Haberler


Serpil Barutçu ile Söyleşi
  • Yorumlar: 0
  • 10 Haziran 2006 13:28
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2094
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Serpil Barutçu ile Söyleşi

0 0

Eğer böyle düşünüyorsanız bu yazımızı dikkate okumanızı öneririz size. İster lise bitirmiş olun ister üniversite hatta belli bir sektörde alaylı yetişmiş bile olabilirsiniz. Herkes için mesleği veya ilgi duyduğu alanda mesleki eğitimini belgeleyen bir eğitim sertifikası almak mümkün.Yeter ki sizi iyi yönlendireceğine inandığınız güvenilir kaynaklarla doğru bilgiye ulaşın. Size İngiltere'de sertifika programlarını öneriyoruz.... Daha önce hiç ilgilendiniz mi bilmiyorum ama yurtdışındaki eğitim maliyetlerini düşündükçe pek çok gencimizin bu hedeften vazgeçer gibi olduğuna tanık oluyoruz. Hiçbir şey çözümsüz değildir. Biz sizin için de çareler olduğunu söylüyor ve sertifika programları hakkında daha çok bilgilenmenizi öneriyoruz. Çünkü daha ekonomik...kısa sürede...ancak master kadar geçerli. Eğitim süresi nedir? Lisans Eğitiminin en az üç yıl yüksek lisansın ise en az bir yıl olduğunu düşünürsek sertifika programlarının hem zaman hem de ekonomik açıdan ne kadar karlı olduğunu görmemek mümkün değildir. Sertifika programları şartlarınıza uygun olarak ayarlanabilen 4 haftalıktan başlayarak 2 yıla kadar uzayabilen programlardır. Çoğu kez tercih edilen süre ise 24 haftalık programlar olmaktadır. Ayrıca birçok okul sertifika programları sonrası bir şirkette staj yapma olanağı bulabileceğinizden bu zaman dilimi çerçevesinde kendinizi geliştirip iş yaşamına atılabilir kariyerinizde de hızla yükselme olanağı bulursunuz. Hatta sertifika programları için Master yapmaya zamanı ve maddi olanakları yeterli olamayanlara önemle tavsiye edebileceğimiz programlardır diyebiliriz.

Bu programlara katılabilmek için hangi İngilizce düzeyinde olmam gerekir?
Okuduğunuzu ve dinlediğinizi iyi ve doğru anlamak yeterli olacaktır.Bu da aşağı yukarı upper intermediate düzeyi demektir.Ancak mesleki terminoloji ile karşılaşacağınızı da unutmamak gerekir.Zaten bir üniversite mezunu iseniz nasıl ki oto ehliyetine ihtiyaç duyarsınız aynı oranda da Toefl belgeniz portföyünüz de dolaşmanız en doğrusu olacaktır.Çünkü artık sizde çok iyi biliyorsunuz ki ne oto ehliyetsiz ne de Toefl sız üniversite mezunu kabullenmek zor.Bizi bunlara çağımızın gereksinimleri zorluyor. 

Hangi sertifika programı benim için en doğrusudur?
Bu programlar halen sürdürmekte olduğunuz kendi iş alanınızda ek bilgi sahibi olmak bilgi ve deneyimlerinize katkıda bulunmak ya da bu alanda terminolojik dil bilgisine (yabancı dil) ihtiyaç duyulduğunda çok yararlı olabildiği gibi yeni mezun öğrenciler için de vazgeçilmez programlardır.Turizm sektöründen tutun hukuk tasarım ekonomi işletme ve finans moda tasarım ayrıca bilgisayar programlarında sektörün ihtiyaç duyduğu oranda teknik eğitimi alabildiğiniz hem ekonomik hem de kısa süreli programlardır. Kısaca size uygun program bulmak okadar da zor değil.Bu konuda uzman personelimiz size en doğru olanı seçmekte yardımcı olacaktır. 

Hangi ülkede sertifika programı almam doğru olur?
Programın sürdürüleceği ülke bölge ve okulun belirlenmesi de son derece önemlidir. Bu nedenle de eğer siz bir araştırma yapamıyorsanız mutlaka bir uzman görüşüne başvurunuz.Bu konuda sizden önce pek çok kişiye yardım edebilen profesyonellere danışırken hem zaman kaybından hem maddi külfetten hatta manevi kayıplara uğramaktan kurtulmuş olursunuz.Bu alanda size önerebileceğimiz ülkelerin başında İngiltere gelmektedir. Çünkü İngiltere yüksek ve ileri eğitimdeki program çeşitliliğini gözardı etmek mümkün değildir. 
Ucuz ve rahat konaklama bulabilir miyim? 
Kolay Ders sizin için en uygun sertifika programlarını hazırlarken yine bütçenize uygun konaklama ve sosyal yaşamınızı güven içinde sürdürebileceğiniz fırsatlar da sunmak ister. Bu nedenle yurtdışında geçireceğiniz ilk günler için aile yanı konaklamalar sizin, ülkenin günlük yaşamdaki farklılıkları kısa sürede gözlemlemeniz açısından çok yararlı olacaktır.

Sorularınız için;
serpil@kolayders.com

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.