Haberler


"Partideki korku imparatorluğunu yıktık"
  • Yorumlar: 0
  • 03 Kasım 2010 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1605
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

"Partideki korku imparatorluğunu yıktık"

0 0

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinde yaşanan son gelişmelere ilişkin, ''Korku imparatorluğu vardı Türkiye'de. Partideki korku imparatorluğunu yıktık, bundan sonra Türkiye'deki korku imparatorluğunu yıkacağız'' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 16.30'da yapacağı duyurulan basın toplantısı, yazılı açıklama ile duyurduğu MYK listesindeki üç ismin görevi kabul etmemeleri ve ikna çabaları nedeniyle 17.20'de başlayabildi. Kılıçdaroğlu, toplantının yapılacağı salona gelirken partililer tarafından alkışlar ve ''Başbakan Kemal'' sloganlarıyla karşılandı.

Genel Başkan, CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın,

''Tüzüğün gereğinin yerine getirilmesi''
ne ilişkin yazısını ve bunun için 15 günlük süre tanıdığını hatırlattı.

Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu, CHP'nin öteden beri hukuka saygılı ve hukukun gereklerini yerine getiren bir parti olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, bugün Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının istediği düzenlemeleri yaptıklarını, Merkez Yönetim Kurulu'nu yine tüzük doğrultusunda belirlediklerini ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na saat 16.30 itibarıyla teslim ettiklerini belirtti.

Kılıçdaroğlu, ''Tüzük çok açık. Hukuka aykırılığa hepimizin karşı çıkması lazım. İnsanlarımızı seviyoruz, partililerimizi seviyoruz, toplanan arkadaşlarımızı da seviyoruz. Ama hep hukuka saygılı kalmak zorundayız. Parti içi çekişmelerden ne istiyoruz arkadaşlar? Beni buraya örgütüm getirdi, tek güvendiğim de örgütümdür. Onun vereceği her karara saygı gösteririm ben'' dedi.

Kendilerine ''statükocu'' yaftasının yapıştırılmaya çalışıldığını, statükodan en çok kendisinin şikayet ettiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Korku imparatorluğu vardı Türkiye'de. Partideki korku imparatorluğunu yıktık, bundan sonra Türkiye'deki korku imparatorluğunu yıkacağız. Adımız belli, biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz, halkın partisiyiz, birilerinin partisi değiliz. Koltuklar insanlara sürekli otursunlar diye verilmez. O koltuklar halka hizmet için verilir. Oralar ne benim babamın malıdır ne de birilerinin. Biz o koltuklara halka hizmet için oturduk ve o koltukların hakkını vereceğiz. Bana verilen bir yetki, görev var. Görevi veren kurultaydır. Bana deniyor ki, sen tüzüğün verdiği yetkiler çerçevesinde görevini kullanacaksın, görevini yapacaksın. Tüzük meydanda, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının yazısı meydanda, verilen süre meydanda tespitimizi saptamalarımızı yaptık, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına konuyu ilettik, olay bu kadar açık.''


CHP'de neler oluyor?
CHP karmakarışık, Önder Sav, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun belirledği yeni MYK'yi tanımayarak 27-28 Kasım'da tüzük kurultayı dedi. Yeni yönetimde yer almayan Hakkı Süha Okay, aslolanın PM'nin kararı olduğunu, PM'nin de kurultay kararı verdiğini belirterek, bunun dışındaki işlemlerin hukuki olmadığını söyledi.

CHP'li Hakkı Suha Okay, Parti Meclisi'nde 27-28 Kasımda olağanüstü kurultay yapılmasının kararlaştırıldığını söyledi. Okay, PM toplantısının yapıldığı salonda Önder Sav, Faik Öztrak ve Tekin Bingöl ile gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Okay, Kılıçdaroğlu'nun 28 Ekim 2010 tarihli yazısında PM'yi toplantıya çağırdığını, Kılıçdaroğlu'nun katılmaması üzerine de PM'nin kendisi başkanlığında toplandığını söyledi.

Üyelerin bir kısmının tüzük kurultayı yapılması yönünde 57 üyenin imzası ile gündeme ek madde eklettiklerini, 59 üyenin kabul, 2 çekimser, 2 red oyu ile olağanüstü kurultayın 27-28 Kasımda saat 10.00'da Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonunda yapılmasının kararlaştırıldığını kaydetti.

Cumhuriyet

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.