Haberler


TEPKİLERİN ARDI KESİLMİYOR
  • Yorumlar: 0
  • 08 Ocak 2013 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2366
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

TEPKİLERİN ARDI KESİLMİYOR

0 0

Ankara İl Yönetiminin dünkü toplantısında CHP Yenimahalle İlçe Örgütünü görevden alması bugün gazetelerin web sayfalarının ana noktasında yer aldı. CHP’de daha önce görülmeyen bu tür davranışın parti içinde çeşitli eleştirilere yol açması beklenen bir durumdu. Bir yanda haksız bir uygulama, diğer yanda ise bu haksızlığa karşı parti içindeki grupların, üyelerin, insanların, demokrat olanların bir araya gelmesini sağladı. Tepkiler aynı noktada odaklandı; bu karara karşı kol kola girildi.

Çarşamba günü CHP MYK toplanacak ve Ankara İl Başkanlığı’nın aldığı bu kararı değerlendirecek ve ya üyelerin ilçe seçimlerinde almış olduğu kararı destekleyecek ya da il örgütünün aldığı antidemokratik kararı onaylayacak.

Ve bu noktada keskin bir viraj yaşanacak.

Ardından da toplu istifalar gündeme gelecek gibi bir görüntü hakim.

Çünkü parti içindeki hesaplaşma o kadarla kalmayacak. İl Başkanı bu kararı alırken bazı disiplin suçlarının gündeme geleceğini de söylemiş bulunuyor.

Bu arada www.cayyolum.com tepkilerin odak noktası oldu. Tepkiler çığ gibi yağıyor.  Herkes nelerin nasıl olduğunu görüyor ve tepkisini ortaya koyuyor.

CHP Genel Merkez Yönetimi alacağı kararla önümüzdeki yerel seçimlerde halk için çalışanlarla rant için çalışanların ayrımını yapmış olacak.

Bize ulaşan tepkiler ise şöyle;

Yapılan bu işlem bir diyet ödemesi midir?

Ankara İl Başkanlığı Yönetim Kurulu’nun CHP Yenimahalle İlçe Yönetim Kurulu’nu görevden alma kararı anti demokratik bir uygulama olduğu görüşündeyim. Seçimle gelen, seçimle gider diyorum. Bu karar Ankara İl Başkanlığı için kara bir lekedir. İl Başkanını ve ekibini alır gider, bu yükün altından kalkamazlar. CHP Genel Merkezinin Yenimahalle Belediyesinden kimlere ihale verildiği özenle araştırılmalıdır. Yoksa bu işlem bir diyet ödemesi  midir? CHP Genel Merkezi vereceği kararla kimden yana olduğu açıklıkla ortaya çıkacağından bunu da başta delegeler ve seçmenler değerlendirecektir. Artık seçilenin seçimle gitmesini önemsemeliyiz ve uygulamalıyız...

Nejad KUMBASAR

Yakıştı mı?

CHP Ankara İl Başkanlığı Yönetim Kurulu CHP Yenimahalle İlçe Yönetim Kurulu'nu görevden almıştır. Seçimle gelen seçimle gider, Sosyal Demokrat bir partide antidemokrat bir uygulama ile seçimle iş başına gelenleri almak etik midir? Delegenin oylarını bir çırpıda nasıl silip atabiliyorsunuz, Zeki Bey size bu yakıştı mı? Bundan böyle Demokrasiyi neyle savunacaksınız?

Mehmet Gürer

Birileri partinin ipini çekiyor!

Seçilmiş yönetimleri görevden almak kapitalistlerin işidir; para gücü her önüne gelene değer biçer ve alır. CHP Ankara il başkanı Yenimahalle ilçe başkanını sırf belediye başkanının isteği ile görevden nihayet aldı. Önce ilçe yöneticilerine CHP kültüründe olmayan çirkin tekliflerle istifaları istendi ama Yenimahalle ilçe yöneticileri dik durarak buna geçit vermediler. Ancak belediye başkanı yine durmadı il başkanına baskıyı artırınca il başkanı aldığı emri yerine getirmek zorunda kaldı. Tıpkı CHP Yenimahalle belediye meclisinden istifa etmeye zorlanan ve istifa eden meclis üyeleri gibi. Birileri Partinin ipini çekiyorlar genel başkan bunu görmüyorsa HELVA yapma zamanı gelmiş demek…

Y. A. K.

Aferin sana!

CHP, MYK Şayet anlaşmalı bir görevden alma değilse, Zeki Alçın'ın kararını reddetmeli ve bu il başkanı derhal istifa etmelidir.
Göreve geldiğinden beri, başarısız bir çizgisinin olduğu zaten malumdur. Bu akıl ve demokrasi dışı karara imza atmış olması da başarısızlığına tüy dikmiştir.
CHP böyle yıllardır, bütün kariyeri fi tarihinde gençlik kolu başkanlığı yapmak olan adamları nereden bulur acaba.
Düşünebiliyor musunuz, seçimlere az bir süre kalmış, AKP İzmiri almanın hesaplarını yaparken, burada bir il başkanı seçilmiş örgütü fesh ederek, seçim bölgesinin çoğunluğunu partinin karşısına alıyor.
Aferin sana!
CHP bu Yenimahalle işine ciddi bir neşter vurmalıdır. Her sene örgüt görevden alınarak nereye varılabilir. olsa olsa seçim kaybedilir. ki olacak olan odur.
Yanarım, yanarım da şu AKP yasa çıkartıp, başarısız Yenimahalle Belediyesini kahraman yapmıştır ona  yanarım.
Bak biz ne kadar başarılıyız ki, AKP yasa çıkartıp bizi bölerek seçim  kazanmaya çalışmaktadır deme fırsatını onlara vermiştir.
Halbuki o yasa olmasa, boylarının ölçüsünü seçimlerde alacaklardı.
Şimdi kahraman oldular. Kadere bak!!!
Ama kimse boşa yorulmasın. Sonları yine değişmeyecektir..
Bu çoktan hak edildi.
Çayyolu artık Çankayalı...
Güle, güle Yenimahalle...

Zekiye Zeki

Siz kimsiniz?

CHP güya değişti, artık bu örgüt fesihleri filan tarih oldu, derken; Ankara İl Başkanı ve yönetimi, seçimle göreve gelen Yenimahalle İlçe Yönetimini feshetti iyi mi?
Aslan demokratlık demek ki böyle bir şey.
Ne güzel, birileri demokratik seçimleri kazansın gelsin, sen gel feshet.
Bunun darbeden ne farkı var.
Ne yapmış bu Yenimahalle örgütü de feshediyorsunuz?.
Siz kimsiniz?
Bu davranış karşısında esas genel merkez Ankara il örgütünü feshetmeli.
Yenimahalleyi feshetmenin arkasında ne hesaplar olduğunu, gerekçesini mutlaka kamuoyuna açıklamalı.
Ne zor değil mi demokrat olmak, halkın iradesine saygılı olmak?
Vay CHP vay, daha demokratlık konusunda alacağın çok yol var. Tabii önce bunun için niyet etmelisin.

                                                                       Vatandaş

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.