Haberler


Onlar artık yaşamıyorlar
  • Yorumlar: 0
  • 22 Eylül 2013 17:11
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2309
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Onlar artık yaşamıyorlar

0 0

Konutkent2 Sitesi’nin yanıbaşındaki ormanda üs kurmuş köpeklerin biribiri ardına zehirlendiğini daha önce Çayyolu Haber Bülteni’nde ele almış ve incelemiştik. Site toplu yapı yönetiminden tamamı 85 adet olan bu köpeklerden 24’ünün zehirlenerek yok edildiğini öğrenmiş, bu vahşetin faillerinin mutlaka bulunması gerektiğini dile getirmiştik.

Ne var ki, tüm uyarılarımıza rağmen, durum değişmedi, Mayıs ayında başlayan köpek katliamları sürdü ve bu alanda kala kala üç sokak köpeği kaldı. Diğerleri şu ya da bu şekilde yok edildi.

Kimileri site yönetiminin duyarsız kalmasından söz ediyor, kimileri belediyenin ilgisizliğinden yakınıyor…

Ama ortada olan gerçek bu köpeklerin zehirlenerek yok edilmiş olmaları…

Bir hayvansever şöyle konuşuyor; “Mayıs 2013 ayından başlayarak onlarca kez toplu hayvan zehirlemesi yapıldı. Belki 100 tane masum köpek VAHŞİCE öldürüldü. 20-30 baykuş yok oldu, Yüzlerce saksağan ve güvercin de kayboldu... Sitemizde pahalı kameralar var, güvenlik var, site yönetimi var, yardımcıları, denetçileri var. Katliamları güle oynaya yapan var. Ama belli değil. Çünkü, ipucu yok, araştırma yok, soruşturma yok, ilgilenen yok, hatta üzülen yok, sorunu üzerine alınan bile yok... Korkuluk bağlasan daha fazla iş yapar. Gerçek sorunu bulduğumuz an, çözüm de beraberinde gelecektir…

Bir diğeri “Bu vahim durum her ne kadar başıboş köpekler için uygulanıyor gibi gözükse de ayrıca sitemizin tüm canlılarına(özellikle kuşlar) ölümcül zararlar verdiği gibi; site sakinlerine ait evcil hayvanlar ve site bahçesinde oyun oynayan küçük çocuklarımız için de büyük riskler taşımaktadır. Bu canlılar için yapılan katliamın; mevcut kanunlarımıza göre suç olduğu bilinmekle beraber ayni zamanda bir insanlık suçu da beraberinde işlenmektedir. Bizim her türlü güvenlik ve huzurumuzu sağlamakla görevli site yönetiminin; site içerisindeki bu katliamların önlemesi için gerekli güvenlik önlemlerinin alınması, zehirli yiyecekler kullanarak tüm site sakini canlıların yaşamlarını tehlikeye sokan ve alenen yasal suç işleyen bu kişilerin yakalanarak güvenlik güçlerine teslim edilmesi konularında gerekli önlemleri acilen almasını ve konu ile ilgili site sakinlerini bilgilendirilmesi gerekmektedir” deniliyor.

ÜST YÖNETİM DE GELİŞMELERDEN RAHATSIZ

Bu arada sitede, çevrede kuduz vakalarına rastlandığına dair söylenti de çıkarılmış. Gerçek mi o da belli değil. Ama site yönetimi bu durumdan son derece rahatsız. Sitenin internet sitesinde ölmüş bir köpeğin altına şu not iliştirilmiş; “Yeter artık! İbret olması için yayınlıyoruz. Bu vahşet son bulsun. Her canlının yaşama hakkına saygı gösterelim” denilerek zehirleme olaylarına tavır konuluyor.

Bu arada site içerisinde köpeklerini besleyen A.Z.’nin sitedeki köpek ölümlerinden sonra, yeşil alanlara bıraktığı/attığı plastik pet şişelerin temizlik esnasında toplatılması nedeniyle “açıktan hırsızlık” suçlamasıyla yönetim aleyhine yaptığı suç duyurusu ile A.C.’nin “Haksız yere sahipli hayvanı öldürme, işe yaramayacak hale getirme, değerini düşürme” suçlamasına savcılık kovuşturmaya yer olmadığına karar vermiş. Site yönetiminden yapılan açıklamada, toplu yapı yönetimine yapılan asılsız/mesnetsiz/haksız suçlamalar nedeniyle ilgili şahıslar hakkında maddi/manevi tazminat davası açılacağı ilan ediliyor…

Aslında iş karakola düştü, savcılıklardan geçti, mahkeme yolunda... Acaba diyoruz, bütün bu olanların, yerine oturulup konuşulsaydı daha güzel bir çıkış yolu bulunamaz mıydı?

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.