Haberler


Mesire yerlerinde ilkbahar keyfi
  • Yorumlar: 0
  • 22 Nisan 2010 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 10542
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Mesire yerlerinde ilkbahar keyfi

2 2

Ankara’nın yedi dev rekreasyon alanı ile dört bir köşesinde yer alan 28 piknik alanı, hafta sonu vatandaşların tercih ettikleri yerlerin başında geliyor.
 
HAVALARIN ısınmaya başlaması  ve doğanın uyanmasıyla Ankara’nın yeşile bürünen mesire alanları, kış  sendromundan kurtulmak isteyenlere kucak açıyor. Bozkırın ortasında yer alan ve sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti  olma özelliği ile tanımlanan Ankara, günümüzde artık “yeşil alan zenginliğiyle”  de tanınıyor.
 
Başkentin 7 dev rekreasyon alanı ile dört bir köşesinde yer alan 28  piknik alanı, hafta sonu vatandaşların tercih ettikleri yerlerin başında  geliyor.
 
Başkentlilerin, hafta sonlarında, spor yapmak, balık tutmak ve piknik  yapıp dinlenmek uğruna uzun mesafeler kat etmeden ulaşabilecekleri, doğadaki  huzur ve mutluluğa tanık olacakları yerler ise şöyle:
 
“Ankara’nın ‘oksijen deposu’ olarak adlandırılan, başkente 75 kilometre  uzaklıktaki Kızılcahamam, günübirlik geziler için birbirinden güzel doğal  mekanları bünyesinde barındırıyor.
 
Yabani gül, çilek ve fındık, ahlat, ardıç, meşe, karaçam ve çeşitli kır  çiçeklerinin doğal yaşam alanı olan Soğuksu Milli Parkı ile çok sayıda yaban  hayvanına ev sahipliği yapan Çamkoru ve Akyarma mesire alanları Kızılcahamam  sınırları içinde yer alıyor. İlçedeki milli park ile mesire yerlerinde,  piknikçilerin su ve tuvalet gibi temel gereksinimleri karşılanıyor.
 
Yaban koyunları ve geyiklere de ev sahipliği yapan Nallıhan’ın sınırları  içinde bulunan ve onlarca su kuşunun uğrak yeri olan Kuş Cenneti, tertemiz havası  ve suyu ile ideal piknik alanları arasında yer alan Uluhan mesire alanı (ilçe  merkezine 33 kilometre uzaklıkta), muhteşem manzaraya sahip Çamalan Göleti (ilçe  merkezine 54 kilometre uzaklıkta ) ile ince ince çağlayan Ilıca Şelalesi  (Nallıhan’a 30 kilometre uzaklıkta) şehirden uzaklaşıp kafasını dinlemek  isteyenleri ağırlamayı bekliyor.
 
Çamlıdere Aluçdağı Mesire Yeri: İstanbul yolu üzerinden yaklaşık 1 saatte  ulaşılabilecek alan, piknik tutkunları için vazgeçilmez yerler arasında yer  alıyor. Burada, her yıl düzenlenen geleneksel Aluçdağı Festivali ve yağlı  güreşleri yoğun ilgi çekiyor.
 
Bala Beynam Mesire Yeri: Ankara’ya 45 kilometre mesafedeki mesire yerine  Ankara-Bala karayolu üzerinden 45 dakikada ulaşılabiliyor. Son yıllarda yapılan  çalışmalarla modern bir mesire alanı haline getirilen çam ormanında, kır  gazinosu, tuvalet, çocuk oyun grubu ve otopark bulunuyor. Sahip olduğu konum  itibariyle ziyaretçilere zengin bir orman manzarası sunan bu alanda, yeşilin tüm  güzellikleri bir arada görülebiliyor.
 
Beypazarı Eğriova Mesire Yeri: Ankara’ya 150, Beypazarı’na 50 kilometre  uzaklıktaki bu alana ulaşım Karaşar beldesi üzerinden sağlanabiliyor. Yolunun 25  kilometrelik kısmı stabilize olan mesire yerinde kır gazinosu bulunuyor. Sahip  olduğu göl ve orman manzarası ile ziyaretçilerin nezih bir ortam yakalayabildiği  mesire yeri, doğal yapısı ile izcilik faaliyetleri, doğa sporları, doğa yürüyüşü  ve fotoğrafçılık çalışmalarına imkan sağlıyor.
 
Eşsiz Karagöl: Çubuk ile Kızılcahamam arasında, Kavak Dağı ile Yıldırım Dağı eteğinde  küçük fakat çok derin, krater bir göl olan Karagöl, mükemmel bir doğal güzelliğe  sahip.
 
Çubuk’a yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta olan Karagöl’ün her iki tarafı  yamaçlarla çevrili olup, etrafı çam ve dağ kavağı ile kaplıdır. Karagöl, şehrin  gürültüsünden uzaklaşıp kafasını dinlemek isteyenler için sık sık gidilmesi  gereken doğal terapi mekanları arasında yerini alıyor.

Hürriyet / ANKARA

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.