hele birde
sevdanın yükü omuzlarındaysa ....
BİR DERGÂH İSTIYORUZ
Hacı Bektâş-i Velî, her gün gelip, şimdiki dergâhının bulunduğu yere otururdu. Onu sevenler; "Gâliba Hacı Bektâş-i Velî hazretleri burada bir dergâh binâ edilmesini istiyor, o yüzden gelip buraya oturtuyor" dediler. Daha sonra Hacı Bektâş-i Velî'nin hizmetini gören Sarı İsmâil'e, Hacı Bektâş'ı sevenlerden biri, buraya bir dergâh yaptırmaya niyet ettiğini söyledi. Sarı İsmâil de, gelip durumu hocasına arz etti. Hacı Bektâş-i Velî; "Ona söyle. Bir usta getirsin. Biz istediğimiz çapta bir dâire çizelim. Ayrıca taş mektepe yeteri kadar taş getirtip, yonttursun, hazır etsin." dedi.
Sarı İsmâil, bu durumu o şahsa bildirince, çok sevindi ve hemen bir mîmâr getirdi. Hacı Bektâş-ı Velî de kalkıp, mübârek eliyle şimdiki dergâhın bulunduğu yeri çizdi. O mîmâr da, dergâhın inşâsı için yetecek kadar taş getirtip, yontturdu. Taşların yontulma işinin bittiği gecenin sabahı, herkes, dergâhın yapılmış olduğunu gördü. Dergâhı yaptıracak kimse, derhâl Sarı İsmâil'in yanına gelip; "Ben bu binânın yaptırılması için usta getirdim, taş getirdimv e yaptırma sevâbına kavuşmak istedim. Fakat her kimse bir gecede yaptırmış." diyerek üzüntülerini belirtti. Sarı İsmâil, durumu derhâl hocası Hacı Bektâş Velî'ye bildirdi. Bunun üzerine Hacı Bektâş-i Velî;
"Ey İsmâil!
O beni sevene söyle,
Tarih: 18 Ağustos 2012 13:53 Ekleyen: Beğenme: 0
insan figürleri
ünlü bir politik -acının çocuğu olmak isermitdiniz .
hemen ben olsam isterdim demeyin .
çünkü, onlarında ne kadar koca man içsel sorunları olduğunu hiç düşünebiliyor musunuz
öğneğin, ünlü bir bürokratın erkek çocuklarısınız .. babanın heybetli ve otoriter kimkiği altında adeta karamürsel sepeti gibi eziklik ve kimliksiz tekdüze monoton bir hayatı ancak gayesizce kukla gibi harcamaya çalışabilirsiniz
tekne kazıntısı bir kız çocuğusunuz ve evlilik çağınız gelmesine rağmen hiç kimseleri beğenmiyorsunuz ve otoriter bobanın etrafından hiç ayrılmıyorsunuz ve çok iyi biliyorsunuz ki sizinle evlenecek adamın gönlü size değil babanızın kotuğu ile nikah kıyacağını
figür olarakda o koltuğa aşık olup o koltula bütünleşeceğini buz gibi biliyorsunuz ve bemce en doğrusunu yapıyorsunuz ....
güzin teyzeniz
Tarih: 18 Ağustos 2012 13:53 Ekleyen: Beğenme: 0
çayyolu 'nun buluşma noktaası
cayyolum. com.
Tarih: 18 Ağustos 2012 13:50 Ekleyen: Beğenme: 0
hayırlı cumalar efendim!
