Haberler


LOZANPARK BUZ PATENİ AÇILDI
  • Yorumlar: 0
  • 08 Aralık 2013 23:26
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 3169
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

LOZANPARK BUZ PATENİ AÇILDI

0 0

Çankaya Belediyesi, açık voleybol alanı, tenis kortları, basketbol, açık hava spor aletleri ve okçuluk merkezinin de bulunduğu Lozanpark’ta sürdürdüğü yenileme çalışmaları kapsamında şimdi de kente Buz Pateni Tesisi kazandırdı.

Buz pateni ve buz hokeyi sporlarına uygun olarak 1700 m²’lik kapalı kullanım alanı ve 600 m²’lik pisti bulunan merkezin açılışı CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ve Belediye Başkanı Bülent Tanık tarafından gerçekleştirildi. Açılışa ayrıca, CHP Ankara İl Yöneticileri, CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

TANIK: TESİSİMİZİN ÜLKEMİZE İYİ SPORCULAR YETİŞTİRECEĞİNE İNANIYORUM”

Çankaya Belediyesi Lozanpark Spor ve Sosyal Tesisleri’nde kurulan yeni merkezin açılışında konuşan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, tesisin Çankayalılar ve Ankaralılar için bir ihtiyaçtan kaynaklandığını belirterek “Bu Buz Pateni Salonu ve bunun tamamlayıcısı olarak gerçekleştireceğimiz voleybol ve kapalı antrenman sahası, bu bölgede gerçekleştirmeyi planladığımız Lozanpark’ı büyük Lozanpark’a dönüştürme projemizin ikinci etabını oluşturuyor” ifadelerinde bulundu. Tanık ayrıca, hem Ankara’daki hem de Ankara dışından gelecek olan sporcuların yararlanabileceği bir tesis olduğunu belirterek “Tesisimizin ülkemize bu alanda iyi sporcular yetiştireceğine inanıyor, şimdiden o sporculara başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

GÜNAYDIN: ÇANKAYA’NIN MERKEZİNDE BÖYLE BİR TESİSİN AÇILMASINI SAĞLAYAN BAŞKANIMIZ BÜLENT TANIK’A VE ÇALIŞMA ARKADAŞLARINA TEŞEKKÜR EDERİM”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’da “Çankaya Belediyemiz, Başkanımız Bülent Tanık’ın başkanlığında çok başarılı işlere imza atmaya devam ediyor. Burada bir tesis açılışının yanı sıra spor politikasıyla ve felsefesiyle ilgili bir duruşu, bir tutumu belirtmekte fayda var. Son dönemde spor faaliyetleri giderek profesyonelleşiyor. Az sayıda sporcu çok büyük paralarla spor yapıyorlar. İnsanlarımız ise televizyonları karşısında yalnızca bunu izleyen bir konumda. Bu profesyonelleşmeye bağlı olarak doping ve şike olayları almış başını gidiyor. İşte bütün bu yanlış gidişi durdurmanın bir yolu var. O da sporu kitlesel hale getirerek gençlerimizin, çocuklarımızın, kadınlarımızın amatörce yapabileceği bir niteliğe dönüştürmek. Asıl amaç ünlü ve zengin sporcu yetiştirmek değil, asıl amaç yurttaşın önemli bir bölümünün ücretsiz spor yapabileceği tesisleri topluma kazandırabilmektir. Bu nedenle Ankara’da, Çankaya’nın merkezinde spor ve sanat faaliyetlerinin yapılabildiği bu buz pistinin açılmasını sağlayan Çankaya Belediye Başkanımız Bülent Tanık’a ve çalışma arkadaşlarına içtenlikle teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Konuşmalardan sonra Vizyon Buz Sporları Kulübü sporcuları tarafından yapılan çok renkli artistik patinaj gösterisinin ardından Başkan Bülent Tanık, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ve beraberlerinde ki heyete tesisleri gezdirdi. Tesis vatandaşlar tarafından beğenilirken, tesisten yararlanan çocuklar ve aileleri şu an Ankara'nın tek tesisi konumundaki Buz Pateni Salonu için Başkan Tanık'a teşekkür ettiler. Tesis, 262 metrekarelik ısınma salonu, 55 metrekarelik bale salonu, 55 metrekarelik toplantı salonu ve 6 adet soyunma odası ile 200 kişilik seyirci alanını da içinde barındırıyor. Tesisin bir bölümü de voleybol salonu olarak düzenlenecek.

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.