Haberler


Ve eylem başladı
  • Yorumlar: 0
  • 04 Şubat 2010 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1792
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Ve eylem başladı

0 0

TEKEL işçileriyle dayanışma amacıyla gerçekleştirilen ''çalışmama hakkını kullanma'' eylemi başladı.

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, 6 işçi ve memur konfederasyonunun aldığı karar doğrultusunda saat 08.00 itibariyle çalışanların, ''Anayasa'nın kendilerine tanıdığını çalışmama hakkını'' kullanmaya başladıklarını söyledi.

Eylem kararına ortak olan tüm konfederasyonların en yüksek katılımı sağlama konusunda teşkilatlarını bilgilendirdiklerini ifade eden Kumlu, şöyle konuştu: Eylemimiz diğer işçi ve memur konfederasyonlarının da desteği ve katılımıyla başlamıştır. Bu çağrıya kulak veren, TEKEL işçilerinin sorununu kendi sorunuymuş gibi gören tüm işçilere, memurlara teşekkür ediyorum. Eylemimiz akşam saat 17.00'a kadar sürecektir. Bu süreçte başından beri bize destek olan, bugün de bize anlayış gösteren halkımıza teşekkür ediyorum. Unutulmaması gereken, bu eylem, taleplerimizin kabul edilmesi yönünde önemli bir uyarıdır. Umuyorum ki hükümet bu uyarıyı dikkate alacaktır.''

Anadolu Ajansı çalışanlarının da genel eylem kapsamında saat 11.00 de iş bırakacağı açıklandı.

Memur-Sen iş bırakmıyor
Bugün saat 08.00 ile 17.00 arasındaki eylemin en çok ulaşım, sağlık ve belediye hizmetlerinde kendini hissetirmesi bekleniyor. Grev kararında imzası bulunan Memur-Sen ise iş bırakmayacağını açıkladı.

Memur-Sen Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, "İş bırakmaya gerek duymuyorum ama TEKEL işçilerine desteğimiz sürüyor" dedi.

İzmir'den TEKEL'e tam destek
TEKEL işçileriyle dayanışma amacıyla sendikaların aldığı bir günlük ''Çalışmama Hakkını Kullanma'' eylemine İzmir'den tam destek geldi.

Belediye işçilerinin üye oldukları sendikaların eyleme katılması nedeniyle belediye otobüsleri çalışmadı. Sabah saatlerinde otobüs duraklarına gelen yurttaşlar, iş yerlerine ulaşmada güçlük çekti. Birçok yurttaş, ortak taksi tutarak sorunu çözmeye çalışırken, aracı olan bazı yurttaşlarda duraklarda bekleyenleri araçlarına aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, belediye otobüslerinin saat 13.00'den sonra hizmet vereceği belirtildi.

Açıklamada İtfaiye, Eşrefpaşa Belediye Hastanesi ve Huzurevi'nde verilen hizmetlerde herhangi bir aksama olmadığı ifade edildi.

Başkentte metro seferlerinde aksama
Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Halkevleri üyesi bir grubun, metro sisteminin çalışmasını engellediğini öne sürdü.

Belediye yetkilileri, Batıkent metrosunda seferlerin aksamasının, belediye çalışanlarının, ''Çalışmama hakkını kullanması''ndan kaynaklanmadığını savundu.

Halkevleri üyesi bir grubun, TEKEL işçilerine destek vermek amacıyla metro sisteminin çalışmasını engellediğini ileri süren yetkililer, güvenlik güçlerinden yardım istediklerini kaydettiler.

Edirne'de TEKEL işçilerine destek
Türk-İş, Hak-İş, DİSK, Türkiye Kamu-Sen ve KESK'in, TEKEL işçileriyle dayanışma amacıyla kararlaştırdığı ''çalışmama hakkını kullanma'' eylemine Edirne ve Kırklareli'nde de katılım olduğu bildirildi.

Türk-İş İl Temsilcisi ve Tes-İş Edirne Şubesi Başkanı Adnan Bayraktar, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da örgütlü oldukları DSİ ve elektrik kurumlarında bin 70 işçinin işe gitmediğini söyledi.

İşe gelmeyenler tespit ediliyor
Edirne Valisi Mustafa Büyük, Edirne'deki bazı iş yerlerinde işe gelmeyenlerin olduğunu ve bunların tespit edilmesine başlandığını söyledi.

İşe gelmeyenlerin belirlenmesinden sonra, bu kişilerle ilgili mevzuatın uygulanacağını ifade eden Büyük, ''Her kurumun bir disiplin işleyişi var. Kurumlar, işe gelmeyenlerle ilgili bunu işletecekler'' dedi.

Kırklareli'nde katılım yüksek
Petrol İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Turgut Düşova da yörede örgütlü bulundukları iş yerlerinde çalışan bin 200 üyenin işe gitmediğini söyledi ''TEKEL işçilerinin yakmış olduğu kıvılcım yangına döndü. AK Parti hükümeti bir an önce TEKEL işçilerinin sorununu ve diğer çalışanların sorunlarını çözmelidir'' dedi.

Bazı emekliler açlık grevi başlattı
Emekli-Sen üyesi bir grup, TEKEL işçilerine destek amacıyla açlık grevi başlattı. Sendika Genel Başkanı Veli Beysülen, sendika genel merkezinde, açlık grevi öncesinde yaptığı açıklamada, Türkiye'nin başkenti Ankara'nın merkezinde devam eden TEKEL eylemini ilk gününden bu yana desteklediklerini söyledi.

Haydarpaşa'da eylem yapılmadı
TEKEL işçilerine destek olmak için yurt genelinde başlatılan bir günlük "çalışmama hakkını kullanma" eylemine sendika kararı ile Haydarpaşa Tren Garı çalışanları katılmadı.

Haydarpaşa Garı'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Birleşik Taşımacılık Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Hasan Bektaş, Haydarpaşa'da eylem olmadığını söyledi. Eylemin neden yapılmadığına ilişkin olarak Bektaş, "KESK'e bağlı sendikalar dışındaki Demiryol - İş, Kamu -Sen ve Memur Sen eyleme katılmayacaklarını söyledikleri için bugünkü eylmde KESK'e bağlı bir sendika olarak bizler tek kaldık ve Haydarpaşa'da eylem gerçekleşmedi" dedi.

Cumhuriyet

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.