Haberler


Türkel Minibaş anısına yapılan park 7 Martta açılıyor...
  • Yorumlar: 0
  • 06 Mart 2013 01:39
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2137
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Türkel Minibaş anısına yapılan park 7 Martta açılıyor...

0 0

Çankaya Belediyesi, Çukurambar’da yeşil koridora dönüştürerek, Dr. Füsun Sayek ve Prof. Dr. Türkan Saylan’ın adlarını yaşatmak üzere park yaptığı bölgede bir eğitimcinin anısını daha yaşatacak.

 

Çankaya Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında önemli bir parkın açılışını daha yapıyor. Çankaya Belediyesi’nce yapımı tamamlanan parkın 7 Mart’ta saat 16.00’da yapılacak açılışına Ankaralıları davet eden Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, “Yaşamını çocuklara ve bilimsel, çağdaş aydınlanma mücadelesine adayan bir eğitimci olan Prof. Dr. Türkel Minibaş’ın anısına yaptığımız parkı açıyoruz. Minibaş, kendini bilime ve insan yaşamına adamış Dr. Füsun Sayek ve Prof. Dr. Türkan Saylan adına yaptığımız parkların yanıbaşında yüreği insanlık için atan Çankayalıların gönlünde yaşamayı sürdürecek. 3 Aydın Kadın anısına yapılan parkların açılışında anıları için bir küçük forumu da park alanında sevenleri ile birlikte yapmak istiyoruz.” dedi.

 

100. Yıl girişindeki 1427 Cadde ve 441. Sokakın ayırdığı Füsun Sayek ve Türkan Saylan Parklarını birleştiren Türkel Minibaş Parkı, havuzları, çocuk oyun aletleri ile engelsiz olarak tasarlandı.

 

Parkın açılışında Türk Tabipleri Birliği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve 3 Aydın Kadının sevenleri yanısıra Prof. Dr. Türkel Minibaş'ın ailesi de hazır bulunacak.

 

-TÜRKEL MİNİBAŞ KİMDİR-

Çocukluğunda Muhsin Ertuğrul'un desteğiyle Fatih Şehir Tiyatrosu'na iki yıl oyunculuk yapan ve ilköğretiminin ardından AFS'den burs kazanarak, Los Angeles Pacific Palisades High School'da tamamladığı lise eğitiminin ardından 1971 yılında Türkiye'ye dönerek Marmara Üniversitesi, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun olan Minibaş, 1985 yılında İstanbul Üniversitesi'nde doktorasını yaptı. Üç yıl sonra doçent olan Türkel Minibaş, 1995 yılında Uluslararası İktisat alanında profesörlük elde etti. Kalkınma iktisadı ve tarım ekonomisi konularında önemli çalışmalar yaptı. İstanbul Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yapmasının yanı sıra, yine aynı okulun "Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde müdür yardımcılığı ile, Anadolu Üniversitesi AÖF İstanbul İl Koordinatörlüğü görevlerini de üstlenen Prof. Minibaş, birçok projeye imza attı. 1991 yılında 1. Ulusal Çocuk Kurultayı'nı düzenledi. 1995 yılından 1999'a kadar İMKB danışmanlığı yaptı. YKY ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı yayın komisyonunda görev alan Türkel Minibaş, ÇYDD Genel Başkan Yardımcılığını yürütmekteydi. Kadın ve çocuklar üzerine çeşitli çalışmalar yaptı. Çocukluğundan kalan tiyatro tutkusunu, Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde eğitmenlik yaparak sürdürdü.

 

“Her deli cesur olmaz, deliler korkak da olabilirler. Delilikte yaratıcılık, öteyi görebilmek vardır, ama cesur bir deli bunların hepsini bir araya getirerek analiz yapandır” diyen Minibaş, 1994 yılından itibaren Cumhuriyet gazetesi ve bianet.org haber sitesinde düzenli köşe yazıları yazmaya başladı. ‘Az gelişmiş Ülkelerde Kalkınmanın Finansman Politikaları ve Türkiye’, ‘Çağ Atlama Serüveni 1453-1980’, ‘Bu Kez Düşmanın Adı Terör’ adlı üç de kitabı bulunan Profesör Minibaş, Umut Çocukları Derneği, Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı, Türk Kültür Vakfı, Türkiye Avrupa Vakfı, Türk Çağ Vakfı, İstanbul Mülkiyeliler Vakfı, Sosyal Demokrasi Vakfı ve Bilim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği gibi çok sayıda sivil toplum kuruluş sürecinde yer alarak çalışmalar yaptı.

 

İstanbul 1953 doğumlu olan Minibaş, mide kanseri nedeniyle 6 Şubat 2009’da yaşamını yitirdi.

 

Kaynak: www.cayyoluhaberbulteni.com

Haber Detayı: www.cayyoluhaberbulteni.com/CayyoluHaberDetaylari.asp?ID=5804

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.