Basit Forum

Tüm Mesajlar Görüntüleniyor › Ziyaretçi Defteri

Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!

Ziyaretçi Defteri Arşivi

Ara

• hele birde
    sevdanın yükü omuzlarındaysa ....

BİR DERGÂH İSTIYORUZ
    Hacı Bektâş-i Velî, her gün gelip, şimdiki dergâhının bulunduğu yere otururdu. Onu sevenler; "Gâliba Hacı Bektâş-i Velî hazretleri burada bir dergâh binâ edilmesini istiyor, o yüzden gelip buraya oturtuyor" dediler. Daha sonra Hacı Bektâş-i Velî'nin hizmetini gören Sarı İsmâil'e, Hacı Bektâş'ı sevenlerden biri, buraya bir dergâh yaptırmaya niyet ettiğini söyledi. Sarı İsmâil de, gelip durumu hocasına arz etti. Hacı Bektâş-i Velî; "Ona söyle. Bir usta getirsin. Biz istediğimiz çapta  bir dâire çizelim. Ayrıca taş mektepe yeteri kadar taş getirtip, yonttursun, hazır etsin." dedi.

Sarı İsmâil, bu durumu o şahsa bildirince, çok sevindi ve hemen bir mîmâr getirdi. Hacı Bektâş-ı Velî de kalkıp, mübârek eliyle şimdiki dergâhın bulunduğu yeri çizdi. O mîmâr da, dergâhın inşâsı için yetecek kadar taş getirtip, yontturdu. Taşların yontulma işinin bittiği gecenin sabahı, herkes, dergâhın yapılmış olduğunu gördü. Dergâhı yaptıracak kimse, derhâl Sarı İsmâil'in yanına gelip; "Ben bu binânın yaptırılması için usta getirdim, taş getirdimv e yaptırma sevâbına kavuşmak istedim. Fakat her kimse bir gecede yaptırmış." diyerek üzüntülerini belirtti. Sarı İsmâil, durumu derhâl hocası Hacı Bektâş Velî'ye bildirdi. Bunun üzerine Hacı Bektâş-i Velî;

"Ey İsmâil!
    O beni sevene söyle,
    Tarih: 18 Ağustos 2012 13:53 Ekleyen:
  • insan figürleri

ünlü bir politik -acının  çocuğu olmak isermitdiniz .
    hemen ben olsam isterdim demeyin .
    çünkü, onlarında ne kadar koca man içsel sorunları olduğunu hiç düşünebiliyor musunuz

öğneğin,  ünlü bir bürokratın erkek çocuklarısınız .. babanın heybetli ve otoriter  kimkiği altında adeta karamürsel sepeti gibi eziklik ve kimliksiz  tekdüze  monoton bir hayatı ancak gayesizce kukla gibi harcamaya çalışabilirsiniz

tekne kazıntısı bir kız çocuğusunuz ve  evlilik çağınız   gelmesine rağmen  hiç kimseleri beğenmiyorsunuz ve  otoriter bobanın etrafından  hiç ayrılmıyorsunuz ve çok iyi biliyorsunuz ki sizinle evlenecek adamın gönlü size değil babanızın kotuğu ile nikah kıyacağını 
    figür olarakda  o koltuğa aşık olup o koltula bütünleşeceğini buz gibi biliyorsunuz ve  bemce en doğrusunu yapıyorsunuz ....

güzin  teyzeniz
    Tarih: 18 Ağustos 2012 13:53 Ekleyen:
  • çayyolu 'nun buluşma noktaası
    cayyolum. com.
    Tarih: 18 Ağustos 2012 13:50 Ekleyen:
  • hayırlı cumalar efendim!

