Haberler


Polisi, Çayyolu Park Caddesi’ndeki çocuk denetimine son verdi
  • Yorumlar: 0
  • 21 Aralık 2010 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2762
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Polisi, Çayyolu Park Caddesi’ndeki çocuk denetimine son verdi

0 0

Ankara polisi, Çayyolu Park Caddesi’ndeki içkili mekânlarda “çocuk” denetimi yapmaya ve ailelerinin yanındaki çocuklar için tutanak tutmaya son verdi. Caddede hayat ‘normale’ döndü.

Ankara Barosu Metin Feyzioğlu’nun 10 Aralık’ta yemeğe gittiği ‘Butcha’ isimli lokantaya sivil polisin baskın yaptığını, ailelerinin yanındaki çocukların kimliğini toplayarak, “İçkili mekânda bulunan çocuk ailesine teslim edildi” şeklinde tutanak düzenlediklerini açıklamıştı. Feyzioğlu, duruma müdahale etmesi üzerine gözaltına alınmakla tehdit edildiğini de söylemişti.

Uygulama sonlandırdı
Olayın kamuoyuna yansımasının hemen ardından uygulamanın durdurulması talimatı veren Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, “Ailelerin gittiği yerlerde bu tip uygulamalar yapılmaz. Hukuka aykırı bir durum yok ancak öncelik verilmesi gereken başka yerler varken bizim önceliğimiz kamuya açık, ailelerin gittiği yerler olamaz. Uygulama yanlış olmuştur. Ne teşkilatımızın ne de benim bu tip yerlerde yıldırma amaçlı bir kötü niyetimiz söz konusudur” demişti.

Mekânlar yine dolu
Olayın üzerinden bir hafta geçti. Milliyet, Çayyolu’ndaki uygulamanın devam edip etmediğini, müşterilerde denetim tedirginliği yaşanıp yaşanmadığını, tartışılan içki mekanlara giderek araştırdı.
Mekân sahiplerinin ilk söylediği, denetimlerin sona ermesine rağmen, mekanın fotoğrafının çekilmemesi ve isimlerinin yazılmaması kaydıyla soruları yanıtlayabilecekleri oldu. Söz birliği etmişçesine isimlerinin yazılmasını istemeyen mekân sahiplerinin en büyük mutluluğu ise ailelerin ilgisinde bir eksilme olmayışı.
Bir mekân sahibi, “Aileler çocuklarıyla gelip yemeklerini yemeyi sürdürüyor. Bu caddedeki mekânlar, Ankara’nın en nezih yerleri. O özelliği nedeniyle, denetim tedirginliği yaşamadan insanlar gelmeye devam ediyor” dedi.

Özür dilenmiş
Mekân sahipleri, geçen hafta içerisinde bir gelişme daha yaşandığını söylüyor. Ankara Emniyeti, mekân sahiplerini davet ederek özür dilemiş. Bir mekân sahibi, davet için, “Bir soruşturma başlatılmış. Bizim de bilgimize başvuruldu.
Emniyet yetkilileri bize gayet nazik davrandı ve olayın yaşanmasından duydukları üzüntüyü yinelediler. Olayın ardından yaşanan olumsuz hava artık dağılıyor ve o tarihten sonra bu tip bir denetim de yapılmadı. Aslında böyle bir denetim hiç de yapılmamalıydı, neden yaşandığına da bir anlam veremiyoruz zaten” diye konuştu.

SERTAÇ KOÇ
Milliyet/Ankara

Bir tutanak da Aydın’da
Ankara’dakine benzer bir olayın Aydın’da da yaşındığı iddia edildi. Aydın Barosu Başkanı Sümer Germen, 24 Ekim’de ‘Forum Aydın’ adlı alışveriş merkezinde ailesi ile birlikte oturan K.P. (13), M.S. (13) ve A.K.C. (11) hakkında polisin tutanak tuttuğunu ileri sürerek şöyle konuştu:

“Yapılan 1930’lu yıllardan kalan bir kanuna dayanarak kişi hak ve özgürlüklerini kısıtlayan bir uygulamadır. Polis Vazife ve Selahiyetleri Kanunu’nun 12. maddesinde ‘bar, pavyon, gazino, meyhane’ gibi içkili yerlerden söz edilmektedir. Dolayısı ile ailecek gidilebilen eğlence yerlerinin bu kapsamda değerlendirilmesi düşünülemez. Olayın geçtiği yer bir alışveriş merkezinin içidir. Tutanaklara bakınca fişleme eylemi yapıldığı kanısı güçlenmektedir. İçkili Yerlere Verilecek İzinlerde Göz Önünde Bulundurulacak Esaslar yönetmeliğinin 15. maddesinde yanlarında ebeveynleri ve velileri olmak ve kendilerine içki servisi yapılmamak kaydıyla 18 yaşından küçüklerin bar, pavyon, meyhane hariç, içkili yerlere gidebileceklerinden söz edilmektedir.”

Aydın Emniyet Müdürlüğü, olayın 2 ay önce meydana geldiğini belirterek, “Bir ihbarın değerlendirilmesi ve tamamen yürürlükteki mevzuatın uygulanmasından ibaret olan bir konunun, kamuoyuna yanlış aksettirilmesi ve asılsız ’fişleme’ yorumları yapılması iyi niyetle bağdaşmamaktadır” açıklaması yaptı.

ÖNDER YILDIRIMCAN
Aydın DHA

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.