Haberler


Sorun yumağı Park Caddesi
  • Yorumlar: 0
  • 29 Eylül 2010 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 749
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Sorun yumağı Park Caddesi

0 0

Ata Bilge Sitesi’nin eski yöneticisi Mustafa Turhan, Park Caddesi’nden şikayetçi. Buradaki hemen her villanın konut olarak yapıldığını, ancak geçen zaman içinde buraların hepsinin işyeri olarak açıldığını, bu nedenle de Park Caddesi civarındaki konutlarda yaşayanlarda huzurun zerresinin kalmamasından şikayetçi.

Mustafa Bey, “ANKARA’nın en gözde semti olduğu ileri sürülen Çayyolu’nda bulunan Park Caddesi, nasıl bir ihtiyaçtan kaynaklanıyorsa, bazı çevrelerce ite-kaka ve büyük bir zorlamayla, Arjantin, Tunalı Hilmi ve Bahçeli 7. Cadde’ye alternatif olarak gösterilerek ünlü markaların bulunduğu bir eğlence merkeziymiş gibi lanse edilmeye çalışılıyor. Oysa ki yolu düşüp gelenler delik-deşik yamalı yolları, sanayi sitesi görünümünde bir çoğu boş durumda olan, konut olarak yapıldığı halde işyeri olarak kiraya verilmeye çalışılan sözde dükkanları, caddeye bağlanan toprak ara yollardan kalkan toz bulutlarını, ot bürümüş derme çatma kaldırımları, yol boyunca park edilen araçlardan allak bullak olan trafiği ve marka denilen işletme sayısının bir elin parmakları kadar bile olmadığını görüp, şaşırıp kalmaktadır.” diyor.

Bölgede gürültünün had safhada olduğunu belirten Turhan; “Park Caddesi ve çevresinde ikamet eden çevre sakinleri ise birkaç işletmenin ruhsatsız olarak yaptığı yüksek sesli müzik yayınından ve buralara gelen müşterilerin, özellikle geç saatlerde dağılırken, bağırıp-çağırmak, korna çalmak, hatta araçlardan inip sokak ortasında oynamak şeklindeki taşkınlıklarından bıkmış, yılmış durumda” olduğunu söylüyor.

Çöplere atılan yiyecek artıklarının çevredeki başıboş köpeklere davetiye çıkardığını belirten Turhan, “Gece geç saatlerden sonra da meydan başı boş sokak köpeklerine kalmakta, büyük olasılıkla eğlence mekanlarının çöplerini paylaşmaya çalışan hayvanların havlamaları koro halinde saatlerce devam etmekte, uyumak ve istirahat etmek imkansız hale gelmektedir. Kuşkusuz bu hayvanların yarattığı tehlike de işin cabasıdır.” diyor.

Belediyeden de şikayetçi olan Mustafa Bey şunları söylüyor, “Üzücü olan ise, iş başına gelmesinde Çayyolu’nda yaşayanların büyük payı olduğu Yenimahalle Belediyesi’ne yapılan şikayetlerin, hiçbir şeyi değiştirmemesi ve maalesef uzun süre sonuçsuz kalmasıdır. Yenimahalle Belediyesi’nin, yüzlerce konutun bulunduğu ve binlerce insanın yaşadığı bir alanda, açık ve yarı açık işletmelere sabahın 04.00’üne kadar canlı müzik izni vermesi akıl alır gibi değildir. Park Caddesi, ne bir turizm bölgesidir, ne de fuar alanıdır. Eski tabirle meskun mahaldir. Dolayısıyla, belediyenin ve ilgili diğer mercilerin öncelikli görevi buradaki halkın huzur ve sükununun sağlanması olmalıdır. Zaman zaman denetimler yapılsa da ruhsatsız işletmeler cüzi para cezaları ödeyip, yasalara aykırı müzik yayınlarıyla çevreyi rahatsız etmeye devam etmiş, yani açıkçası bu işletmeler, cezamı öderim, aynı suçu bir daha işlerim, demiş, yetkili merciler de bu duruma uzun süre sessiz kalmışlardır. Ta ki, şikayetlerin artması üzerine belediye, Ağustos ayının ikinci yarısı başlarken bu işletmelerin kapanış saatlerinin 24.00’e çekildiğini, çevreyi rahatsız edecek şekilde müzik yayını yapan olursa ruhsatını iptal edeceğini beyan etmiş, Park Caddesi sakinlerine bütün yaz sıkıntı yaşattıktan sonra geç ve yetersiz de olsa bir adım atabilmiştir.

Teftiş Kurulu Başkanlığından emekli Mustafa Turhan, bu konuların yasal boyutunu da inceliyor; “4.6.2010 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiş olan, Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği’nin 24. maddesinde ve bunun uygulanmasına ait 2010/10 sayılı genelgede hassas kullanım alanı olarak kabul edilen konut bölgelerinde, açık ve yarı açık eğlence yerlerine canlı müzik izni verilemeyeceği ve yine bu alanlarda, açık ve yarı açık eğlence yerleri kurulmasına izin verilmeyeceği, kesin olarak belirtilmişken, başta Yenimahalle Belediyesi olmak üzere ilgililerin, isteseler bir günde çözebilecekleri bu duruma seyirci kalmasını anlamak ve kabullenmek mümkün değildir. Köklü çözüm, çevresel gürültü ile ilgili bu yönetmelik ile imar yönetmeliğinin eksiksiz ve tavizsiz uygulanması ile eğlence yerlerinin iyi bir ses yapıtımı yapılmış kapalı mekanlarda açılmasının sağlanmasıdır.” şeklinde konuşuyor.

Çayyolu Haber Bülteni

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.