selektör yapmak orucu bozar ( mı!? ) hocam
arkadaşlar noldu yahu ramazan ramazan başınızamı vurdu yahu durakda bekleyen kızlara selektörde yapmak şimdi neyin nesi ahu
bizde sizi oruçlu bilierdik yahu
plakaları deşifre edelimmi yahu
Tarih: 18 Ağustos 2012 04:47 Ekleyen: Beğenme: 0
okunacak en büyük kitap insandır
okumasını bilir sen
Tarih: 18 Ağustos 2012 04:46 Ekleyen: Beğenme: 0
insan tabiatı bu denenmiştir değişmez
daha düne kadar zebillikten dine sığınanlar tabi hepsi değil , şimdi kapitalis sisteemin ixsanoğlunu dinden imamdan çıkaran para tuz 'aklarıyla tanışınca ne oldum delisi olan dükkandan konu :
komşularımız artık kendileri bile vakit ayırıp cumaya gitmiyorlar
eskiden personeli göndermezlerdi sadece
Tarih: 18 Ağustos 2012 04:46 Ekleyen: Beğenme: 0
RANTPARKIMIZ KURUYOR... Güüllüoğlu
Ümitköy'de Tam da Yeşil ormanlık alanı talan ederek birilerine peşkeş çekilen Güllüoğlu Baklavacısının yapıldığı beton binanın karşısında ikamet ediyorum.
Bu Binayı yapmadan evvel saydım 25 adet büyük boylu Çam ağacı vardı bu ağaçları buranın yeşillenmesi için komşularımız ve benim babamında olduğu semt ahalisi dikti. Buradaki ağaçlar teker teker yok edildi en son 5-6 adet kalmıştı onlarda (aniden havaların sıcak gitmesi nedeniyle bir den kuruyuverdi!) birileri sanki dibine zehir atılmış gibi aniden kurudular. Sanırım Burayı yapan dinibütün arkadaş Nadir Güllüoğlu yerlerine daha boylu SEDİR ağaçları diker de hiç olmaz sa bu ramazan günlerine biraz sevaba girer.
Neyse Bu Park bizim yani Hepimizin sahip çıkmalıyıdık! diyemeyeceğim sahip çıkan sadece Çayyolum.com haber sitesi oldu.
Nadir Güllüoğlu zaman zaman Belediye başkanımızla burayı zaiyeret eder inşaat ne alemde diye buluşurlar bir keresinde Ben de bu buluşmaya şahit oldum.
Nedense bölgeye yatırım yapacaklar için kırmızı halı döşenir karşılamalar yapılır. Burası Rant için mi yok edildi bunu açıklarsanız seviniriz.
Parkı yok ederken bari ihale ile mi rant dönüştü bilmek isteriz bir Başkandan artık birşey beklemiyorum.
6 CHP'li üyemize soruyorum???
Birileri ağaçları yok ederken ellerine belinde kuruyan ağaçlara bakan ama utanmayanlara sesleniyorum.
Ağaç yok etmek suç değil mi? Belediye Başkanlığına sesleniyorum, Kaymakama sesleniyorum yazık değil mi bu ağaçları bilerek ve istereyerk yok edenlere ne işlem yapıldı??? AYIP...lıyor ve kını..YORUM?
Tarih: 18 Ağustos 2012 04:45 Ekleyen: Beğenme: 0
BASINDAN:
"Fatih Terim'e müthiş zam..!16.08.2012 09:27:22
Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın, Fatih Terim'in yıllık 2 milyon euro olan ücretini 2.5 milyon euroya yükselttiği ortaya çıktı. 2013'te yüzde 25 zam daha yapılacak tecrübeli hocanın senelik geliri 3 milyon 125 bin euroya çıkacak."
Siz hala sahaya atlayıp futbolcu kucaklayın!!!
Az bile diyenler varsa, Ünal Aysal'a mail atsınlar da ikiye katlasın maaşı...
Tarih: 17 Ağustos 2012 14:32 Ekleyen: Beğenme: 0
üfledikleri karbon monoksiti tekrar içine çekip gerçeklilik hissini kazanmaya çalışan
bizim sitenin inelcileri dost başa düşman ayağa hesabı takmışlar sadece yerdeki sararan otlara
gece gündüz suluyoruz daha ne yapalım yani
Tarih: 17 Ağustos 2012 14:31 Ekleyen: Beğenme: 0
bir siteden öteki siteye hatta bir sitede blogtan bloga dahi taşınmanı muhtara haber vermedinmi
cezası ne kadar biliyor musunuz
Tarih: 17 Ağustos 2012 14:31 Ekleyen: Beğenme: 0