyen: Beğenme: 0
-
İki okur, yerel bir ekin köşesinde sözde tartışıyor.Konu, Park Caddesi'ne yapılacak cami.Birisi, "orası eğlence mekanları ile dolu cami eğlence yanyana olmamalı";diğeri, "orası aslında konut alanı, fiili durum yaratılarak konutlar eğlence yerlne dönüştü,konut alanı olan yerde cami de olur", görüşünü savunuyor.Semt sakinleri tartışa dursun, paydası din olan kuruluşlar, Türkiye'nin her yerinde örneği olduğu gibi özellikle büyükşehir belediyeleri ile el ele istedikleri yeri kendilerine göre kullanıyorlar.Yaptıkları her caminin altına marketi de ihmal etmiyorlar. Çayyolu-Ümitköy'de örneği çok; Park caddesinde de aynısı olacak.Konut veya eğlence yeri kriterleri önemli değil.'Okurların' nedense görmediği veya görmek istemediği, esas fiili durumu yaratanlar. Onlar, gerekli gereksiz her yere cami yapanlar.. Ankara'nın batıya açılan bir gelişmiş varoşu, muhalif oy çokluğu nedeniyle "ele geçirme operasyonuna" maruz,işin aslı bu.Tartışın da görelim..
Tarih: 01 Şubat 2012 10:12 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Bu sakillik, Üç kuruş reklam parası geliri için
yapıl(M)ıyor...
Tarih: 01 Şubat 2012 10:08 Ekleyen: Beğenme: 0