Haberler


Mutluköy niye mutsuz?
  • Yorumlar: 0
  • 10 Haziran 2005 23:59
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2409
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Mutluköy niye mutsuz?

0 0

Mutluköy, Bölgenin ilk kurulan ve ilk taşınılan sitelerinden biri. TBMM çalışanları ile bazı milletvekilleri tarafından kurulan bir kooperatif sonucu Mutluköy oluşmuş. 1987’de inşaatlar tamamlanmış üyeler 1988’de taşınmaya başlamışlar. Toplam 469 konut var. Bunların 310 adedi dubleks, 159’u ise daire.

Çokkatlıların altında 13 adet planlarda görünen dükkan var. Buralar resmen işyeri ve buralarda daha çok berber, emlakçı gibi işler için kiralanmış ve kimse de şikayetçi değil.

İşyeri kirası 5 milyar, konut kirası 500 milyon
Caddeye bakan dublekslerin önü 80’li yıllarda bataklık gibiymiş. Kur’ada orada yer isabet edenler başlangıçta biraz üzülmüşler. Ama gel zaman, git zaman orası cadde olup da işyerleri açılmaya başlayınca işin şekli değişmiş. Bugünlerde cadde kenarlarının aylık kirası 4-5 milyar. Aynı dubleksin konut olarak kirası ise 500 milyon... 

Galleria’nın yanından başlayarak PTT’ye kadar olan dublekslerin arasında bankalar, güzellik salonları, börekçiler, kebapçılar, tavukçular, balıkçılar ne ararsan var.

Birkaç yıl önce site yönetimini yerinde ziyaret ederek işyerlerine nasıl izin verdiklerini sorduk. Bültenimizi takip edenler hatırlayacaklardır; “Burada yakında bir sokakta Çiçek Pasajı açılırsa hiç şaşmayın” sözünü duyduğumuzda gerçekten çok şaşırmıştık.

KEBAPÇILAR RAHATSIZLIK VERİYOR
Site yöneticisi Serdar SağlamtunçDublekslerde açılan işyerleri bizi rahatsız ediyor” diyor ve ekliyor “Özellikle yemek satan, kebap, lokanta gibi işyerlerinden şikayetçiyiz. Bunların servisleri sabaha karşı 4 - 5 sularında geliyorlar ve gürültüye uyanıyoruz. O gün kullanacakları et vs. gibi şeyleri getiriyorlar.” diyor.

TAŞIYICI KOLONLARI KESMİŞLER
Vitrin yapabilmek için buradaki kebapçılar, börekçiler, pastanelerin bir bölümü taşıyıcı kolonları kesmiş durumdalar. Küçük bir depremde buraların yerle bir olması olası. Yönetim bunlar için Çankaya Belediyesi’ne şikayet dilekçesi vermiş. Üst sıraya ortalama 17 milyar lira ceza gelirken cadde üzerindekilere bir şey yok. Oysa Liva pastanesi’nin yapıda meydana getirdiği değişiklik kimsenin gözünden kaçmıyor. kebapçının önündeki kaldırım da yok gibi...

Mutluköy Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Sağlamtunç şunları söylüyor: “Burası konut alanıdır. Her konut dört kişiye göre planlanmıştır. Buralar işyeri olunca altyapı yetersiz kalmaktadır. Logarlarda tıkanmalar, tesisatlardaki çekememeler bundan kaynaklanmaktadır. Trafomuz bile ona göre yapılmıştır. Örneğin lokanta atıklarının ayrı bir kanalizasyonu olması gerekiyor. Bunların aynı altyapıyı kullanmaları bile büyük risk taşıyor.

Serdar Bey, eski milletvekillerinden ve hukukçuların çok bilmişliğinden usanmış; “Bizim tapumuz var, biz ayrı bir statüdeyiz, site yönetimi hiç bir şey yapamaz gibi bir hava estiriliyor. Kat mülkiyeti kanununa tabiyiz. Genel kurulda alınan kararlara herkes uymak zorunda.” diyor.

Sitede bulunan 29 işyerini şikayet etmeye devam edeceklerini söylüyorlar. Bu nedenle geçmişte Aslı Börek’in yaptırdığı çıkıntı yıkılmış, İkizler Kuaför üç gün süre ile kapatılmış. Serdar Sağlamtunç bu şikayetlerin işyerleri tamamen kapatılıncaya kadar süreceğini söylüyor. 

KALDIRIMLAR İŞGAL ALTINDA
Gerçekten de neredeyse kaldırımlar bile işgale uğrayacak noktaya gelmiş. 8. Caddede kebapçının bulunduğu sırada iki kişi yan yana yürüyemiyor. Çankaya Belediyesi gerekirse buralara ceza uygulamalı ve yapıları eski haline getirmeye zorlamalı.

İşyerlerini kiraya verenlerin de üyeleri olduğunu hatırlatmamız üzerine Serdartunç, 1994 yılındaki Genel Kurul’da işyerlerinin açılmaması konusunda karar alınmasına rağmen aynı yıl içinde birçok dubleks işyerine kiraya verilmiş. İşyerlerinin başvurusu üzerine de yönetim tarafından “Çalışmalarınızda başarılar dileriz...”le biten yazılarla çalışma izni verilmiş. Serdar Sağlamtunç, “Ancak biz, eski yönetimi mahkemeye vermek dahil, her yolu deneyeceğiz.” diyor.

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.