Çayyolunun yerel gazetesi Çayyolu Haber Bültenine ve bu bülteni yayınlayan ve yazanlara teşekkürler.
Bu arada yıllar öncesinden yazılarına aşina olduğumuz Faruk Elmasoğlu bey hoş geldiniz sayfaya...yazılarınızın devamını bekliyoruz.
Tarih: 23 Ekim 2012 21:56 Ekleyen: Beğenme: 0
bugün anneannem bayram için saçını yaptırmaya gitti kuaförde kulak misafiri olup gerçek bir hikaye dinlemiş
bende bunu cayyolum com takipcileri ile paylaşıyorum
çayyolunun tek balkonlu ilk kooperatif evleriniden kurulu sitelerden birinde
birisi yaklaşık 200.000 lira civarında siteden bir daire satın almış ve dairenin içerisini kaba inşaatın delikli tuğlaları görününceye kadar içerisini hiltilerle delik deşik etmiş
odaların duvarlarını bile kaldırıp banyoyu salona taşımış diğer odaları birbirine bağlayarak milyarlar harcamış
yenileme çalışmaları aylarca sürünce site sakinlerinin tepe sigortaları atınca devreye belediyenin inşaatları denetleyen imar bölümleri işe karışmak zorunda kalmış
ve yeni ev sahibinin önce yıkıp tekrar yenilettiği her işi tek tek yıktırıp binanın ilk projesine geri döndürmüşler ..
Tarih: 23 Ekim 2012 21:56 Ekleyen: Beğenme: 0
İşte Türkiye'nin en zengin 40 ailesi!
1 Koç Ailesi Koç Holding 1
2 Şahenk Ailesi Doğuş Holding 2
3 Ülker Ailesi Yıldız Holding 6
4 Erol Sabancı ve Ailesi Sabancı Holding 3
5 Türkan Sabancı ve Ailesi S. Sabancı Holding 4
6 Şevket Sabancı ve Ailesi Esas Holding 5
7 Şarık Tara Enka Holding 7
8 Eczacıbaşı Ailesi Eczacıbaşı Holding 8
9 Doğan Ailesi Doğan Holding 9
10 Yazıcı Ailesi Anadolu Grubu 10
11 Özilhan Ailesi Anadolu Grubu 12
12 Mehmet Başaran Habaş Grubu 13
13 Hüsnü Özyeğin Fiba Holding 14
14 Çolakoğlu Ailesi Çolakoğlu Grubu 16
15 Zorlu Ailesi Zorlu Holding 15
16 M. Emin Karamehmet Çukurova Holding 10
17 Dinçkök Ailesi Akkök Grubu 17
18 Boydak Ailesi Boydak Grubu 18
19 Konukoğlu Ailesi Sanko Holding 19
20 Kocabıyık Ailesi Borusan Holding 20
21 Gülçelik Ailesi Enka Holding 22
22 İpek Ailesi İpek Grubu 23
23 Sevda-Serra Sabancı Sabancı Holding 25
24 Ali Ağaoğlu Ağaoğlu Grubu 24
25 Necati Kurmel Saray Halı 28
26 Kibar Ailesi Kibar Holding 29
27 Turgay Ciner Ciner Grubu 30
28 Ömer Sabancı Densa Denizcilik 32
29 Demir Sabancı Sedes Grubu 33
30 Demet Sabancı Çetindoğan Demsa Group 34
31 Lucien Arkas Arkas Holding 35
32 Topbaş Ailesi BİM 37
33 Feyyaz Berker Tekfen Holding 26
34 Nihat Gökyiğit Tekfen Holding 27
35 Akçağlılar Ailesi Tekfen Holding 28
36 İdris Yamantürk Güriş Holding 38
37 İnan Kıraç Kıraça Holding 39
38 Gürsel Ailesi Kiska Holding 40
39 Hamdi Akın Akfen Grubu 41
40 Ahmet Çalık Çalık Grubu 42
41 Çarmıklı Ailesi Nurol Holding 43
42 Eren Ailesi Eren Grubu 53
43 Aziz Torun Torunlar Gıda 44
44 Zafer Yıldırım Orjin Grubu 4
Tarih: 23 Ekim 2012 03:45 Ekleyen: Beğenme: 0
"Oku'yorum" Nöbetçi kitabevi!
