Haberler


Rota halka doğru
  • Yorumlar: 0
  • 28 Şubat 2012 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2017
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Rota halka doğru

0 0
CHPnin çifte tüzük kurultaylarından ikincisi dün 2 saatte tamamlandı. Baykal, 2. kurultaya da katılmazken Sav delege olmadığı için gelmedi. Muhaliflerin tüzükte 9 madde için verdiği değişiklik önergeleri reddedildi. CHP’nin yeni bir yol haritası çizdiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Halka giden bir yol haritası çiziliyor. Demokrasi ve özgürlük bağlamında bir yol haritası çiziliyor” dedi. TÜREY KÖSE ve MAHMUT LICALI’nın haberleri
 
Yeni bir yol haritası çiziliyor’

Kılıçdaroğlu, ‘Herkesin partisiyiz’ dedi; muhalefete birlik mesajı verdi...

Kurultaylarda hiçbir delegenin iradesine ipotek koymadığını belirten Kılıçdaroğlu, “Hiçbir siyasal partinin yapmaya cesaret edemediği şeyleri CHP yapacak. Bu zaten CHP’nin misyonu. Yeni bir anlayış, yeni bir yol haritasıyla halka gideceğiz” dedi. CHP lideri, “Elbette ki eleştiriler olacaktır. Saygı ölçüsü içinde bütün eleştiriler benim başımın üstündedir” diye konuştu.

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, muhalif delegelerin katıldığı partinin 17. Olağanüstü Kurultayında Hiç kimseye telefon açıp şöyle oyunu kullan, şöyle yap demedim. İradelerine ipotek koymadım, özgür iradeleriyle baş başa bıraktım dedi. Kılıçdaroğlu, demokrasi için en ağır bedeli ödemeye hazır olduğunu belirterek, kurultayın sonunda bütün delegelere birlik beraberlik mesajı verdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlunun, CHPnin 17. Olağanüstü Kurultayında yaptığı konuşma şöyle:

CHP yeni yol haritası çiziyor: Birileri şunu bekliyordu: CHPde kurultay olacak, kavga olacak. Sandalyeler uçacak, bu CHP yok mu hep aynı... Şimdi geldik buraya... Barışı, demokrasiyi, özgürlüğü savunan CHPnin kurultayı birlik içinde. CHP yeni bir yol haritası çiziyor. Halka giden bir yol haritası çiziyor. Demokrasi ve özgürlük bağlamında bir yol haritası çiziyor.

Demokrasi ayaklarımızın altından kayıyor:

16. Olağanüstü Kurultayda neden demokrasiye ve özgürlüğe bu kadar vurgu yaptık? Çünkü ayaklarımızın altından demokrasi, özgürlük kayıyor. AKPnin oluşturduğu yandaş medya 24 saat Türkiyede demokrasi varmış gibi gösteriyor, toplum ikna ediliyor. Bu ülkede sağlıklı işleyen bir demokrasi yok. Gazeteciler baskı altında... Çinden sonra dünyada en çok hapiste gazetecisi olan bir ülke konumuna geldik.

Dünyanın ve yurttaşlarımızın bütün dikkatini buraya çekeceğiz. Tüm sorunlarımızı aşarız, ama demokrasi ve özgürlük içinde yapacağız.

Kadınların önünü açıyoruz: Erzurum ve Sivasta demokrasiyle Kurtuluş Savaşı verilmiştir. Onun için Sivas Kongresi CHPnin ilk kongresidir. Bizim gibi düşünmeyenlere de özgürlük olmalıdır. Tek boyutlu anlayış demokrasiye sığmaz. Dün (önceki gün) önemli bir sınav verdik. Mademki demokrasi istiyorsunuz, özgürlük istiyorsunuz, bu tüzükle mi yapacaksınız diye soracaklardı. Artık demokrasisi gelişmiş bir CHP var halkın karşısında. Bu toplumun yarısı kadın, yarısı erkek. Erkek egemen bir toplumdan çıkarıp artık kadınların da bu ülkede siyaset yapmalarının yolunu açıyoruz. Hiçbir siyasal partinin yapmaya cesaret edemediği şeyleri CHP yapacak. Bu zaten CHPnin tarihi misyonu. Yeni bir anlayış, yeni bir yol haritasıyla halka gideceğiz.

Herkesin partisi CHP: Kitabımızda umutsuzluk yok. Halkın umudu CHP olmalıdır. CHP, demokrasisini geliştirmiş, tüzüğünü değiştirmiş, halktan yana politika geliştiren bir partidir. Suriyede karışıklık yaşandıktan sonra durumumuz nedir diye niye AKP merak etmez? Merak eden tek parti var: CHP. Ülkemizi, insanlarımızı seviyoruz. Kim olursa olsun, etnik kimliği, inancı, rengi, kıyafeti ne olursa olsun herkesin çatısının altında yer bulacağı tek parti var: O da CHP. Halktan yana politika üretmek, dün söyledim, tekrar söyleyeceğim; CHPli olmak halka adanmışlık demektir. Ben halka ne vereceğim demektir. Kendimizi topluma adamaktır.

Değişime imza attınız: Ortak ses, güç oluşturacağız. Değişik görüşlere saygıyla bakacağız. İnsanları yabancılaştırmadan, ötekileştirmeden kucaklayacağız. Bütün dünyaya şunu gösterdik: CHPnin kurultayları artık değişti. Barışın, özgürlüğün ve demokrasinin dile getirildiği kurultaylardır. Tüzüğümüz kabul edildi. Katılan bütün delegelerin oybirliğiyle kabul edildi. Delegelere bir kez daha teşekkür ediyorum. CHPde değişimin ve dönüşümün altına imza attıkları için teşekkür ediyorum.

Hiç kimsenin iradesine ipotek koymadım: Hiç kimseye telefon açıp şöyle oyunu kullan, şöyle yap demedim. İradelerine ipotek koymadım, özgür iradeleriyle baş başa bıraktım. Herkes özgürce gelmeli, düşüncelerini söylemeli ve Oyunu kullanmalı dedim. Ben CHPli delegelerin sağduyularına, yurtseverliklerine güveniyorum. Delegelere bir kez daha teşekkür ediyorum.

Ağır bedel ödemeye hazırım: Dün (önceki gün) söyledim, yinelemekte sakınca görmüyorum: Demokrasi kolay kazanılan bir şey değil. 1789 Fransız Devriminden bugüne kadarki devrimlerde ağır bedeller ödenmiştir. Her türlü bedeli önce genel başkan olarak ben ödemeye hazırım. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Onların özel yetkili mahkemeleri, savcıları, güvenlik görevleri, kaymakamları ve valileri bizi sindiremez, yıldıramaz. Biz inançla yola çıkmışız. Bizim inancımızda kin yoktur. Kini ve nefreti söyleyenlerin bu ülkede başbakanlık yapması en büyük şanssızlıktır zaten. Demokrasi ağır bedeller ödemeyi getirir. Bunu en güzel söyleyen Nâzım Hikmettir: Ben yanmazsam, sen yanmazsan nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa.

MAHMUT LICALI - TÜREY KÖSE
Cumhuriyet

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.