Haberler


Metin Altay'ın not defterinden...
  • Yorumlar: 0
  • 21 Ağustos 2009 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 4891
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Metin Altay'ın not defterinden...

0 0

Kademeli tarife iptal olunca suya zam geldi
Mahkeme kararıyla kademeli su tarifesi iptal olunca Belediye Meclisinden “son dakika golü” ile yeni tarife çıktı. 10 metre küp altı birim fiyat 1.55 TL iken,şimdi tüm aboneler için kademeli tarife kaldırıldı ama birim fiyat 2.70 TL’de sabitlendi. Bu zam değil de nedir?

Öte yandan yeni tarifelendirmede Cemevleri’ne ibadethanelere uygulanan indirim yapılmadı. Yeni tarifeyi savunan Belediye Başkanı, ”iptal davasını” açan Baro ve tüketici derneklerini suçladı, suyu kullananların bunlardan hesap sormasını istedi!?.. Acısını vatandaştan çıkartmak mı, nedir bu ?

Kademeli tarifeyi, milletin lehine olmadığı için iptal ettirenler, Belediye Meclisi’nden tüketici aleyhine “karar” mı istedi? Zorlamanın bu kadarına söylenecek söz, yok artık!

30 Haziran Emekliler günü...
Hiçe sayılan, bu denli dışlanan başka kim var ve böyle dönem hatırlayan var mı?

Hiç sıkılmadan birde emekliler günü kutlanıyor...

Emeklisine gerekli özeni göstermeyenler, geleceklerini umursamıyor..

“Onlar”, sözde günleri kutlanırken acı acı tebessüm ediyor, o kadar..

Benzinden sonre şekere de zam...
Bütçe açıklarını kapatmada en kolay yol,faturayı vatandaşa kesmek.

Yürütme, işin kolayına kaçıyor, kaşıkla verdiğini kepçeyle geri alıyor.

Benzinde küçük indirimler aslında büyük zamların habercisi.

Tepkilere uydurulmuş bir nevi kılıf veya savunma;”yerine göre indirim yerine göre zam”, yutarsan..

Vatandaşın,özellikle emekli’nin ve işsizin açıklarını kapatmak hiç ama hiç akıllarda yok.

Nasılsa “yardımlar” seçmeni garantiliyor. Sözde ekonomik önlem ama Millet perişan.

Emeklilerin düşürüldüğü durum
Emeklilerin düşürüldüğü durum karşısında herkes kendi emeklisine sahip çıkıyor. En son Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, emekli astsubaylara, ilave 100 TL, 2.derece için 158 TL artış ile iyileştirme yapacaklarını ve ek gösterge düzenlemesinin yasalaşacağını müjdeledi.

Meclis Başkanı meclis emeklisini, Merkez Bankası,kendi emeklisini,Milli Eğitim, öğretmen emeklisini, savunma, adalet, içişleri, asker, adli memur, polis emeklilerini  himaye etsin, haklar, kurumlarca aranıp korunsun, emekliler, sınıflara ayrılıp fark yaratılsın!

Peki,sıradan emeklinin, haklarını, seviye farklarını kim arayacak, koruyacak ve gözetecek? Sahipsiz, Allah’a emanet mi onlar?..

Sahiller, kumsallar pislik içinde...
Açıktan geçen gemi ve tekneler başka hiç bir yerde yapamadıklarını bizim kıyılarımızda yapıyor. Bütün sintinelerini denizlerimize boca ediyor.

Sahiller, kumsallar pislik içinde. Denize girmek ve yararlanmak yakında hayal olacak. Bodrum Gümüşlük’te sabahları deniz, açıkta atılanlar yüzünden çöplüğü ve lağımı andırıyor. Tabloyu, çöpe-pisliğe gelen martı ve diğer kuşlar tamamlıyor!

Kaymakam-Belediye başkanları-çevre müdürü-jandarma-zabıta vd., herkes gibi olana bitene seyirci.Rüzgarın dağıtmasını bekliyor. Tatilciler gibi “onlarda” göreve değil tatile geldiklerini sanıyorlar! Tepkisizliği anlamak mümkün değil! Caydırmak,engellemek, önlemek, tedbir hak getire.

Uzaydan uçan sineği tespit eden teknolojiler için,”yap bozlara” harcanan paralar yüzünden kaynak bulunmuyor herhalde yoksa yapanı tespit bu kadar mı zor?

Dünya cenneti ilçe ve beldelerimiz modern imkanlardan yararlanmıyor, başkalarının çöplüğü oluyor.Kuzey Avrupa da ise, tuttuğu balığı tekrar denize atıyor adamlar, çevrelerine ve denizlerine bu denli saygılı ve duyarlılar.Avcılık hobi,talan etmiyor,kendilerine zarar vermiyorlar.

Durum tespit etmek ve “çenelerden eskimekte” bize düşüyor!

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.