Haberler


MEŞE-MAZI TARTIŞMASI ÇAYYOLU'NA BİN FİDAN KAZANDIRDI
  • Yorumlar: 0
  • 02 Ekim 2010 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1914
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

MEŞE-MAZI TARTIŞMASI ÇAYYOLU'NA BİN FİDAN KAZANDIRDI

0 0

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, öğrencilerin evlerinde saksılarda büyütüp okulun arkasına diktikleri ve paletler altında yok olan 300 meşe fidanının yerine boylu sedir fidanları dikilmesini sağlayarak oluşan hatayı giderdi.

Geçtiğimiz ay, Yenimahalle Belediyesi konser alanı hazırlamak amacıyla 75. Yıl Anadolu Lisesi’nin arkasındaki alanda dozerlerle küremiş ve öğrencilerinin evlerinde tohumdan üretip diktiği meşe fidanlarının yok olmasına yol açmıştı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, basına yaptığı açıklamada, çocukların diktiklerinin mazı olduğunu söylemiş, bunun üzerine de Hürriyet Gazetesi yazarlarından Levent Seğmen, dikilenlerin mazı değil, meşe fidanı olduğunu söylemişti. Basında bu olay geniş yankı bulmuştu.

Fethi Yaşar, bu durum üzerine Düzeltilen alanda 75. Yıl Anadolu Lisesi öğrencilerinin de katıldığı bir etkinlik düzenleyerek Çayyolu’na binin üzerinde fidan dikti.

Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği ağaçlandırma çalışmaları çerçevesinde 10 yaşın üzerindeki sedir ağacı fidanları dikilirken, Başkan Yaşar çocuk ve gençler ile birlikte ağaçlandırma çalışmalarının süreceğini söyledi. Başkan Yaşar, "Ağaçlandırma çalışmalarımıza kreş, anaokulu, ilköğretim ve liseli gençlerimizi de dahil ediyoruz. Böylece gelecek nesillerin yeşilin önemini anlamalarını sağlıyoruz. Çocuklarımız kendi elleriyle diktikleri ağaca sahip çıkıyorlar. Ormanı, yeşili korumayı öğreniyorlar" dedi.

Bir günde orman oldu
75.Yıl Anadolu Lisesi ağaçlandırma alanına 500 adet sedir fidanının yanı sıra yol kenarına da 40 adet 20 yıllık çınar ağaçları dikilerek küçük bir orman oluşturuldu. Başkan Yaşar, imar planında yeşil alan olarak belirlenen yerlere Yenimahalle Belediyesinin sahip çıktığını kaydederek, "Ben göreve gelmeden önce Yenimahalleli hemşehrilerime yeşil alanlara sahip çıkacağımı ve ranta teslim etmeyeceğim sözünü verdim. Göreve geldiğimiz günden itibaren sözümde durarak yeşil alanlar Yenimahallelilerindir anlayışıyla çalışıyoruz. Bugüne kadar yüz binden fazla ağaç diktik, 250 bin metrekare yeşil alan kazandırdık ilçemize. Bu çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

Başkan gençlerle kazma kürek salladı
Başkan Yaşar, gençler ile birlikte ellerinde kazma kürekle onlarca sedir ağacı dikerek, fidanlara ilk can suyunu da gençler ile birlikte verdi. Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Yaşar, gençler ile bol bol fotoğraf çektirerek sohbet etti. Gençlere, fidanlara iyi bakmaları tembihinde bulunan Yaşar, "Gençlerimiz ile birlikte diktiğimiz fidanların bakımını da yine gençlerimiz ile birlikte yapacağız. Bu ağaçlandırma alanını onlara emanet ediyoruz. Kendi elleriyle diktikleri fidanlara sahip çıkacaklarını biliyoruz. Yıllar sonra nerede olurlarsa olsunlar, ülkesini seven vatandaşlar olarak yeşile, ormana sahip çıkacaklar ve burada bir ağaçları olduğunu bilecekler" dedi.

Bin tane daha dikilecek
Başkan Yaşar ağaçlandırma alanına 500 adet sedir ağacına çok yakında 1000 tane daha ekleneceğini söyledi. Alanın küçük bir orman haline getirileceğini kaydeden Başkan Yaşar’a, teşekkürlerini ileten öğrenciler diktikleri ağaçlarla hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

ÇABA Derneği olarak bu güzel etkinlik nedeniyle Fethi Yaşar’a Çayyolu adına teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Çayyolu Haber Bülteni
cayyolum.com

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.