Haberler


Yaz eğlencesinin faturası ne kadar?
  • Yorumlar: 0
  • 19 Temmuz 2011 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2092
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Yaz eğlencesinin faturası ne kadar?

0 0

Gökçek, ‘tatil fırsatı’ olduğunu savunuyor
Festivale ne kadar harcandı?

Anakent Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Büyük Ankara Festivali” Atatürk Kültür Merkezi alanında 2-10 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirildi. Anakent Belediye Başkanı Melih Gökçek, tamamen ücretsiz olan etkinliklerin tatile gidemeyen Ankaralılar için fırsat olduğunu savunuyor. Ancak, festivaldeki etkinliklere katılan şarkıcılara belediye bütçesinden ne kadar kaynak aktarıldığı bilinmiyor.

Toplam 8 gün süren Büyük Ankara Festivali’nde ünlü sanatçılar konser verdi, çeşitli etkinlikler düzenlendi. Anakent Belediyesi’nin basın birimi festivalin, alışveriş standları dışındaki tüm etkinliklerinin “ücretsiz” olmasının üzerinde önemle durdu. Festival alanında çocuk ziyaretçilere yönelik olarak dev oyuncaklar kuruldu; eğlenceli yarışmalar, sirk ve panayırlar düzenlendi. Festivalin düzenlendiği her günün akşamında Türk pop müziğinin ünlü sanatçıları sahne aldı. Konserlerin yanı sıra Bulgaristan, Romanya, Bosna Hersek, Gürcistan, İran, Macaristan, İtalya, Çeçenistan Özerk Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu, Azerbaycan, Moldova, KKTC, Ukrayna, Polonya, Makedonya, Başkurdistan halk dansları toplulukları da yerel danslarını sergiledi.

Başkentin tüm ilçe belediyeleri, kendi çalışmalarını tanıtmak amacıyla standlar kurdu. Anakent Belediyesi’nin çadırında ise belediyenin 2023 vizyonu 3 boyutlu görüntü teknoloji ile izletildi.

2 Temmuz tepkisi
Festivalin 33 kişinin yaşamını yitirdiği Sivas Katliamı’nın yaşandığı gün olan 2 Temmuz’da başlatılması tepki topladı. CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, festivale bir gün kala “Başka bir gün bulmadı mı ki?” sözleriyle Gökçek’i eleştirdi.

Güvenlik ANFA’dan
Festival alanında, 62 güvenlik kamerası, belediye şirketi olan ANFA’nın 650 güvenlik görevlisi ve zabıta görevlileri güvenliği sağladı. Ayrıca, 500 sivil polis, esnaf kıyafeti ile konukların arasında gezdi. ANFA Güvenlik Müdürü Remzi Şimşek, festival süresince sadece 7 olay meydana geldiğini, 2 olayda ise biri hırsızlık, diğeri de taciz suçu işleyen iki sabıkalı failin yakalanarak emniyete teslim edildiğini belirtti. Şimşek, yoğun güvenlik önlemlerinin alınması nedeniyle olay sayısının az olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek, 8 gün boyunca her gün gece geç saatlere kadar yurttaşların arasındaydı. Gökçek, her konserin sonunda Ankaralı çocuklara top dağıtmayı rutin haline getirdi. Gökçek ve eşi Nevin Gökçek, festivalin yorgunluğunu gece sonunda Eğitim ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Çadırı’nda fasıl dinleyerek attı.

‘Dar gelirliler için tatil fırsatı’
Ebru Gündeş konseri öncesinde Gökçek festival konusunda şu değerlendirmeyi yaptı:

“Festivalimiz Ankara’da bulanan vatandaşlarımız için büyük bir tatil fırsatı oldu. Ankara dışına gidip tatil yapma imkânı olanlar var ama olamayanlar için festivalimiz gönüllere taht kuracak bir eğlence. Orta ve dar gelirliler için çok büyük bir eğlenme imkânı sunuyoruz. Zenginin parası var. İstediği her yere gidebilir ama orta ve dar gelirlilerin böyle bir imkânı yok. Bir aile dışarıda sadece böyle bir lunaparka gitse günlük 150 liradan aşağı eğlenemez. Her gün gelse 1000 lirayı bulur. Biz böyle bir imkânı bedava sunuyoruz.”

‘Eğlence’nin bedeli bilinmiyor
Gökçek’in bu değerlendirmesine karşın festival için ne kadar kaynak aktarıldığı açıklanmıyor. Son yıllarda belediyelerin, eğlence içerikli festival gerçekleştirmek ve bu etkinliklere tanınmış şarkıcıların katılımını sağlamak amacıyla bütçelerinden önemli miktarda pay ayırdıkları tahmin ediliyor.

Cumhuriyet - ANKARA

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.