Haberler


Uyuyan dev uyandı
  • Yorumlar: 0
  • 05 Şubat 2010 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1879
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Uyuyan dev uyandı

0 0

Türk-İş Başkanı grevdeki işçilere seslendi... 
 
Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, "bugün Türkiye'nin her yerinde Tekel ateşinin yandığını" söyledi.

 
İşçi ve memur konfederasyonları tarafından Tekel işçileriyle dayanışma amacıyla gerçekleştirilen "çalışmama hakkını kullanma" eylemine katılan çalışanlar, Türk-İş Genel Merkezi önünde toplandı. Türk-İş Genel Başkanı Kumlu, burada yaptığı konuşmada, Tekel işçilerinin 52 gündür yaptığı eşi benzeri görülmemiş eylemle Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiğini ve "uyuyan devi uyandırdığını" ifade etti.
 
Tekel işçileri için bugün yapılan eyleme işçi ve memur konfederasyonlarının, emek ve meslek örgütlerinin, Türk halkının destek verdiğini dile getiren Kumlu, "Bugün Türkiye'nin her yerinde Tekel ateşi yanıyor çünkü haklısınız, çünkü mağdursunuz, çünkü kararlısınız. Haklılığınız toplumsal vicdanda karşılığını buldu. Yüreği olan, vicdanı olan, Allah korkusu olan hiç kimse sizin mağduriyetinize seyirci kalmadı, kalmıyor" dedi.
 
Tekel işçilerinin mücadelesine seyirci kalanları Türk-İş'in önündeki çadırlara davet eden Kumlu, şöyle konuştu:
 
"Sayın Başbakan, lütfen buraya gelin, burayı görün. Madem 'Sendikacılar dürüst davranmıyor' diyorsunuz, o zaman Tekel işçilerini ziyaret edin ve bir kez de onları dinleme lütfunda bulunun. Sayın Bakanlar, gelin buraya, Tekel işçileri nasıl yaşıyor bir görün, bir kez dinleyin onları. Onların kararlılıklarına şahit olun. Söz veriyorum, sizleri alkışlarla karşılayıp, alkışlarla göndereceğiz. Alkışlarız çünkü bizim amacımız bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek. Bizim amacımız, derdimizin anlaşılmasını sağlamak ve sorunu çözmek."
 
Eylemleri sürecince 4-C statüsünde yapılan iyileştirmeleri önemsediklerini, ancak kendi meselelerinin 4-C ile ilgili olmadığını belirten Kumlu, Tekel işçilerinin özlük haklarıyla birlikte kamu kuruluşlarına işçi statüsünde yerleştirilmesini istediklerini vurguladı.
 
"ÇOK BÜYÜK BİR EYLEM"
 Kumlu, bugün yapılan eylemin çok büyük bir eylem olduğunu, Tekel işçilerinin eylemi gibi Türkiye'de bir ilk olduğunu söyledi. Hükümete seslenen Kumlu, şöyle devam etti:
 
"Bu işi çözün. Tekel işçisinin çeteyle meteyle ilgisi yok. Tekel işçisinin eylemi siyasi değil, Tekel işçisinin eylemi hükümete karşı bir kampanya değil. Tekel işçisi ekmek mücadelesi veriyor. Tekel işçisi ölümü gösterip sıtmaya razı etmek isteyenlere ne ile cevap veriyor? Açlık greviyle. Tekel işçisi 'o sıtma sizin olsun, biz öleceğiz' diyor. Elbette kimse ölmesin. Tekel işçisi onurlu çalışma koşullarında sağlıklı bir şekilde yaşasın. Bu ne ile mümkün? Garabet 4-C statüsünün, 4-C ayıbının ortadan kaldırılmasıyla mümkün."
 
"4-C DİNAMİTİ BİR GÜN PATLAYACAKTI"
Türk-İş Genel Başkanı Kumlu, 4-C statüsünü eleştirerek, "4-C dinamiti bir gün patlayacaktı. Patlatan Tekel işçileri oldu" dedi. Kumlu, bugünkü eyleme destek veren işçi ve memur konfederasyonlarına, meslek örgütlerine teşekkür etti. Açıklamaya, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, konfederasyonlara bağlı sendikaların genel başkanları da katılarak, destek verdi. İşçiler açıklama sırasında çeşitli sloganlar atıldı.
 
2 İŞÇİ HASTANEYE KALDIRILDI
Bu arada, açıklama öncesinde Türk-İş Genel Merkezi önünde toplanan Tekel işçileriyle "yoklama" yapıldı. Tekel iş yerlerinin bulunduğu iller tek tek sayılırken, işçiler "burada" yanıtını verdi. Kumlu'nun açıklamayı yaptığı sırada genel merkez içinde açlık grevi yapan işçilerden 2'si fenalaşarak, sağlık görevlileri tarafından hastaneye kaldırıldı. "Daha önce alınan karara rağmen Memur-Sen ve Hek-İş'in mücadeleden çekildiğinin" ifade edilmesi üzerine, işçiler bu konfederasyonlara tepki gösterdi.

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.