Haberler


TEKEL işçileri yola çıktı, Valilik uyardı
  • Yorumlar: 0
  • 31 Mart 2010 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2134
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

TEKEL işçileri yola çıktı, Valilik uyardı

0 0

Bitlis ve Muş'taki TEKEL işçilerinin, Ankara'ya gitmek üzere yola çıktığı bildirildi.

Tek-Gıda İş Sendikası Bitlis Şube Başkanı Can Murat Yenisöz, Bitlis ve Muş'ta çalışan yaklaşık 150 TEKEL çalışanının, Ankara'ya gitmek üzere yola çıktığını söyledi. Yarın sabah Ankara'da olacaklarını belirten Yenisöz, şöyle konuştu:

''Yarın sabah Türk-İş binasının önünde olacağız. Öncelikle Türk-İş'e gideceğiz ve eyleme başlayacağız. Yola çıkmadan önce Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından arandık. Bize Ankara'da sadece Abdi İpekçi Parkı'na gidebileceğimizi söylediler. Türk-İş'in bulunduğu Sakarya Caddesi'ne giremeyeceğimizi ve bizi oraya almayacaklarını ifade ettiler. Ancak bizi 17 Aralıkta Abdi İpekçi Parkı'ndan orantısız güç kullanarak çok kötü kovmuşlardı. Şimdi bizi bu parkta istiyorlar.''

TEKEL işçilerinin 1 Nisan'da ve sonrasında mücadeleye devam edeceğini dile getiren Yenisöz, bu konuda işçilerin ve kendilerinin kararlı olduğunu sözlerine ekledi.

Ankara Valiliğ'nden uyarı
Ankara Valiliği TEKEL işçilerinin yarın yapacağı bir günlük oturma eylemi ve 2 Nisan'da yapılacak kitlesel basın açıklamasının kanunsuz toplantı ve gösteri yürüyüşü olacağını duyurdu.

Ankara Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, TEKEL işçilerinin 4/C statüsüne aktarılmayı protesto etmek için 1 Nisan günü Türk-İş Genel Merkezi çevresinde yapacağı oturma eyleminin ve devamında 2 Nisan günü saat 11.00'de yapılacak kitlesel basın açıklamasının kanuna aykırı olduğu bildirildi. Valilik, toplantı ve gösteri yapılacak yerlerin kanunla belirlendiğini ifade ederek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Eylem yapılacak yerin iş merkezlerinin ve dershanelerin olduğu, halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerden olması sebebiyle kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne müsaade edilmeyecektir. Yasal olmayan bu eyleme teşebbüs edilmesi durumunda meydana gelebilecek olaylardan ve doğabilecek zararlardan, sendika yetkilileri, eylemi organize edenler ve eyleme katılanlar sorumlu olacağı gibi ilgililer hakkında gerekli yasal işlem yapılacaktır."

Ayrıca Valilik, tertip heyeti oluşturularak Valiliğe bildirimde bulunulması ve yasal miting alanlarından birisinin talep edilmesi halinde talebi değerlendirecekelerini bildirdi.

Türkel: Konfederasyonumuza gelirken Valilik'ten izin almayız
TEKGIDA-İŞ Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, TEKEL işçilerinin konfederasyonuna gelmek için Valilik'ten izin almayacağını söyleyerek, "Biz eylem yapmıyoruz, miting yapmıyoruz. Konfederasyonumuza geliyoruz" dedi.

Türkel, "İnsanlar konfederasyonuna gelirken Vali Bey'den izin mi isteniyor. TEKEL işçileri konfederasyonnunu ziyarete geliyor" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşçiler konfederasyonun misafiri olacaklar. Açıklamamızı yapıp dağılıp gideceğiz. Bizim valilikten izin almamız gerekmez. Bundan önce de buraya yüzlerce binlerce insan geldi. Günlerce aylarca kaldı. Hangisi izin aldı. Konfederasyona gelirken, izin diye bir şey var mı? Ben konfederasyonuma gelirken valilikten izin almam. Kesinlikle almam bunun suç olduğunu da hiçbir koşulda bize anlatamazlar. Burası demokratik bir ülke, orası işçilerin konfederasyonu, konfederasyonumuza gelirken de hiç kimseden izin almayız. Biz eylem yapmaya gelmiyoruz. Konfederasyonumuza gelip biz buradaki süreci ertesi gün de eylemlilik sürecini kamuoyuyla paylaşıp, ayrılacağız. Vali Bey'in geçen seferki gibi bir bardak suda fırtına kopurmaya çalışması şiddete yönelmesi insanların kendi konfederasyonuna gelirken engellenmesini de takdirini kamuoyuna bırakıyoruz. Bizim yapabilecek fazla bir şeyimiz yok."

"Türk-İş Genel Merkezi önünde oturma eylemi yapılmayacak mı" sorusuna Türkel, şöyle yanıt verdi: "İnsanlar orada ayakta duracak değil herhalde. Türk-İş'in önünde otururlar herhalde. Gidecek yeri olmayan, yatacak yeri olmayan ne yapacak?"

Cumhuriyet  

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.