Haberler


TURKUAZ VADİSİ DÖKÜLÜYOR!
  • Yorumlar: 0
  • 30 Eylül 2012 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 6430
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

TURKUAZ VADİSİ DÖKÜLÜYOR!

9 25

HASARLI ÇATILAR İÇİN BAŞVURU - Sn. Ada Başkanları ve Blok Temsilcileri; “…….. Proje’nin yetkili elemanları ile hasarlı çatıların  durumu görüşülmüş olup, firmanın gönderdiği ustalar 61458/3 adada bulunan bloklarda inceleme yapmaya başlamışlardır.”

Elektrik sayaçlarının değişimi -  Değerli Sakinlerimiz, son iki haftadır ENERJİSA tarafından vadide bulunan bazı konutlar ile ortak alanların elektrik sayaçları arızalı olduğu ve eksik okuma yaptığı gerekçesi ile değiştirilmektedir.

ASANSÖRLER - Sitemizde 128 blokta bulunan asansörlerle ilgili olarak “Makine Mühendisleri Odası” tarafından yapılan  denetimler sonucunda hazırlanan ve yönetimimize iletilen tüm raporlarda; asansörlerin tamamında standartlarda olması gereken imalatların ya hiç olmadığı yada standarda belirtilen özelliklerde olmadığı  bu nedenle  de  maalesef  kullanıma uygunsuz  bulunmuş olduğu görülmüştür.”

Üç ayrı konuda, üç bildiri. Site üst yönetiminin internet sitesinden yayınlanmış. Bu yerleşim biriminde işler yolunda gitmiyor.

Burası neresi mi? Eskişehir Yolu 29. km’deki Turkuaz Vadisi Konutları. TOKİ’den şikayetçi olmayan yok!

Yani T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin buradan ev alanlara bir zamanlar allayıp pullayıp sattığı daireler adeta dökülüyor. Asansörler, sayaçlar, çatılar, oluklar gördüğümüz kadarıyla birkaç yıl içinde tamamıyla deforme olmuş.

Parkların durumu ise içler acısı. Turkuaz Parkı’nda kurumadık çam kalmamış. Parkın içindeki keçinin ayakları, boynuzu kopmuş. Bakınca insanın ağlayası geliyor. Turkuaz Parkı’nın tabelasında “Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı – 2011 yazısı imza gibi. Çarşıdaki çok kıymetli mavi ladinler bile kurumuş gitmiş. Gür çamların yer aldığı bir bölümün altı çöplük halinde. Yıllardır kimse dokunmamış bu çöplere. Kırılmış sandalye, su şişeleri, kağıtlar, teneke içecek kapları orada burada…

Turkuaz Vadisinin zirvesinden üç havuzla aşağı bağlanan kocaman bir park var ortada. Oraya çıktığımızda artık isyan noktasına geldik. Havuzun kaplamaları yerlerinden çıkıp düşmüş, Ankara taşlarının çoğu parçalanmış. Çim var ama kurumuş, sararmış diyemiyoruz, kahverengi artık iyice hakim olmuş. Belediye bir görevli vermiş, o da bir siyasetçinin akrabası mıymış, parkın bakımını yapamıyormuş. Buradaki istinat duvarlarında kullanılan çimentoları elinize alıp rahatlıkla ufalayabilirsiniz; kuma sanki hiç çimento katılmamış gibi görünüyor.

Yönetim var ama, onların da sakinlerden pek farklarının olmadığı izlenimi uyandı bizde.

İyice zirveye çıkıp bir genel fotoğraf çekmek istedik. Çıktığımız noktada bulgur gibi olmuş zemin taşlarıyla karşılaştık. Yeniliyorlarmış. “Geldiğimizden bu yana ikinci kez yapılıyor bu yol” dediler.

Turkuaz Vadisi’nin iki marketi var. Aynı firmanın marketinin biri “küçük” diğeri “büyük” olarak anılıyor. Market arabalarının alınmaması için olsa gerek, marketin çıkışı büyük saksılarla kapatılmış. Alışveriş ediyorsunuz, ama satın aldıklarınızı market arabasıyla otomobilinize kadar götürme şansınız yok! Alışveriş yapanlar marketin poşetleri bile sayarak verdiğinden şikayet ediyorlar. İçi tıka basa dolu poşetler, taşırken yırtılıyormuş. Eh ne de olsa rekabet olmayınca ortaya çıkan durum da böyle olacak tabii…

Küçük marketin yakınındaki tuvaletinin halini dinlerken midemiz kalktı, görmeye gitmedik.

Genel manzara böyle; izlenimimiz, gezdiğimiz Turkuaz Vadisi maalesef dökülüyor…

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.