Haberler


SABİT TELEFONLAR TARİH OLUYOR
  • Yorumlar: 0
  • 27 Eylül 2011 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2051
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

SABİT TELEFONLAR TARİH OLUYOR

0 0

Artık herkesin bir cep telefonu var; arandığında anında karşınızda oluyor. O nedenle de sabit telefonlar salt ADSL işlevini yerine getiriyorlar.Ne var ki, internet bağlantısı için de artık sabit telefon gereksiz kalıyor. Bu durumda da vatandaşlar Türk Telekom’a başvurup iptal işlemini gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Ama iptal işlemi o kadar da kolay değil.

TELEFON İPTALİ İÇİN SIRA NUMARASI YOK.
Egedesonsöz gazetesinde, Soner Çağlar imzasıyla bir haber yayınlandı. Haberi okuduk inanamadık. Bir daha okuduk, anlayamadık. Türk Telekom kamunun elindeyken,  daha 2000 yılında “Müşteri Memnuniyeti” konusunda eğitimler başlatan, “Türk Telekom’da Değişen Müşteri Anlayışı” isimli kitaplar bastıran TürkTelekom’un, bu eğitimlerden sonra, üstelik “profosyonel yöneticiler” yönetiminde  müşteriye haberdeki gibi davranabileceğine inanmakta zorlandık. Ama, haber haberciliğin tüm soruları (Kim, Nerede,Neden, Niçin, Ne Zaman) yöneltilerek hazırlanmıştı. Üstelik Türk Telekom yetkililerine de teyit ettirilmişti. Kısacası doğruydu…

“Sabit telefonumuzu iptal ettirmek için Gümrük’teki Konak Şubesi’ne geldiklerinde işlem yapamayacaklarını öğrenince şaşkınlık yaşadılar. Sıra numarası veren cihazda “Türk Telekom ADSL ve Sabit Telefon İşlemleri için sıra verilemiyor” ifadesi müşterilerde şaşkınlık yarattı.

Tekstil sektöründe çalışan 31 yaşındaki Sinan Kart, “Telefonla aboneliğimizi iptal ettirmek istediğimizi söylediğimizde 10 gün içerisinde Türk Telekom’a bizzat başvurmanız gerekiyor dediler. Bende 10 gündür buraya gelip gidiyorum. Ancak her geldiğimde numara kalmadı diyorlar” dedi.

Elektronik sektöründe çalışan Ender Vural (38), iptal ettirmek istediğim hat yanılmıyorsam 4 yıllık. 2 gündür geliyorum ama bir türlü sıra numarası verildiğini göremedim” diyerek adeta yaşananlara isyan etti.

Sabit telefona ihtiyaç duymamaları nedeniyle aboneliği iptal ettirmek istediğini anlatan Özlem Emniyet (28) ise, “Telefonu hiç kullanmasanız bile çok yüksek sabit ücret geliyor. Buda ciddi bir sıkıntı. Maddi yükümlüler çok yüksek geliyor. Numara kalmadı demelerini de anlayamıyorum” diye konuştu.

Hasan Güntel de, abone işlemlerini iptal ettirmek için bu kadar sıkıntı çekmenin anlamsız olduğunu dile getirdi.

Egedesonsöz yazarı Emin Öztürk de, mağdurlar arasında yer aldı. Öztürk, olayı şöyle anlattı:  “Telekomun abone iptalini ağırdan aldığı zaten bilmeyen yok. gittiğimde halkımız en iyi yaptığı şeyi yapıyordu. Yani söyleniyorlardı ve 30'a yakın kişi vardı. bölüm şefiyle görüşmek istediğimi söyleyerek masasına gittim, tabii arkamdan da halkım. Bölüm şefi onlarca insan masası çevresinde olduğunu gördüğü halde ilgi göstermedi. Sonrasında masasının yanından orada onu bekleyen hiç insan yokmuş gibi masasının yanından arka bölüme geçti. Sesli bir şekilde bölüm ilgilisini görmek istediğimi söylediğimde, toplantıda olduğu diğer çalışanlar tarafından söylendi. biliyordum ki toplantı insanları oyalamanın bir şekliydi. O esnada seni aradım ve onların duyacağı şeklide konuştum. Bekleyen diğer mağdurlar da bulunduğum yere yöneldi, kümelendik. Yetkili şefe nedenini sordum; günü içinde yapılabilecek işlem adedinin belli olduğunu bundan dolayı fazla numara veremedikleri söyledi. Ama diğer taraftan numaratör üzerindeki ‘sıra kalmadığı’ yazan kağıt kopartılarak, tekrar numara dağtılmaya başlandı. İşlerinin yoğun olduğunu söyleyenlerin dakikalar içinde onca insana nasıl hizmet verdiği tartışılır işte.

Orada bulunanlar, birkaç gündür geldiklerini ve numaranın bittiğiyle ilgili notun hiç değiştirlmeden yapışık olduğu gördüklerini söylediklerinde ise şef ciddi şekilde telaşlandı. Yaşananların nedeni, telekom yetkililerinin abone iptaline sıcak bakmayışlarından kaynaklı olduğunu düşünüyorum.”

Öte yandan vatandaşlar, söz konusu alanda 3 personelin çalıştığı ve yetersiz kaldığını ifade etti.

Vatandaşların şikayetleri üzerine açıklama yapan Türk Telekom yetkilileri, Konak Şubesi’nin on-line işlem özelliği nedeniyle Türkiye’nin her bir noktasından müşterilere hizmet verdiğini belirterek, günde ortalama 1500 kişiye hizmet verdiklerini açıkladı. İşlemler için sıra verilememesinin nedenini ise müşterilere daha iyi hizmet vermek olarak açıkladılar. Özellikle abonelik iptalleri için işlemlerin çok titiz yürütüldüğünü ifade eden yetkililer, şunları söyledi: “Abonemizin durumu nedir bunu görmemiz gerekiyor. ‘Bir kampanyadan faydalanıyor mu, borcu var mı, bir taahhüdü var mı?’  bunları görmek zorundayız. Ortalama 10-15 dakika sürüyor. Müşterilerimize yeterli zaman ayıramayacağımızı gördüğümüzde sıra numarası vermeyi kesiyoruz. Haliyle bu da müşterilerimizin kendilerine göre haklı şikayetlerini gündeme taşıyor. Bizim için müşteri memnuniyeti çok önemlidir. Bu noktadan hareketle bu uygulamayı yapıyoruz. Müşterilerimizin mağdur olmamaları için de çalışıyoruz.”

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.