Haberler


ŞAŞKIN
  • Yorumlar: 0
  • 17 Kasım 2012 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2237
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

ŞAŞKIN

0 0

Şaşkınlık zor iştir!

İnsan bir şeyi kerhen yapmak durumunda kalıp da, hiçbir şey yapmadan yapmış gibi görünmek istediğinde dozu iyice artar.

El ayak birbirine dolaşır, atılan her adım yeni bir şaşkınlık nedeni olur!

Bir o yana, bir bu yana yatılır!

Lakin şaşkınlık, kader de değildir, şaşırmamak için doğru ve bilinçli davranmak yeterlidir.

Tek ilacı budur!

Bu ilacı kullanmayanların ise şaşkınlıktan kurtulmaları mümkün değildir.

Bu duruma en tipik örnek, şu “bizim” platformdur.

Daha dün 13 Kasım’ da Çayyolu’nun  Yenimahalle’den alınıp Çankaya’ya bağlanması konusunda, muhtarlar ve dernek başkanlarıyla bir toplantı yapmış ve bu toplantı sonrasında sitesinde, “Çayyolu’nun ilçe olması konusunda çizilecek yol haritası doğrultusunda harekete geçilerek, hedefe doğru atılacak adımların en kısa sürede hayata geçirilmesine oy birliği ile karar verildi.” Duyurusunu yayınlamış,

Bugünse sitesinde, “Çayyolu Platformu tarafından verilen uzun mücadeleyi hiçe sayan ve en önemlisi halkın taleplerini gözönüne almayan bu uygulamayı onaylamadığımızı ifade ediyor ve sizlerin değerli görüşlerine ihtiyaç duyuyoruz. Bu amaçla yapılacak  katılımlı toplantıya bekliyoruz. Görüş ve önerileriniz bizlere yol gösterici olacaktır.” İfadeleriyle 17 Kasım gününde yapılacak yeni bir toplantı duyurusunda bulunmuştur.

Kısacası, dün, Çayyolu’nun ilçe olması için atılacak adımların en kısa sürede hayata geçirilmesine,oybirliğiyle karar veren platform, ne olduysa bugün, kendilerine yol gösterecek “görüş ve öneriler” almaya gereksinim duymuştur.

Bu, “şaşkınlık” değilse nedir?

Hele bunu, zaten kuruluş ve varoluş amacı Çayyolu’nu ilçe yapmak olan bir örgütlenme yapıyorsa, içinde bulunulan durumu tanımlamak için “şaşkınlık” sözünün yeterli bile olmayacağı açık değil midir?

Amacı Çayyolu’nu ilçe yapmak olanların, bu konuda atılacak adımları çok önceden belirlemiş ve atmaya başlamış olması, görüş almaktan ziyade, yol gösteren konumunda bulunması gerekir.

Aksi halde, önce ilçe olmak için atılacak adımların en kısa sürede hayata geçirilmesine karar verenlerin, daha sonra “herkesin görüş ve önerilerine” ihtiyaç duyması, “demokratik bir açılımın” değil, ola, olsa bu kararı “tavsatmanın”, “zamana yaymanın” ve nihayet “ipe un sermenin”“u dönüşü” yapmanın göstergesi olabilir.

Nitekim, geçmişten bu güne kadar sergilenen tutum ve davranışlar da, zaten bunun böyle olacağına işaret etmektedir.

Ki, platform yöneticilerinin bugün Yenimahalle Belediye Başkanını ziyaret ederek, “Yenimahalle'den ayrılmak istemediklerini” dile getirmiş olması,

Platform başkanının, “Çayyolu halkı, Yenimahalle sınırları içindeyken hizmet alıyordu. Şimdi başka belediyelerin sınırlarına dahil edildik. O belediyenin bizim bölgemize hizmet vermek için gerekli altyapısı, makine parkı var mı, halk ne istiyor bakılmadı.”demesi,

“…bu uygulamayı geri çektirmek için tepkilerini dile getireceklerini ve yasal haklarını savunacaklarını dile getirerek, bu amaçla afişler hazırladıklarını, sosyal medya ve e-posta aracılığıyla ilgili makamlara ulaşacaklarını; gerekirse yürüyüşlerle de bu tepkilerini çoğaltacaklarını” söylemesi,

Bu tespiti doğrulamanın ötesinde, ilk toplantıda, Çayyolu’nun ilçe olması için adım atmaya karar almış görünseler de, bunun gerçek niyetleri olmadığının, aslında ilçe olmak doğrultuda adım atmayacaklarının kanıtı mahiyetindedir.

Kısacası, adeta “şaşkınlığın” belgesidir!

Şaşıranlarınsa, halka önderlik yapmaları gibi bir "misyona" sahip olmaları ne yazık ki mümkün değildir.

Yenimahalle Belediye Başkanını son ziyaretlerinden sonra, Platform gerçeği artık iyice görülmüştür.
"Tatlı su balıkları."
Çayyolu'nun ilçe olmasının filan umurlarında olmadığı,
Belediyeyi kim kazanırsa kazansın, düzenlerinin devam etmesini, ucuz kiralarla belediyenin binalarında oturmayı, belediyenin desteği ve himayesinde "etkinlik" adı altına "sosyalleşmeyi” yeterli buldukları anlaşılmıştır.
Bu gerçeği görmeyenler, sadece görmek istemeyenlerdir.
Kendileri bilir!.
Çayyolu İnisiyatifi Gurubu halka bunu da anlatmalıdır.
Çünkü artık Çayyolu halkının lideridir.
Liderlerin görevlerinden birisi de halkı doğru bilgilendirmektir.
Yolları açık olsun!

Şaşkınlar seyrede dursun!

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.