Haberler


Yapılacak Atatürk anıtı için örnekler ve önerilerle birlikte beğeniler de gelmeye başladı...
  • Yorumlar: 0
  • 12 Aralık 2006 13:24
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1675
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Yapılacak Atatürk anıtı için örnekler ve önerilerle birlikte beğeniler de gelmeye başladı...

0 0

Atapark’a yaptırmayı planladığımız Atatürk Anıtı için değişik heykeltraşlardan örneklerle birlikte fiyat önerileri gelmeye devam ediyor. Bunun karşılığında da halktan seçim konusunda da beğeniler bize dönmeye başladı. Geçenlerde Sait Rüstem ve Metin Yurdanur’un örneklerini ve fiyatlarını yayınlamıştık. Bu sayımızda da diğerlerini yayınlamaya devam ediyoruz.

Önceki öneriler için: http://www.cayyolum.com/haber061104.htm

Bilindiği üzere, Atapark’a yapılacak anıtın sorumluluğu TESUD (Türkiye Emekli Subaylar Derneği Çayyolu Şubesi) tarafından üstlenilmiş durumda.

Bu heykel için bir yandan teklif alırken, diğer yandan da bölgemizdeki büyük kuruluşlardan bu anıtın giderlerini karşılamak için destek bekliyoruz ve bu desteği alacağımıza da yürekten inanıyoruz.

Ragıp Çeçen / İstanbul
Sayın Ragıp Çeçen, Ankara Büyükşehir Belediyesi için heykel yapan, bunların paralarını da tahsil edemeyince heykel yakan heykeltraş olarak gündeme gelmişti.
Soldaki askeri kıyafetli heykeli özellikle tercih etmemizi istiyor. O heykel için istediği miktar 10.000 YTL.
Sağdaki diğer heykel de ona ait ancak bu heykel için henüz fiyat teklifi gelmemiş bulunuyor...

Ufuk Buyurgan / Ankara
Ufuk Buyurgan, Atapark için tasarladığı heykeli alana Photoshop programında monte edip göndermiş. Heykel tamamlandığında yukarıdaki gibi bir görünüm arz edecek.
Bu heykel için talep ettiği miktar ise 25.000 YTL ... Heykel polyester olarak yapılacak...

Filinta Önal / Ankara
Heykeltraş Filinta Önal taş kaplama ve 2 metrelik bir kaide üzerine heykeli oturtmayı öneriyor. Böylelikle aktiviteler sırasında heykelin etkisinin artacağını söylüyor. Teklif ettiği fiyat ise 23.000 YTL...
Filinta Önal’ın yapacağı heykelin malzeme, kompozisyon ve kıyafetine ve karakteri hakkında ortaklaşa karar vermemizi istiyor.
Filinta Önal, polyester ve bronz arasındaki farkı da telif mektubuna eklemiş. “Dayanıklılık ve görsel etki anlamında polyester ile bronz arasında pek fazla fark bulunmamaktadır. Polyester bronz etkisi verecek şekilde boyanmakta ve yüzeyine koruyucu işlem uygulanmaktadır.”
Heykel bronz olarak yapıldığı takdirde istenen fiyat 36.000 YTL olacak. Kaide de kendisi tarafından yapılması halinde bu fiyatlara 3 bin YTL de eklemek gerekiyor...
 

ÖNERİLER
Sayın Çayyolu Platformu Ekibi,
Sizlerde takdir edersiniz ki kanatlarından biri hasar görmüş bir kuşun tek kanatla uçamadığı gibi toplumlarda tek kanatla yükselemez. Burada toplumun kanatlarından birini biz erkekler temsil ediyorsak diğer kanadımızı da kadınlarımız temsil etmektedir.

Kadınlarımızın okumasına bilim sahibi olmasına ve toplumda söz sahibi olmasına ulu önderimiz Atatürk'ün verdiği önem ise hepimiz tarafından bilinmektedir.
Kızını okutmayan; okumuş kadınının işi ile ilgili verimli olabileceği bir iş de çalışmasını istemeyen, kadını cinsel bir obje olarak gören zihniyete karşı ATAPARK'TA yapılacak olan ATATÜRK heykelinin yanına bir liseli bir genç kızımızı temsil eden bir heykel veya LATİFE hanımefendinin heykelinin de yapılması anlamlı olur diye düşünmekteyim.

Saygılarımla
Faruk ELMASOĞLU

GEREKLİ DESTEĞİ ALACAĞINIZA İNANIYORUZ...
Atapark’a bir anıt yaptırma çalışmalarınızı çok olumlu buluyorum. Buraya yapılacak Atatürk heykeli, Çayyolu’nun simgesi gibi olmalı. Lütfen üzerinde titizlikle durunuz ve halkın onayını da alın. Biz sizin gerekli desteği bulacağınıza inanıyoruz...

Rıfat ÇERİBAŞI

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.