Haberler


Milletvekilleri ile meslektaş dayanışması
  • Yorumlar: 0
  • 05 Nisan 2013 13:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2146
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Milletvekilleri ile meslektaş dayanışması

0 0

Mimar mühendis ve Şehir plancıları, mimar, mühendis ve şehir plancısı olup aynı zamanda milletvekili olan meslektaşları ile buluştu. Buluşmada ranta dur demek gerektiği üzerinde durarak, mesleklerine yapılan saldırılara karşı işbirliği içerisinde hareket etmeyi tartıştılar. ODTÜ vişnelik tesislerinde gerçekleşen etkinliğe, TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, TMMOB ikinci Başkanı Züber Akgöl, TMMOB Ankara İKK ( İl Kordinasyon Kurulu ) Sekreteri Bülent Tatlı , Makina Mühendisleri Odası Genel Sekreteri Ercüment Çervatoğlu, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan, Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Tezcan Karakuş Candan, Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı Orhan Sarıaltun, ve çok sayıda oda yöneticisi katıldı. Milletvekillerinden katılan isimler arasında, Gökhan Günaydın, Aylin Nazlı Aka, Ali Sarıbaş, Kemal Ekinci, İlhan Demiröz, Musa Çam, Oğuz Oyan ve Süleyman Çelebi yer aldı. Tüm mühendis mimar milletvekillerine yapılan çağrıya, CHP milletvekilleri ilgi gösterdi.

Toplantının açılış konuşmasını TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı yaptı. Soğancı, “ TMMOB meslek alanlarına değen konularda, merkezi iktidarları uyarmak amacıyla ve Türkiye gerçeklerinin ortaya çıkması konusunda bilimin yol göstericiliğinde etkinlikler düzenliyor. Kent sempozyumları yapıyor. Raporlar hazırlıyor. TMMOB mücadele çizgisinde ve meslek alanlarında mücadelesine tüm bileşenleriyle etkinlikler düzenlemeye ve mücadele etmeye devam edecektir. TMMOB kendisini kanıtlamış bir meslek örgütüdür ” şeklinde konuştu. Soğancı çalışmalar hakkında kısa bilgi verirken, ayrıca yapımı devam eden TMMOB Öğrenci evinin de Teoman Öztürk’ün ölüm yıldönümü olan 11 Temmuz tarihinde açılışının yapılacağını duyurdu.
 
“TMMOB’u engel olarak görüyorlar”
 
Soğancı’nın konuşmasının ardından kahvaltı masasına oturan mimar ve mühendisler, sohbet eşliğinde çaylarının yudumladı. Meslektaş sohbetleri ile yapılan kahvaltının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın meslektaşlarına şöyle seslendi: “Başbakan, yaptığı Kızılcahamam toplantısında, yatırımlar engel oluyor diye yargıyı, TMMOB’u ve bilirkişileri şikayet ediyordu. Eğer bir yerde rant varsa peşkeş dolayısıyla tahrip varsa TMMOB bunun karşısındadır. TMMOB’u etkisizleştirmek, işlevsizleştirmek hatta mümkünse yok etmek istiyorlar. Hatta zaman zaman öne çıkan odaları doğrudan hedef alabiliyorlar. Türkiye’yi karış karış paylaşmak konusunda TMMOB’u ve odaları engel olarak görüyorlar. Yargıyı yürütmenin altında görev yapar hale getirdiler, TMMOB’u da üyelerinden kopartmak ve parasal kaynaklarını yok etmeye yönelik adımlar attılar. Bir temel sorun var, devam eden anayasa görüşmelerindeki 135. madde. Bu maddenin kaldırılması, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşunun kaldırılması anlamına geliyor. TMMOB’u kaldırıp alternatif işler yapan şimdilerde pıtrak gibi büyüyen dernekleri daha da büyütecek. Anayasa Uzlaşma Komisyonu’ndan 135. madde hakkında bir teklif çıkması mümkün değil, yalnız referanduma götürürlerse 135. madde ilgi alanları içerisinde. Ama bu mücadele hattında beraberiz” dedi. Günaydın ayrıca meslektaşlarına, her iki ayda bir araya gelerek çalışma pratiklerini yükseltmeyi önerdi. Günaydın, “Önümüzdeki süreçte daha sık bir araya gelmeli ve tartışmalıyız, daha sık yapılacak buluşmalar bizi zenginleştirecektir. Mücadelemizin odak noktası aynıdır” ifadelerini kullandı.

TMMOB Ankara İKK tarafından düzenlenen etkinlik daha fazla işbirliği, mühendis mimar ve plancıların sorunlarının meclise taşınması niyetiyle sonlandı.

Kaynak: www.cayyoluhaberbulteni.com
Haber Detayı: www.cayyoluhaberbulteni.com/CayyoluHaberDetaylari.asp?ID=5989

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.