Ankara’da belki de Türkiye’de bir ilk nöbetçi eczaneden sonra nöbetçi kitabevi de açıldı. Konutkent 1. Çarşısı üst katında açılan “Oku’yorum” kitabevi gerçekten 24 saat okuyanları, yorum yapanları, uykusu kaçanları ya da farklı bir saatte farklı bir kitabı satın almak isteyenleri bekliyor. Örneğin, gece saat 00:00’da gidip aklınıza takılan bir kitabı alabilirsiniz.
Bu arada Konutkent 1 Çarşısı Ankara’nın Konutkent 1 mahallesinde. Şimdilik sadece Ankara’lı okurlara hizmet verebilen nöbetçi kitabevi sahibi sohbetimiz sırasında, ilerleyen zamanlarda farklı şehirlerde süratle şubeleşmeyi düşündüklerini de
söyledi.
“Kitabı, kitap sevdalısı kitapçıdan alın!” sloganıyla yola çıkan nöbetçi kitabevi sahibi özellikle bu nöbetleri de kendisi tutuyor. Neden siz? diye sorduğumda, “Okura daha çok bilgi vermek ve birinci ağızdan aydınlatmak görevimiz” diyor. İsmini vermek istemeyen tevazu sahibi kitap kurdu, kitap düşkünü ve aynı zamanda yazar olan Okuyorum Kitabevi sahibi, yakın zamanda köşemden sizlere tanıttığım Ali Emiri efendinin sanki Cumhuriyet dönemi versiyonu
gibi...
Cumhuriyet çocuklarına ve meraklısı olan tüm okuyuculara hizmet veriyor. “Ben değil, kitabevi ve kitaplar daha önemli” diyor. Kitaplarını anlatırken gözlerinin içi gülüyor... Kitaplar diyor; “ Kitaplar başka bir dünya onların arasında kendimi hiç yalnız hissetmiyorum.” Her çeşit kitabın mevcut olduğu okuyorum nöbetçi kitabevinde, çocuk kitaplarından felsefi kitaplara, okul kitaplarından biyografilere, referans kitaplarından İngilizce romanlara, antropolojiden, mitolojiye ...
Tarih: 23 Ekim 2012 03:44 Ekleyen: Beğenme: 0
bayram temizliği
temizlik servisindeki personel bayram arifesinden önce
binlerce euro ödenip satın alındıktan sonra oto parkta yatan araçı
çöp kovalarını kucaklayıp , kucakladuktan az sonra kovaların hem içini hemde dışını deterjanlı tazzikli sularla yıkayıp dezenfekte eden temzlik araçıyla
bölgemizdeki çöp kovalarını enine boyuna bir temizleseler güzel olmazmı başkanım
Tarih: 23 Ekim 2012 03:44 Ekleyen: Beğenme: 0
Bugünlerde bir Osmanlı hayranlığı almış başını gidiyor. Tamam, biz Osmanlı’nın devamıyız zaten bunu inkâr edemeyiz ama Osmanlı hayranlığı yerine cumhuriyetimizin kıymetini bilmek ve onu daha iyi anlamak gerekiyor.
Belediyemizin düzenlediği ramazan şenliklerinde bir kardeşimiz Osmanlı’nın sekiz yüz yıllık bir imparatorluk olduğunu söylüyor.
Yapmayın Osmanlı’nın kuruluş tarihi, yıkılış tarihi belli; kaldı ki hiçbir devlet kurulduğu günden itibaren imparatorluk haline gelmediği gibi Osmanlı’nın imparatorluğu da Fatih’le başlayıp gerileme devri ile son bulmuştur.
Bir TV programının yarışmasında hanım yarışmacılardan biri Fatih adında diğer yarışmacıya ben Fatih Sultan Mehmet hayranıyım sizinde adınız Fatih olduğu için diyerek Fatih’in tuğrasını armağan etmişti.
