arım
en ciddi işimizi yapıyoruz
OYNUYORUZ...
çocuklar
geleceğimizin
güvencesi
yaşama
sevincimizdir
bu günün
çocuğunu
yarının
büyüğü
olarak
yetiştirmek
hepimizin
insanlık
görevidir...
Tarih: 09 Mart 2012 21:50 Ekleyen: Beğenme: 0
Cumhuriyet Halk Partisi bünyesinde bulunmamızı sorgular aşamasına gelerek bundan sonraki sürecin yol haritasını belirlediğimizi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.
demiş belediye başkanına destek veren beldieye meclisi üyeleri
yol haritası belirlenmiş olduğuna göre
kadayıfın altı kızarmış bile.
istifalara az kalmış.
Tarih: 09 Mart 2012 21:50 Ekleyen: Beğenme: 0
Öğrencilerinden biri Mevlana'ya sormuş;
"Efendim bu 4 kapı meselesini ben pek anlayamıyorum. Bana anlayabileceğim bir lisanla anlatır mısınız?"
"Şimdi bak karşı medresede dersini çalışan dört kişi var ve hepsi rahlelerine eğilmiş.
Sen git bunların hepsinin ensesine bir şamar at sonra gel sana anlatayım."
Tarih: 09 Mart 2012 21:48 Ekleyen: Beğenme: 0
kadına yapılan şiddete karşı en kalıcı formül
kız çocuklarına ilk mektepten itibaren ;
judo - teakvando - boks ve karete sporlarının
okullarda sadece kız öğrenciler için mecburi ders haline getirilip kızlarımızın en önce kendilerini fiziki olarak er-
kek milleti karşısında güçlü kuvvetli olmaları devlet tarafından sağlanmalıdır
böylelikle ileride hayatta karşılacakları arızalarda ; elektronik kelepce , koruma kalkan gibi masraflarla devlete külfet olmayıp kendi işlerini kendileri görmeleri
sağlanmalıdır
devlet balık tutmasını öğreten kurum olmalıdır ...
Tarih: 09 Mart 2012 20:05 Ekleyen: Beğenme: 0
bilgilerinize
çayyolu' nda yeni mah. belediyesinin himayesi altında yazılı - sesli, ve görüntülü olarak yayın hayatını sürdüren yerel yayın kuruluşu
( H ) harfine karşı antipatisinden olsa gerek
artık kendilerini kollayan gözeten başkanlarının adından H harfini aforoz edip manşetleri Feti diye atıyorlar
Tarih: 09 Mart 2012 20:01 Ekleyen: Beğenme: 0
bankaların kredi kart aidatlarının geri ödemeleri ile ilgili takındıkları tutumdan resmen kaşarlandıkları anlaşılmış bulunmaktadır
Tarih: 09 Mart 2012 20:00 Ekleyen: Beğenme: 0
GERİ ADIM MARŞ MARŞ!
iLKOKUL 1. sınıfa başlama yaşıni 6 yaşına çekme gayretleri son buldu, çok tepki alınca tasarıyı geri çektiler.
Çocukları oyun çağında 1. sınıfa başlatma istekleri ve hevesleri kursaklarında kaldı.
Şaka gibi tasarıydı zaten...
Neden zorluyorsunuz?
Amaç neydi?
Bu eğitim işi şakaya gelmez milyonlarca çocuğumuzun geleceği söz konusu bu işin uzmanları varken Milletvekilleri kimseye danışmadan uzmanına ve sivil toplum örgütleri ile tartışmadan bir gece yarısı operasyonu ile Başbakanın dediği gibi gece gündüz çalışın, hafta sonu çalışın çıkartın emri de tutmadı galiba... çalıştılar ama olmadı!!!
İşte Halka rağmen denediler tutmadı. Ama her zaman bir B Planları vardır bunların....
Tarih: 09 Mart 2012 19:59 Ekleyen: Beğenme: 0
6 yaşında İlkokul 1. Sınıfa HAYIR!
4+4+4 Sisteminin Okul Öncesi Eğitime Etkileri
• Özellikle 6 yaş çocuklarımızın tüm alanlardaki gelişimini oldukça olumsuz etkileyecektir. Çocuklarımız 6 yaşında ilköğretim 1. sınıfa başladıklarında henüz öz bakım gelişimi, psiko motor alan, sosyal-duygusal alan, bilişsel alanlardaki gelişimleri tam olarak olgunluğa ulaşmadığından bir çok sorun ve zorlukla karşılaşacak, bundan hem duygusal anlamda etkilenecek, başarma duygusu ve kendine güven anlamında zarar görecek, kendini kaza ve tehlikelere karşı yeter durumda sakınabilecek olgunluğa sahip olmadığından türlü tehlikelere maruz kalabilecektir.
• Şüphesiz ki ilköğretime başlama çocukların hayatlarındaki en önemli geçiş sürecidir. Bu sürece okul öncesi eğitim ile iyi hazırlanan çocuklar: okula uyum, akademik başarı ve sosyal gelişim alanlarında daha öndedir ve bu da çocuklara güven vererek başarılarını desteklemektedir.
• Henüz oyun çağında olan çocuklara akademik kaygılar yaşatarak çocukluklarını özgürce yaşamalarına engel olmak geri dönüşü zor duygusal yaralanmalara neden olurken doyurulmayan oyun ve büyüme ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile ilköğretimde kendilerine sunulan derslere de ilgilerini düşürecektir.
• Yıllardır yaygınlaştırma çalışmaları süren Okul Öncesi Eğitim, bu durumdan çok ciddi yaralar alacaktır. Ama her şeyden önemlisi bu sistemin çocuklar üzerinde yaratacağı olumsuz etkilerdir. Bu yanlıştan bir an önce dönülmelidir.
Görünen o ki yeni sistem oldukça ütopik görünüyor. Alınan bu hızlı kararın siyasi olduğu çok açık GÖRÜLMEKTEDİR.!
Tarih: 09 Mart 2012 19:57 Ekleyen: Beğenme: 0
Londra'da bir park. burada bir kürsü vardır ve istediğinizi söyleyebilirsiniz; söylediklerinizin aleyhinizde delil olarak kullanılmayacağı iddia edilir...
Tarih: 09 Mart 2012 19:56 Ekleyen: Beğenme: 0