Haberler


Şahinevler Sitesi, yargısal süreç için düğmeye bastı.
  • Yorumlar: 0
  • 11 Mart 2009 13:35
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2272
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Şahinevler Sitesi, yargısal süreç için düğmeye bastı.

0 0

MEV İlköğretim Okulu’nun altındaki hafriyat kazısı nedeniyle topraktaki kayma üzerine aynı tehlike altında bulunan Şahinevler yönetimi bir araya gelerek hukuki süreç başlatma kararı aldılar. Şahinevler Sitesinde yayınlanan bildiri aynen aşağıya alınmıştır.

Sayın Komşularımız,
Sitemiz (Şahin sitesi) önünden geçen yol ile Eskişehiryolu arasında ve Köksal Toptan Lisesi karşısında kısa bir süre önce hafriyat yapılarak inşaata başlanmıştır.

05.02.2009 Günü gerekli önlemlerin alınmamış olması nedeniyle inşaat ile okul arasında kalan yol bölümünde kayma ve çatlaklar oluşmuştur. Şu anda tesviye yapılarak bu durum giderilmiş gibi görülmektedir.

Bu gelişmeden sonra yapılan araştırma;imar planının değiştirilerek inşaatın önceki imar planında yeşil alan olarak görülen bölüme kaydırıldığını ve Eskişehir Yoluna yaklaştırıldığını ve bu suretle Migros karşısında başlayan ağaçlandırma alanının küçültüldüğünü göstermiştir. Diğer yandan söz konusu plaza inşaatı ile Beyaz Gül sitesi arasında kalan bölümde de ağaçlandırma alanına doğru kaydırma yapılarak yeni inşaatlar yapılması olasılığı bulunmaktadır.

Bu gelişmeler sonucu Çayyolu’nun en uygun yoğunluğa ve önemli miktarda yeşil alan sahip bölümlerinden biri olan semtimizin hem yoğunluğunun aşırı bir şekilde artması, hem yeşil alanın azalması ve hem de aşırı bir trafik yüküne uğraması ve bu suretle okuldaki öğrencilerin de risk altında olması söz konusudur. Ayrıca şu anda bile yetersiz olan alt yapı da giderek daha yetersiz hale gelecektir.

Gordion’daki durum...
Bilindiği gibi olun devamında yapılan Gordion iş merkezi ve konutlar Ankaralılar Caddesi ile tepe arasındaki yeşil alanı yok etmiş ve çok çirkin bir görüntüye ve aşırı yoğunluğa neden olmuştur. O konudaki yargı süreci devam etmektedir. Bilindiği gibi Beyaz Gül Sitesi ile Birlik kent sitesi arasındaki Tp 855 sayılı yeşil alanda da plan değişikliği ile yapılaşmaya açılmak istenmiş ve bu değişiklik bir kısım semt sakinlerinin girişimi ile idari yargı tarafından iptal edilmiştir. Her iki olayda da yapılan plan değişikliklerinin Çayyolu Toplu Konut alanının tümünü kapsayan planlama esaslarına, şehircilik ilkelerine ve imar kurallarına aykırı olduğu,Yapılan işlemin rant sağlamaya yönelik olduğu yapıldığı keşiflerde uzman bilirkişilerce tespit edilmiş ve idare mahkemelerince hükme bağlanmıştır. Bu son plan değişikliği de emsal kararlara göre iptale mahkum bulunmaktadır.

Bu durum üzerine Şahin sitesi yönetimi, blok yöneticilerinin ve bir kısım kat maliklerinin katılımı ile aynı gün akşamı toplanarak; söz konusu plan değişikliğinin iptali ve inşaatın durdurulması için gerekli yasal işlemlerin site yönetimi ve aşağıda imzaları bulunan komisyonca başlatılmasına Avukatlık görevinin Av.A.Tayyar Selçuk tarafından yürütülmesine karar verilmiştir. Davaya hem Şahin sitesinden ve hem de Beyaz Gül ve Birlikkent sitesinde olanaklar ölçüsünde çok sayıda bağımsız bölüm malikinin vekalet vererek katılması da gerekli ve yararlı bulunmaktadır. Bu nedenle durum; anılan sitelerin sakinleri ile Çayyolu’ndaki sivil toplum kuruluşlarına da duyurulacaktır (Vekaletnamelerin topluca çıkartılması organize edilecek ve bu suretle vekalet verenlerin daha az harç ödemeleri sağlanacaktır).

Ayrıca Şahin sitesi girişi Belediyenin imar planı ve inşaat projelerinin onaylanmasında Yaptığı hizmet kusuru nedeniyle 5 metre genişliğindeki y aya yolunda bulunmakta ve bu durum hem imar kurallarına aykırı olduğu gibi hem de araçlar ve yayalar için hayati tehlike içermektedir. Bu nedenle de öncelikle tadilat projesi hazırlanarak yolun fen ve imar kurallarına uygun hale getirilmesi için gerekli idari girişimlerin yapılması ve gerekirse yasal yollara başvurulması karara bağlanmıştır.

Bilgilerinize saygı ile sunar, ivedilikle aşağıda isimleri bulunan komisyon üyeleri ile iletişim kurmanızı dileriz.

Erdoğan Balcıoğlu (Site Yöneticisi)
Sevinç Tosun (F Blok Yön.)
Muharrem Erol (B. Blok Yön.)
Tayyar Selçuk (F Blok kat maliki)

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.