Fatih bey çok memnun oldum, ancak ben cumhuriyet çocuğuyum hediyeniz keşke cumhuriyetle ilgili bir şey olsaydı diyerek hediyesini almış ve daha sonra o hanıma kesik bir baş büstü hediye etmişti.
Bilenler bilir:
Fatih Sultan Mehmet resmini yaptırmak için Gentile Bellini’yi davet eder. Bellini bu arada birde kesik bir baş resmi yapar.
Fatih kesilmiş bir başta büzüşmelerden dolayı boyun kaybolur oysa resimde fazla çıkık kalmış diye resmi eleştirir ve haklılığını ispat için esirlerden birinin kellesini vurdurur.
Aynı kitapta Fatih’le ilgili olarak birde kavun meselesi var.
AHMED REFİK
Osmanlıcadan günümüz Türkçesine aktaran Önder Kaya
ISBN 978–605–4052–82–0
TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Sertifika No: 16427
Tarih: 23 Ekim 2012 03:43 Ekleyen: Beğenme: 0
İNANDIKLARINIZDAN VAZGEÇMEYİNİZ.
VAZGEÇERSEN KAYBEDERSİNİZ!
Tarih: 23 Ekim 2012 03:41 Ekleyen: Beğenme: 0
SON 14 YILIN EN SERT AB RAPORU
AB Komisyonu’nun açıkladığı Türkiye’nin 2012 yıllık İlerleme Raporu’nda, yargı, ifade ve basın özgürlüğü konusunda son derece sert ifadeler yer aldı.
Tarih: 23 Ekim 2012 03:41 Ekleyen: Beğenme: 0
Platform sayfasında, 29 Ekim de Cumhuriyet ve demokrasi parkında yapılacak fener alayına çağırıda bulunulunuyor.
fener alayının platform tarafından düzenlenemeyeceği gerçeği gözetildiğinde bunun, yine bir Yenimahalle Belediyesi organizasyonu olduğu ve "kankası" platformun da sanki kendi marifetiymiş gibi duyurduğu izlenimi ediniliyor.
Çünkü biz yapıyoruz denmiyor ama belediye yapıyor da denmiyor.
Baharda, Gençlik Şöleni diye yaptıkları da aynen böyle olmuştu.
Ve sonra basında şöyle duyurulmuştu:
"Yenimahalle Belediyesi,31 Mayıs-3 Haziran tarihlerinde düzenlenecek olan 8’inci Gençlik Şöleni’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
Gençler Yenimahalle’de Gövde Gösterisi Yapacak
Yenimahalle’de gençlerin uğrak yeri olan Park Caddesi önündeki Atapark tören alanı, birbirinden renkli gösteriler, danslar ve konserler ile renklenirken, gençler şölen ile yaza merhaba demeye hazırlanıyor."
Oysa başta platform yapmış gibi duyurulmuştu.
Herkes biliyor, Sen kim, fener alayı kim? bir.
Havalar erken kararır, geceler soğuk olurken, Gündüz çuvala mı girdi? iki
Neden belediye yapıyor da biz de duyuruyoruz denmiyor? üç.
Demek ki, paslaşma böyle oluyor.
İnce iş!!!!
Aklımız ermez...
Tarih: 23 Ekim 2012 03:40 Ekleyen: Beğenme: 0
bunlar arsız arsız
beş nisan krizinden beri yemin ettim bir kere keş para çalışırım kredi kartı kesinlikle kabul etmiyorum
ancak artık sadece telefon sapığım diye nitelendireceğim bankayı ki kendilerinden sadece çalıştığım iş yerinin hesabıma yatırdığı maaşlarımı maaş kartılarıyla çekerken kullanmak zorunda kalıyorum
yememişler içmemişler ve beni kredi kartı kabul etmiyorum diye bizzat telefon açıp patronlarıma
şikayet etmişler
Tarih: 23 Ekim 2012 03:39 Ekleyen: Beğenme: 0