Haberler


Mahkeme de Gökçek'i durduramıyor
  • Yorumlar: 0
  • 08 Mart 2012 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1728
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Mahkeme de Gökçek'i durduramıyor

0 0

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Dikmen Vadisi Son Etap Kentsel Dönüşüm ve Değişim Projesi planlarına ilişkin yürütmeyi durdurma kararının, gecekonduların yıkım sürecini etkilemeyeceğini, havalar ısınır ısınmaz yıkıma başlayacaklarını bildirdi.

Melih Gökçek, eşi Nevin Gökçek ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla belediyenin kadın çalışanlarıyla öğle yemeğinde bir araya geldi. Gazetecilerin karara ilişkin sorularını yanıtlayan Gökçek, Ankara 8. İdare Mahkemesinin verdiği yürütmeyi durdurma kararının, gecekondu yıkım sürecini etkilemeyeceğini belirtti. Gökçek, şunları kaydetti:

"Hiçbir şekilde etkilemez. Gecekonduların projeyle direkt ilgisi yok. Gecekondular, kaçak gecekondular, onlar her halükarda yıkılır. Havalar ısınır ısınmaz yıkacağız. Proje olsa da olmasa da yıkacağız onları. Proje iptal olur, ertesi gün yeniden imzalanır çıkar, o bir sorun değil ki. En fazla bir ay gecikir, o bir problem değil ki o kararın kesinlikle kalkacağına inanıyorum.”

“Bu sene orayı yıkacağız ve başlayacağız inşallah”
Mahkemenin kararına hayret ettiğini dile getiren Gökçek, karara itiraz edeceklerini ve gerekli yasal girişimlerde bulunacaklarını bildirdi. Planı hazırlayan daire başkanının “yeterli olmadığı” gerekçesiyle kararın alındığını ifade eden Gökçek, özetle şu değerlendirmede bulundu:

“Planları yapanların A grubu planlama karnesi yokmuş. Karneyi alanlar özel sektördür. Memur olan kişi gidip de proje çizmediği için herhangi bir şekilde böyle bir şey çıkartmasına ihtiyacı yok. Bizde değil, TOKİ'de bu böyle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığında bu böyle, bütün Türkiye'deki belediyelerde bu böyle. 30 yıldan sonra yeni bir karar. Karar mahkeme kararı olunca bir şey diyemiyorsun. Mantığımıza yatmıyor, ama mahkeme kararı, ne yapalım. İnanıyorum ki bu yanlış karar da inşallah bir üst mahkemeden şu veya bu şekilde döner. Değilse de hukuki olarak çözümünü ararız, yönetmelik değişikliği ise gider bakanlıkla onu konuşuruz, çözeriz Allah'ın izniyle sorunu, önemli değil. Dikmen Vadisi'nin bir an geriye kalmasını istemeyiz. Bu sene orayı yıkacağız ve başlayacağız inşallah.”

Konuya ilişkin başka bir soruyu yanıtlayan Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi şehir plancıları kadrosunun, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye'nin en kuvvetli iki kadrosunu oluşturduğunu ifade ederek, “Dolayısıyla bu kadar kuvvetli bir kadronun yapmış olduğu planlarda kalkıp bazı imzaları aramanın mantığını anlayabilmek mümkün değil. Öyle zannediyorum diyorlar ki 'Siz özel sektöre yaptırın bunu, örneğin Şehir Plancıları Odasına yaptırın'. Şehir Plancıları Odasına ben samanlık peyzajı bile çizdirmem.”

Kadın personelle yemek yedi

Gökçek, yemekte, Dünya Kadınlar Günü'nde ilk kez böyle bir yemek düzenlediklerini,bundan sonra daha sık bir araya gelme temennisini dile getirdi. Ankara Büyükşehir Belediyesinin, kadınlara en fazla önem veren belediyelerden biri olduğunu savunan Gökçek, hanım lokalleri ve BELMEK kursları gibi kadınlara yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi, tüm çalışanlara gayretlerinden dolayı teşekkür etti. Bütün kadınların kadınlar gününü kutlayan Gökçek, esprili bir üslupla “Biz sadece bugünü değil, 365 günü hanımlar günü olarak görüyoruz. Ben şahsen evde öyle kabul ediyorum” dedi.

Gökçek, kadınlara seslenerek, “Sizler bizim nazımızı çekmezseniz, bizim başarılı olmamız mümkün değil, Allah razı olsun. Ben bu konuda eşimden memnunum. Bir kadın olarak fazlasıyla beyine karşı görevini yapıyor, Allah razı olsun. İnanıyorum ki hepiniz de evli olanlar içinizde, aynı şeyi yapıyorsunuzdur. Sizler olmasınız zaten biz ortada kalırız” diye konuştu. Konuşmanın ardından Melih Gökçek, eşi Nevin Gökçek, bazı kadın personelin katılımıyla kutlama pastası kesildi.

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.