selektör yapmak orucu bozar  ( mı!? ) hocam

arkadaşlar noldu yahu ramazan ramazan başınızamı vurdu yahu durakda bekleyen kızlara selektörde yapmak  şimdi neyin nesi  ahu

bizde  sizi oruçlu bilierdik  yahu
    plakaları deşifre edelimmi  yahu  
    Tarih: 18 Ağustos 2012 04:47 Ekleyen:
  • okunacak en büyük kitap insandır
    okumasını bilir sen
    Tarih: 18 Ağustos 2012 04:46 Ekleyen:
  • insan tabiatı bu denenmiştir değişmez

daha düne kadar  zebillikten  dine sığınanlar tabi hepsi değil , şimdi kapitalis sisteemin ixsanoğlunu dinden imamdan çıkaran para tuz 'aklarıyla  tanışınca ne oldum delisi olan dükkandan konu :

komşularımız artık   kendileri bile  vakit ayırıp cumaya  gitmiyorlar

eskiden personeli göndermezlerdi sadece
    Tarih: 18 Ağustos 2012 04:46 Ekleyen:
  • RANTPARKIMIZ KURUYOR... Güüllüoğlu
    Ümitköy'de Tam da Yeşil ormanlık alanı talan ederek birilerine peşkeş çekilen Güllüoğlu Baklavacısının yapıldığı beton binanın karşısında ikamet ediyorum.
    Bu Binayı yapmadan evvel saydım 25 adet büyük boylu Çam ağacı vardı bu ağaçları buranın yeşillenmesi için komşularımız ve benim babamında olduğu semt ahalisi dikti. Buradaki ağaçlar teker teker yok edildi en son 5-6 adet kalmıştı onlarda (aniden havaların sıcak gitmesi nedeniyle bir den kuruyuverdi!) birileri sanki dibine zehir atılmış gibi aniden kurudular. Sanırım Burayı yapan dinibütün arkadaş Nadir Güllüoğlu yerlerine daha boylu SEDİR ağaçları diker de hiç olmaz sa bu ramazan günlerine biraz sevaba girer.
    Neyse Bu Park bizim yani Hepimizin sahip çıkmalıyıdık! diyemeyeceğim sahip çıkan sadece Çayyolum.com haber sitesi oldu.
    Nadir Güllüoğlu zaman zaman Belediye başkanımızla burayı zaiyeret eder inşaat ne alemde diye buluşurlar bir keresinde Ben de bu buluşmaya şahit oldum.
    Nedense bölgeye yatırım yapacaklar için kırmızı halı döşenir karşılamalar yapılır. Burası Rant için mi yok edildi bunu açıklarsanız seviniriz.
    Parkı yok ederken bari ihale ile mi rant dönüştü bilmek isteriz bir Başkandan artık birşey beklemiyorum.
    6 CHP'li üyemize soruyorum???
    Birileri ağaçları yok ederken ellerine belinde kuruyan ağaçlara bakan ama utanmayanlara sesleniyorum.
    Ağaç yok etmek suç değil mi? Belediye Başkanlığına sesleniyorum, Kaymakama sesleniyorum yazık değil mi bu ağaçları bilerek ve istereyerk yok edenlere ne işlem yapıldı??? AYIP...lıyor ve kını..YORUM?
    Tarih: 18 Ağustos 2012 04:45 Ekleyen:
  • BASINDAN:

"Fatih Terim'e müthiş zam..!16.08.2012 09:27:22
    Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın, Fatih Terim'in yıllık 2 milyon euro olan ücretini 2.5 milyon euroya yükselttiği ortaya çıktı. 2013'te yüzde 25 zam daha yapılacak tecrübeli hocanın senelik geliri 3 milyon 125 bin euroya çıkacak."

Siz hala sahaya atlayıp futbolcu kucaklayın!!!

Az bile diyenler varsa, Ünal Aysal'a mail atsınlar da ikiye katlasın maaşı...
    Tarih: 17 Ağustos 2012 14:32 Ekleyen:
  • üfledikleri karbon monoksiti tekrar içine çekip gerçeklilik hissini kazanmaya çalışan
    bizim sitenin inelcileri  dost başa düşman ayağa  hesabı takmışlar sadece yerdeki sararan otlara 

gece gündüz suluyoruz daha ne yapalım yani

Tarih: 17 Ağustos 2012 14:31 Ekleyen:
  • bir siteden öteki siteye  hatta  bir sitede blogtan bloga dahi taşınmanı muhtara haber vermedinmi
    cezası ne kadar biliyor musunuz
    Tarih: 17 Ağustos 2012 14:31 Ekleyen:
Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!